7 Tips motivasi diet

7 Tips motivasi diet

Jika anda ingin berjaya mengurangkan berat badan, anda perlu melihat pada diet anda sebagai perjalanan yang panjang. Laluan adalah panjang dan akan ada lebam di jalan raya, jadi adalah terbaik untuk menyediakan diri anda dengan bijak dengan mengambil kira apa yang akan anda lakukan apabila anda menghadapi halangan. Berikut adalah beberapa tips yang akan membantu anda mendapatkan kembali di landasan yang betul apabila anda menekan lebam tersebut di jalan raya.

1. Minum air

Jika anda tidak mempunyai masa untuk makan dan mahu membantu melawan Snek, hanya minum segelas air. Ini akan sentiasa membantu anda mengisi perut anda dan sentiasa lapar di bay. Anda perlu minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari bagaimanapun, jadi ini adalah cara yang baik untuk pastikan anda minum air yang mencukupi semasa tidak makan berlebihan.

2. Keluar daripada penglihatan, daripada minda

Jangan meletakkan makanan yang menggoda luar secara terbuka. Jika anda tidak mempunyai beg kerepek dan biskut yang terletak di sekitar anda lebih kurang cenderung untuk mempunyai dorongan untuk mereka makan. Juga, jangan saham pada makanan ringan lemak yang tinggi sekiranya anda dapat membantu. Jika anda tahu anda hanya tidak memilikinya, anda akan menjadi jauh lebih cenderung untuk pergi ke kedai untuk mendapatkan beberapa apabila anda mempunyai dorongan.

3. Pilih makanan ringan dengan bijak

Jika anda tidak mempunyai masa untuk makan sebelum acara, memilih beberapa makanan ringan yang bijak untuk mengambil dengan anda. Humus adalah pilihan terbaik kerana satu hidangan tipikal mengandungi hanya 6g lemak dan kalori 90. Anda juga boleh membawa beberapa gusi percuma gula. Ini adalah cara terbaik untuk menghalang diri anda daripada nibbling pada makanan yang anda tahu anda perlu stay away from.

4. Cuba buah-buahan kering Andainya

Jika anda menggantikan banyak makanan ringan makanan ringan anda dengan buah-buahan kering Andainya, anda akan di kedudukan yang lebih baik untuk menikmati sedikit Snek tanpa rasa bersalah. Segelintir yang baik ini akan juga dikira hidangan buah-buahan anda disyorkan untuk hari tersebut.

5. Menjadi Chef sendiri

Jika anda suka harga rendah untuk pergi dengan breadsticks anda, mengapa tidak mencuba membuat sendiri jenis lemak yang rendah? Anda akan terkejut apa jenis dips lazat yang anda boleh datang dengan jika anda menggunakan sedikit kepandaian dan kreativiti.

6. Jangan buang kalori

Anda hanya mempunyai bilangan kalori yang anda boleh makan setiap hari. Anda perlu bijak penyesuian dilihatkan anda untuk menikmati sia. Jika anda benar-benar mahukan sesuatu, kemudian makan, tetapi hanya tidak memakan perkara kerana mereka berada di sana. Semasa makan, longgokan sayur-sayuran yang tinggi supaya kelihatan pinggan anda yang penuh dan termasuk beberapa perkara yang mungkin lebih tinggi kalori tetapi anda hanya perlu mempunyai.

7. Manjakan diri sekali sehari

Salah satu cara terbaik untuk memastikan anda tidak mula binging pada makanan ringan adalah untuk mengimbangkan selera anda dengan melayan sedikit dirancang setiap hari. Sesuatu yang anda suka, seperti coklat, memilih dan membuat sekeping yang cukup kecil untuk membendung nafsu makan anda semasa mendebarkan gigi manis anda. Terdapat jenis baru coklat sihat yang datang dalam gigitan bersaiz snek dan termasuk vitamin dan menambah nutrien yang sangat baik untuk kesihatan anda secara keseluruhan. Ini merupakan cara terbaik untuk memastikan anda kekal di landasan yang betul dengan diet anda, dan menyediakan rangsangan yang diperlukan untuk mengawal selera makan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *