7 Tips cepat berjalan untuk pemula

7 Tips cepat berjalan untuk pemula

Apabila anda berada baru untuk berjalan, anda perlukan beberapa tips yang berlari untuk anda bermula. Yang di bawah menjalankan tips untuk pemula dicipta untuk membantu anda secara perlahan-lahan membina kelajuan anda, meningkatkan ketahanan anda, dan membantu mengelakkan kecederaan. Mengikuti mereka supaya anda boleh memulakan atur cara berjalan dengan selamat.

Permulaan berjalan Petua 1: Ianya tidak pernah terlambat untuk mula menjalankan

Berjalan adalah senaman yang baik dan senaman yang baik untuk badan. Ia akan memberikan anda lebih banyak tenaga, mengurangkan peluang anda untuk mendapat penyakit jantung dan kanser, anda tidur yang lebih baik dan rasa lebih inginkan, dan membantu anda menurunkan berat badan. Ini adalah hanya sebahagian daripada manfaat yang anda dapat daripada kebiasaan senaman. Jadi apa jua usia anda, ia adalah tidak terlambat untuk memulakan!

Permulaan menjalankan Tip 2: Lawatan pakar perubatan

Jangan terlalu teruja! Sebelum anda memulakan atur cara berjalan, menjadikan ia satu titik untuk melawat doktor anda untuk memastikan bahawa berjalan adalah selamat untuk anda. Jika anda mengalami keadaan perubatan yang tertentu, misalnya, obesiti, masalah jantung, masalah pernafasan atau Keletihan kronik, pastikan anda mendapatkan kelulusan daripada doktor anda untuk memastikan bahawa berjalan tidak akan menjadi bahaya kepada kesihatan.

Permulaan berjalan Petua 3: Menggunakan atur cara berjalan

Sebagai seorang pemula, anda perlu mula perlahan dan belajar asas-asas tersebut. Jangan tergesa-gesa latihan anda kerana ianya penting untuk perlahan-lahan membina kelajuan anda dan meningkatkan prestasi anda berjalan. Program-program yang sedang berjalan di permulaan direka untuk membantu anda perlahan-lahan membina kelajuan anda, mempertingkatkan kecergasan anda, menurunkan berat badan dan mengelakkan kecederaan.

Permulaan berjalan Tip 4: Mulakan dengan berlari / berjalan kaki atur cara

Seperti di hujung yang sebelumnya, ia adalah bijak untuk mula perlahan dan mempelajari asas-asas pertama. Atur cara sedang berjalan yang paling asas mempunyai lebih banyak berjalan daripada berlari. Anda tidak akan mahu berjalan terlalu cepat terlalu awal dan meningkatkan risiko kecederaan fizikal, anda anda menginap?

Permulaan berjalan Tip 5: Mendengar badan anda

Sebagai seorang Naib Juara, ia adalah perkara biasa mengalami beberapa sakit otot dan badan. Badan anda mendapat digunakan untuk pelaksanaan, otot-otot akan tiba-tiba mendapat bekerja setelah bertahun-tahun tidak aktif. Ia adalah perkara biasa untuk mempunyai beberapa orang-orang sakit. Walau bagaimanapun, apabila anda berasa pening, atau apabila anda mengalami kesakitan di kawasan dada anda, anda kembali atau sakit yang tajam di kaki anda, dengan serta-merta berhenti menjalankan dan mengambil rehat yang! Terus berjalan sehingga kesakitan telah berhenti. Jika kesakitan masih wujud, periksa dengan doktor anda secepat mungkin. Mendengar badan anda dan tidak terlalu banyak pekerjaan ia – belajar bila untuk berhenti dan beristirehat.

Permulaan berjalan Tip 6: Menetapkan matlamat dan meraikan kemajuan

Tetapkan Matlamat bagi diri anda untuk memastikan anda bermotivasi. Sama ada anda ingin menurunkan berat badan, bertujuan untuk menyertai sebuah marathon, berjalan dalam jarak 1km, atau meningkatkan waktu berjalan, sentiasa mencabar diri anda dan anda akan berasa baik tentang diri anda apabila anda mencapai matlamat anda.

Petua berjalan pemula 7: Panas sehingga dan sejuk turun

Bersiap dengan melakukan berjalan pantas dan stretches beberapa sebelum terkeluar laju. Ia adalah penting untuk melakukan ini supaya hati dan kaki anda boleh menyesuaikan dengan betul. Menyejuk pada akhir anda berjalan dengan berjalan pada kadar yang perlahan atau berjalan, dan kemudian lakukan beberapa stretches. Ini akan meningkatkan kadar pemulihan anda dan mengurangkan sakit otot.

Tips permulaan berlari ini mengajar anda asas-asas semata-mata. Mereka akan membantu anda mula anda berjalan dengan betul dan dengan langkah-langkah keselamatan yang betul di tempat. Walaupun berjalan dilihat menjadi semudah meletakkan satu kaki di depan yang lain, pastikan anda belajar semua ada tahu mengenai berjalan jadi anda melakukannya dengan selamat dan paling berkesan yang mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *