7 Ubat semula jadi untuk keguguran rambut wanita

7 Ubat semula jadi untuk keguguran rambut wanita

Oleh usia 40, lebih 40% daripada wanita telah mengalami kehilangan rambut. Manakala ada ubatnya, beberapa rawatan disediakan untuk menghalang atau melambatkan proses. Ubat semula jadi untuk keguguran rambut wanita membantu rambut regrow dengan meningkatkan aliran darah ke folikel rambut. Aliran darah meningkat bermakna peningkatan nutrien yang terdapat pada rambut anda, yang penting untuk mencegah rambut menipis di kalangan wanita. Ubat-ubatan alami apa boleh merangsang pertumbuhan semula rambut asli?

1. Untuk beberapa orang, menggunakan produk penjagaan rambut yang berbahaya tanpa menyelidik kesan selepas adalah punca utama untuk keguguran rambut. Semasa membeli produk rambut, sentiasa memilih herba formulasi berasaskan dengan minyak pati. Jika anda mempunyai kelemumur, merawat dengan syampu yang berkesan akan membantu dalam menyelesaikan masalah keguguran rambut sedikit.

2. Bagi kebanyakan orang, pemindahan rambut atau pembedahan penggantian yang menyediakan penyelesaian berkesan sahaja. Walaupun ini terdapat sesetengah wanita yang mengalami penipisan rambut mereka secara keseluruhan, ia bukanlah pilihan untuk wanita dengan kehilangan rambut secara meluas atau tompok-tompok botak yang besar. Ini boleh menjadi satu penyelesaian yang mahal, dan ia mungkin mengambil masa sehingga setahun untuk melihat keputusan.

3. Rambut gugur di kalangan wanita juga boleh disebabkan oleh bagaimana anda melayan rambut anda. Banyak syampu dan produk rambut yang lain mengandungi bahan-bahan kimia yang boleh menghakis rambut anda dengan minyak semula jadi. Perms dan haba dari pengering rambut atau penggelek dipanaskan juga merosakkan rambut anda.

4. Vodka cayenne ubat untuk gugur – Campurkan satu jigger daripada vodka dengan 1/2 sudu teh lada cayenne (ujian kulit mula untuk sensitiviti) dan Sapukan pada kulit kepala; darah bergegas ke folikel rambut yang merangsang vodka dan cayenne pepper – berhati-hati jika anda mencubanya. Salah satu pesakit melaporkan bahawa dia telah menggunakan minyak kelapa pada rambut dan kulit kepala beliau selama setahun dan sepanjang masa itu rambut menjadi tebal dan dia membias lebih banyak daripadanya pada bahagian atas kepalanya di mana beliau telah telah surut sedikit; baik sebagai rambut gel juga. Cuba urut kulit kepala setiap hari.

5. Berpanjangan tekanan, kebimbangan dan kemurungan adalah sebab utama untuk keguguran rambut. Mengambilkira ini, ubat kehilangan rambut semula jadi termasuk pengurusan tekanan yang betul. Mengambil masa untuk senaman yoga, meditasi dan berehat untuk membantu memerangi tekanan dan pada masa yang sama, yang mencegah keadaan kehilangan rambut.

6. Besar pembangunan telah dibuat dalam bidang peningkatan rambut. Wigs, hairpieces dan sambungan boleh diwujudkan yang melihat dan merasa dengan tepat seperti rambut manusia.

7. Makan diet yang seimbang dengan banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran mentah. Makanan ini akan penuh dengan vitamin dan mineral yang penting untuk kesihatan yang baik dan kesihatan rambut anda. Edaran darah yang baik digabungkan dengan pemakanan yang baik akan pergi jauh ke arah menjaga rambut anda dalam keadaan sebaik mungkin dan menggalakkan pertumbuhan semula rambut asli.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *