7 Tips Kesihatan positif yang berfikir setiap hari

7 Tips Kesihatan positif yang berfikir setiap hari

Beberapa tahun yang lalu, Kerajaan UK menjalankan kempen kesihatan yang dikenali sebagai perubahan kecil, perbezaan besar yang berdasarkan penyelidikan Universiti Cambridge yang menunjukkan bahawa peningkatan yang kecil dalam tingkah laku – seperti makan sekeping tambahan buah-buahan hari, atau mengambil tangga dan bukannya Lif – boleh mengakibatkan tahun jangka hayat tambahan.

Ini sesuai dengan pendekatan ‘berfikiran positif’ bahawa perubahan kecil, dibuat secara konsisten dan dikekalkan sepanjang tempoh masa yang boleh membawa kepada kualiti kehidupan yang lebih baik yang strategik.

1 Minum sesuatu yang DifferentAre anda kafein yang penagih? Sama ada ianya kuat kopi atau cawan teh yang tidak berkesudahan, mengapa tidak cuba menggantikan hanya salah satu minum sehari dengan secawan teh hijau sebaliknya? Teh hijau adalah kaya dengan polyphenols, khususnya epigallocatechin gallate yang merupakan antioksidan yang kuat. Terbukti manfaat termasuk menghalang sel-sel kanser, mengurangkan kolesterol dan mengurangkan pembekuan darah. Teh lain tidak mempunyai kesan yang sama kerana cara mereka diproses bermakna bahawa antioksidan yang memang tidak ada lagi apabila ia mencapai cawan.

2 ShoesLots ‘Sensible’ memakai Kasut mempunyai sokongan tiada di bawah gerbang kaki dan yang boleh membuang sikap anda keseluruhan, yang membawa kepada masalah jangka panjang seperti artritis dan sakit sendi. Ini tidak bermakna anda perlu memakai kasut yang membosankan! Anda boleh masih bergaya dan memakai sepasang yang baik untuk anda. Mencari Kasut dengan beberapa jenis sokongan yang dibangkitkan sebagai sebahagian daripada ini maka tapak dalam atau membeli beberapa ortotik sokongan yang berasingan dan meletakkan mereka di dalam kasut kegemaran anda.

Nikmati 3 ExercisePeople anda yang tidak bersenam boleh mengatakan ia adalah kerana mereka tidak mempunyai masa, tetapi biasanya ia adalah kerana mereka belum menemui sesuatu yang mereka nikmati. Pilih sesuatu yang anda benar-benar mahu lakukan dan anda akan mencari masa untuk melakukannya. Jika menjalankan bores anda kemudian mengambil, karate berkata, sebaliknya. Jika anda cenderung rohani oleh sifat kemudian pergi yoga. Jika anda sedang bersaing dan suka menang cuba Skuasy. Jika semua senaman yang baik mengapa tidak memilih sesuatu anda akan mencari menyeronokkan?

4 Tidur WellNot semua orang memerlukan waktu lapan pepatah tetapi kita semua perlu tidur yang cukup. Kekurangan tidur boleh menjejaskan memori, fungsi kognitif, pembelajaran, metabolisma dan fungsi sistem imun. Walau bagaimanapun sibuk hidup anda adalah, pergi ke katil sejam sebelum benar-benar dapat meningkatkan kesihatan anda.

5 Mempunyai sebuah pepatah lama LaughThe, “Ketawa adalah ubat yang terbaik” mungkin benar. Ketawa melepaskan Endorfin yang ubat penahan sakit semulajadi, meningkatkan rasa kesejahteraan anda dan boleh meningkatkan sistem imun anda dengan meningkatkan pengeluaran antibodi. Ia juga mengurangkan tekanan, melegakan otot dan merendahkan tekanan darah anda. Apa sahaja anda menemui lucu, mencarinya.

6 Mempunyai MOTYou untuk tidak menunggu sehingga anda rehat kereta turun sebelum anda membawa ia ke garaj jadi Kenapa tunggu sehingga anda sakit sebelum anda mengambil beberapa nasihat perubatan? Salah satu cara untuk memberi diri anda untuk audit kesihatan asas adalah untuk menghabiskan 10 minit menjawab soalan pada www.midlifecheck.co.uk, satu borang soal selidik dalam talian yang akan memberi nasihat kesihatan asas dan membantu anda membentuk pelan tindakan untuk penambahbaikan (dan anda tidak perlu menjadi ‘midlife’ untuk menggunakannya).

7 Berfikir PositiveResearch telah menunjukkan bahawa sikap hidup kesan ke atas kesihatan anda. Pendekatan berfikir positif boleh menyebabkan tahap tekanan yang lebih rendah, tindak balas imun yang lebih baik, kurang kejadian kemurungan, sistem kardiovaskular yang sihat dan jangka hayat yang lebih lama. Dengan semua ini ditawarkan, mengapa tidak anda mahu ‘berfikir positif’?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *