8 Cara berkesan untuk mengubati pelepasan waktu malam secara semulajadi

8 Cara berkesan untuk mengubati pelepasan waktu malam secara semulajadi

Pelepasan waktu malam, juga dikenali sebagai waktu malam atau malam melaksanakan, adalah masalah terutamanya berkaitan dengan kesihatan seksual lelaki walaupun sesetengah perempuan juga mempunyai pelepasan waktu malam pada masa-masa. Secara amnya Walau bagaimanapun pelepasan waktu malam adalah lebih biasa di kalangan lelaki berbanding perempuan. Ia boleh didefinasikan sebagai puncak syahwat yang sukarela yang diikuti dengan sukarela pelepasan air mani yang berlaku biasanya dalam tidur. Pelepasan waktu malam biasanya berlaku pada lelaki remaja, tetapi bagi sesetengah orang, ia mungkin berlaku kemudian dalam kehidupan juga. Fenomena ini biasanya berlaku pada lewat malam-malam atau pada waktu Subuh dan agak mengecewakan dan bewildering untuk lelaki remaja, untuk sering beliau gagal untuk memahami apa sebenarnya telah pergi salah dengan dirinya. Masalah boleh membuat pengunduran lelaki dalam untuk shell sendiri, dia boleh mula memikirkan dirinya yang ganjil lelaki keluar dan mungkin teragak-agak untuk membincangkan perkara tersebut dengan yang lebih tua atau rakan. Pada masa-masa waktu malam boleh bangun lelaki dan pada masa yang lain, dia boleh terus tidur melaluinya.

Pelepasan waktu malam benar-benar berlaku apabila air mani yang diadakan di dalam badan melebihi kapasiti maksimum. Dalam kes tersebut, badan mendapat membuang lebihan air mani melalui terselamat. Ini membolehkan tubuh untuk mengekalkan keseimbangan hormon. Sekali lelaki memasuki fasa seksual aktif hidupnya; masalah vanishes sendiri. Pencetus boleh didapati alah adalah:

1. Erotik mimpi
2. Tabiat melancap berlebihan
3. Penuh pundi kencing
4. Menjauhi daripada seks
5. Rangsangan kerana colliding organ seks dengan selimut atau tilam
6. Testosteron berdasarkan ubat-ubatan
7. Hormon tidak seimbang
8. Diet yang kaya dengan tepu dan lemak trans
9. Pembesaran kelenjar prostat

Pelepasan waktu malam yang berlebihan menimbulkan masalah seperti lemah ingatan, sakit lutut, pening, insomnia, visi miskin, tekanan, keletihan seksual, kiraan sperma yang rendah, mati pucuk dan ketidaksuburan walaupun.

Cara-cara untuk menyembuhkan pelepasan waktu malam:

1. Kegel latihan berkesan boleh menyembuhkan masalah pelepasan waktu malam.

2. Melegakan tekanan melalui meditasi, yoga dan pernafasan yang mendalam.

3. Semak melancap anda dan melihat tabiat terbitan lucah

4. Mengamalkan gaya hidup langkah-langkah seperti banyak minum air dan makan diet kaya dengan vitamin B.

5. Jangan makan makanan berasid.

6. Tidak menikmati obsesi seksual. Sebaliknya menumpukan lebih banyak masa untuk hobi, minat dan brain storming aktiviti. Ini akan mengisi anda dengan positivism dan menghalang anda dari harping pada pemikiran erotik.

7. Menerima kuasa herba seperti ligusticum, asparagus, withania somnifera, mucuna pruriens dan lain-lain. Herba ini boleh mengatasi masalah alah miraculously. Kapsul penawar NF adalah untuk pil herba yang mengandungi herba pilihan ini. Ia adalah penawar hebat yang terselamat.

8. Mencuba penawar utama yang berikut:

a. direbus dikeringkan sage daun dalam mangkuk air selama 10-15 minit. Terikan dan minuman teh sebelum tidur untuk sembuh daripada waktu malam.

b. bergaul sama bahagian ekstrak mentimun botol dan Minyak bijan dan urutan campuran pada kulit kepala anda sebelum tidur. Ini akan melegakan anda daripada masalah pelepasan waktu malam.

c. penggunaan 2-3 cawan tauhu seharian juga melegakan masalah terselamat.

d. menggabungkan 2 sudu teh jus yang diekstrak daripada daun fenugreek dengan 1 sudu teh madu dan mengambil kombinasi sebelum tidur. Ini adalah penawar utama yang berkesan bagi pelepasan waktu malam.

e. sebelum bersara tidur pada waktu malam, yang mandi di air suam selepas menambah beberapa titis mana-mana satu minyak pati berikut: rose, gaharu, chamomile, lavender atau jasmine. Ini akan berehat tubuh dan minda anda dan akan mengurangkan kemungkinan pelepasan waktu malam.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *