7 Template tajuk buku yang penting untuk mencipta jualan atas buku

7 Template tajuk buku yang penting untuk mencipta jualan atas buku

Tajuk buku anda direka untuk pembaca buku anda? tidak. Ia harus. Tajuk set pentas untuk penonton potensi anda. Sama ada mereka bekerja untuk merebut pembaca anda berpotensi oleh kolar dan tarik mereka untuk Baca atau mereka tidak.

Tajuk buku yang panas mencipta keseronokan, jangkaan dan semangat untuk maklumat lanjut. Anda mahu tajuk anda untuk Daftar jantung dan keghairahan mesej anda, betul? Kemudian tulis tajuk buku anda menjadi ‘perlawanan’ yang menyalakan minat membaca mesej penting.

Membangunkan kemahiran yang berharga ini dan anda menambah kuasa magnet yang menarik dan menumbuk ke semua alat anda pemasaran termasuk kulit buku Penyambut, Publik dan tajuk-tajuk Bab yang dapat membaca mesej anda. Bermula dengan tips top 7 sizzle anda tajuk, tajuk utama, peluru dan menjual lebih banyak.

1. Termasuk manfaat atas.
“Ayah miskin Rich Dad: apa yang orang kaya mengajar anak-anak mereka tentang wang yang miskin dan kelas pertengahan tidak”
Tajuk bukan fiksyen menang dengan serta-merta berhubung manfaat pembaca akan dapat selepas membaca buku anda. Buku-buku yang berorientasikan manfaat sering menggunakan pendekatan penyelesaian masalah. Menguasai kemahiran atau teknik (A) ini dan mendapat (B) Manfaat ini. Pembaca membeli buku-buku bukan fiksyen untuk “manfaat” untuk sesuatu yang akan membantu mereka mereka berkembang, keuntungan lebih, mengurangkan perbelanjaan, mengelakkan masalah, mendapatkan lebih banyak masa, mengurangkan tekanan, mendapatkan hubungan yang lebih baik, mendapat kesihatan yang lebih baik, menghapuskan drama, mengelakkan trauma, mendapatkan lebih banyak tenaga dan keremajaan dan kurang keletihan.

2. Membuat janji besar.
“Bagaimana untuk meningkat jualan 400% menggunakan artikel pemasaran”
Orang akan meletakkan buku anda jika mereka bau gembar-gembur dan tidak pernah kembali. Tetapi jika anda mempunyai janji-janji meriam besar Jangan takut untuk keluar dan menggunakannya. Mempertimbangkan dengan teliti dan menggunakan menyempitkannya; kemudian membuat janji anda besar dan menyampaikan. Orang akan ingat janji-janji anda dan datang kembali untuk maklumat lanjut atau pembelian. Jangan lupa untuk termasuk penghantaran khusus atau ‘bagaimana’ dalam anda janji besar yang bertajuk buku.

3. Gunakan keras.
“Bagaimana untuk menjadi Communicator yang hebat dalam orang, di atas kertas dan di Podium!”
Keras menggunakan perkataan-perkataan dalam turutan yang bermula dengan huruf sama. Keras juga berlaku apabila tajuk termasuk pembinaan yang selari atau konsonan yang digunakan dalam tajuk dan sub-title berulang-ulang. Sebagai contoh, rakan digunakan keras dalam kejuaraan, “WOW! Wanita bernilai: mencipta kehidupan yang penuh dengan keghairahan, kuasa & tujuan. ” Konsonan berulang mencipta irama lebih gemilang tajuk buku di minda pembaca.

Tommy Newberry “kejayaan bukanlah kemalangan! Menukar pilihan anda, ubah hidup anda”, konsonan berulang dan berulang-ulang perkataan ‘perubahan’ kerja bersama-sama untuk menekankan teknik kejayaan.

4. Penggunaan kuasa kata-kata seperti “Bagaimana”, “Rahsia,” “Kuasa.”
“Bagaimana untuk menulis dan menerbitkan Ebook anda sendiri dalam masa kurang daripada 7 hari”
Orang yang suka belajar dengan langkah-langkah yang mudah dan cepat. Digabungkan dengan manfaat berkuasa dan anda akan kekili pembaca anda setiap masa. Anda membuat keputusan. Adakah tajuk di atas, “Bagaimana untuk menulis dan menerbitkan anda sendiri Ebook dalam kurang daripada 7 hari” atau “7 cara untuk mencipta e-book” tarik pada perhatian anda.

5. Membuat penyata yang provokatif.
“5 Laman Web kesilapan yang memacu pelawat-pelawat Web anda dalam masa kurang dari 2 minit”
Anda maksudkan lokasi saya boleh memandu saya pengunjung di kaki yang cepat. Terutamanya, jika anda telah bekerja keras untuk mendapatkan laman yang pelawat anda ingin tahu apa akan mengusir mereka berpuasa. Tarik kenyataan provokatif pada perhatian kita seperti satu kejutan elektrik. Mereka membuat kita tertanya-tanya. Mereka kadang-kadang membuat kita gila. Mereka membuat kita rasa banyak perkara yang berbeza tetapi paling penting mereka membuat kita membaca.

6. Bertanya soalan.
“Adakah anda mahu lebih banyak lalu lintas, publisiti percuma yang lebih banyak, lebih banyak jualan?”
Paling banyak orang tidak sedar menjawab soalan anda menimbulkan dalam fikiran mereka. Utama adalah untuk menyediakan jawapan dalam salinan anda termasuk statistik. Sebagai contoh, “Pernahkah anda berasa takut untuk membeli dalam talian? Suka atau tidak, ramai yang masih berhati-hati membeli di laman web. Boston Consulting kumpulan pengguna kajian mendapati bahawa 70% responden risau tentang membuat pembelian secara online.”

7. Perplex dengan yang mengelirukan.
“Yang berpindah keju saya?”
Membangunkan rasa ingin tahu ke dalam tajuk anda. Simile seolah-olah bertentangan yang bekerja seperti azimat. Kadang-kadang tajuk yang tidak membuat banyak rasa akan tarik penonton anda untuk Baca. Akan tajuk di atas mencetuskan rasa ingin tahu anda? Dengan tajuk yang mengelirukan boleh menarik perhatian penonton anda hanya untuk melihat apa yang ia adalah kira-kira.

Jangan tunggu untuk membangunkan kemahiran yang berharga ini. Tambah magnet menarik kuasa kepada anda untuk perlindungan Penyambut buku anda. Keperihatinan faedah melalui tajuk-tajuk Bab yang anda. Memastikan penonton anda membaca melalui perhatian panas yang merebut peluru. Tajuk baik dan menjual dengan baik. Salam pada cara anda terlaris buku.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *