7 Tips untuk menghidupkan kembali kisah kehidupan seks anda

7 Tips untuk menghidupkan kembali kisah kehidupan seks anda

Pemikiran konvensional adalah ia biasanya wanita yang mempunyai libido yang rendah manakala nafsu seks lelaki sentiasa sebagai kuat seperti biasa. Hakikatnya banyak orang mendapati bahawa walaupun mereka mempunyai kehendak dan keinginan mereka mungkin tidak lagi bertenaga seperti dulu di bilik tidur. Lelaki yang mempunyai daya seks berkurangan yang biasanya tidak mahu bercakap mengenai perkara ini bahkan untuk rakan-rakan mereka. Wanita mereka akan takut jika mereka mereka kekal terlalu banyak tentang topik ini, ia boleh mencederakan ego lelaki mereka atau sama ada mereka merasa diri mereka tidak lagi menarik kepada lelaki mereka. Menurut Louanne Cole Weston, yang berasaskan California seks terapi, dalam hubungan-hubungan itu yang mempunyai masalah untuk percanggahan frekuensi dan keinginan, kira-kira 40% daripada mereka adalah lelaki yang mahukan kurang.

Bagaimana anda menentukan libido rendah? Menurut Weston, Terdapat tiada jawapan pasti kerana ianya sangat subjektif. Seorang lelaki yang merasakan beliau mempunyai masalah libido rendah telah mencari ini agak menyedihkan dirinya dan rakan kongsi. Sebaliknya, terdapat pasangan yang melihat seks sebagai keutamaan yang tinggi dan lagi mereka masih suka antara satu sama lain, tidak melawan. Mereka mencari kegembiraan yang benar dalam apa yang mereka lakukan bersama-sama, perasaan sempurna apa-apa dan tidak mahu untuk mengubah keadaan.

Apakah punca-punca biasa libido lelaki yang rendah? Sebab utama adalah ubat-ubatan terutamanya anti-depressants dan anti-hypertension ubat-ubatan yang mempunyai kesan sampingan ini mengurangkan keinginan seks mereka. Letih, tekanan berlebihan minum dan merokok adalah punca-punca lain. Bagi pasangan yang telah bersama-sama, kemarahan boleh sering menyakiti rakan satu atau kedua-dua jantina memandu.

Sekarang bahawa kita telah disenaraikan beberapa sebab-sebab yang mungkin rendah libido lelaki dan perkara seterusnya adalah bagaimana untuk menangani masalah ini. Di sini adalah bagaimana:

(1) Mental berhubung dengan rakan

Pasangan yang berkomunikasi dengan satu sama lain dan berkongsi aktiviti bersama-sama adalah sering lebih aktif dalam seks. Anda harus berkongsi antara satu sama lain keinginan seks dan fantasi anda dan bagaimana kedua-dua daripada anda ingin menjadi terangsang. Bercakap dengan rakan anda tentang isu kekurangan daya seks dan berhati-hati untuk tidak meletakkan dia menyalahkan mana-mana. Beberapa cadangan untuk memulakan ceramah:

(a) saya telah memikirkan tentang…
(b) apa yang anda fikir tentang…
(c) saya ingin bercakap tentang…
(d) saya ingin lebih memahami dari sudut pandangan anda

(2) Menyelesaikan perbezaan hubungan

Perkahwinan boleh mendapatkan berbatu. Kadang-kadang anda perlu untuk bercakap tentang subjek sukar termasuk pembahagian tanggungjawab, hal-hal kewangan, hubungan dengan undang-undang, kaedah asuhan kanak-kanak, hanya untuk menamakan beberapa. Berikut adalah strategi-strategi yang boleh anda gunakan untuk ceramah yang sukar:

(a) menunjukkan rasa hormat kepada pasangan anda
(b) penting untuk mendengar satu sama lain tanpa mengganggu
(c) Jangan melompat kepada kesimpulan tentang apa yang pasangan anda adalah berkata
(d) bertindak balas tanpa kritis apa yang pasangan anda telah berkata
(e) mengetahui bahasa badan dan tidak pernah menganggap Ya walaupun pasangan anda tidak katakan tidak.
(f) mengekalkan hubungan mata yang menunjukkan minat dalam apa yang pasangan anda katakan
(g) membuat sandaran kebimbangan anda dengan fakta-fakta
(h) untuk berkompromi dan mencapai persetujuan kedua-dua boleh tinggal bersama dan kemudian, setkan masa untuk mengesan kemajuan
(i) tahu bila untuk mendapatkan bantuan yang bermaksud jika perbezaan tidak dapat diselesaikan kedua-dua anda perlu pendekatan yang kaunselor perkahwinan

(3) Mendapatkan bantuan perubatan

Jika pemacu seks yang rendah disebabkan oleh ubat-ubatan tertentu, atau lain-lain masalah kesihatan fizikal atau seksual, anda akan melihat pengamal perubatan sebaik sahaja anda boleh. Dia kemudian boleh menentukan punca masalah anda dan bekerja dengan anda untuk datang dengan penyelesaian dan jika perlu untuk merujuk anda kepada seseorang yang lebih berkelayakan untuk mengendalikan isu-isu anda.

(4) Berkongsi tanggungjawab

Apabila sesuatu tanaman dalam hubungan ia bukanlah masalah yang hanya beliau. Walaupun masalah mungkin bermula dari seseorang, tetapi jika ini dibenarkan meleret-leret, masalah yang akhirnya akan menjadi masalah kedua-dua pihak. Oleh itu, adalah perlu untuk mengenal pasti kedua-duanya perlu mengambil tanggungjawab untuk Romantik dan bekerjasama untuk membina perkahwinan yang intim dan berjaya. Kedua-dua anda harus mencapai keputusan bersama mengenai cara-cara untuk menghidupkan kembali kisah kehidupan seks serta memperbaiki aspek-aspek lain dalam hubungan anda.

(5) Cuba untuk mengatur suasana hati terlebih dahulu

Yang tetap sepanjang hari atau mengabaikan menyakitkan pasangan anda peluang untuk melakukan hubungan seks yang hebat pada waktu malam. Anda perlu membina ketegangan/jangkaan dengan memastikan pasangan anda tahu anda Romantik dalam fikiran anda terlebih dahulu dan terus berusaha pergerakan wajahnya beberapa jam. Anda boleh menyediakan suasana dengan ceramah flirtatious, pencahayaan yang betul, muzik yang sesuai, makanan yang betul dan seting yang betul. Pergi dan menyewa beberapa filem Romantik atau seksi dan memilih dan orang-orang yang anda tahu akan cahaya api pasangan anda dan melihat mereka bersama-sama.

(6) Menunjukkan pasangan anda kawasan anda mengambil berat

Sukarelawan untuk mengambil beberapa tugas rumah tangga dan mengambil giliran Menjaga Kanak-kanak apabila sama ada salah satu tidak kira-kira atau sibuk. Jangan lupa hari lahir dan ulang tahun. Memberi hadiah yang kecil dan tidak dijangka hanya kerana anda suka pasangan anda. Anda perlu membuat satu usaha untuk berseronok bersama-sama seperti memasak makan malam Romantik dengan pasangan anda, perjalanan spontan, berjalan dengan pasangan anda sepanjang Taman atau pantai, Kembara Berjalan Kaki, Jadual Makan tengahari tarikh tarikh malam, dan sebagainya. Pada masa-masa, melakukan sesuatu yang luar biasa seperti meletakkan selimut di atas lantai dalam Bilik tidur anda dan menikmati berkelah yang intim antara satu sama lain, yang menonjolkan di tempat duduk belakang kereta atau menyewa sebuah bilik motel yang berhampiran tempat anda. Membubuh perkara-perkara, anda boleh memberi pasangan anda memeluk yang tidak dijangka, ciuman menghairankan Romantik atau tickle satu ejekan.

(7) Memupuk amalan gaya hidup sihat

Melibatkan diri dalam latihan biasa seperti berlari, berjalan, berenang, atau apa-apa aktiviti lain yang anda boleh menikmati dengan pasangan anda. Mempunyai diet yang seimbang dan mengelakkan berlebihan minum dan Merokok. Uruskan tekanan anda dengan mengiktiraf bahawa tiada apa yang sempurna dan walaupun usaha terbaik anda yang anda tidak boleh menentukan keputusan segala yang anda lakukan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *