7 Sebab yang baik untuk menyingkirkan kekacauan

7 Sebab yang baik untuk menyingkirkan kekacauan

Kadang-kadang ia seolah-olah lagi kita hidup, kekacauan lebih banyak yang kita mengumpul. Hidup menjadi sibuk, keluarga kami bertambah dan begitu juga yang menyemakkan. Sesetengah daripada kita adalah baik pada pemadat di dalam laci, almari, basements dan garaj, membuat rumah kita melihat estetika dianjurkan. Kepada pengunjung kami, kami mempunyai semua bersama-sama, tetapi kekacauan yang masih looms di dalam fikiran kita. Kita tahu ianya ada. Sesetengah daripada kita tidak cuba untuk mengandungi kekacauan kami kerana ia adalah cara yang lebih daripada apa yang kami boleh kendalikan. Dan supaya ia menganggotai kounter, jadual, lantai dan meja kami. Kekacauan yang bertindak sebagai peringatan berterusan yang tinggal asal dalam kehidupan kita.

Bilakah saya bercakap dengan ibu tentang kepentingan menghapuskan kekacauan, sangat sedikit tidak bersetuju bahawa ia adalah penting dan wajar. Ibu-ibu yang tidak terlalu banyak menikmati kekacauan, tetapi kebanyakan akan memberi alasan yang baik untuk mengapa mereka masih memilikinya. Tidak ada masa yang cukup untuk declutter. Proses ini juga menggalakkan. Kekacauan itu bukan milik saya. Apa yang perlu saya lakukan dengan kekacauan itu? Apa gunanya menyingkirkan menyemakkan apabila ia hanya akan mengumpul lagi? Ini adalah sah semua halangan yang kita hadapi apabila kita meneroka keputusan sama ada atau tidak kita harus declutter. Motivasi adalah separuh daripada pertempuran apabila menyingkirkan kekacauan, jadi saya ingin berkongsi tujuh alasan yang baik untuk paring, melontar jauh dan belajar untuk hidup dengan hanya orang lain.

Menghilangkan menyemakkan meningkatkan tenaga anda dan mengekalkan tenaga hidup yang mengalir di rumah.
Segala-galanya yang ada di sekeliling kita termasuk diri kita sendiri, diperbuat daripada tenaga. Keperluan tenaga untuk mengalir secara bebas, tetapi apabila objek dengan cara yang, tenaga akan disekat. Sepanjang cuti Krismas, ibu saya dan saya decluttered pejabat saya. Dari sini, kita melemparkan beg-beg sampah yang penuh dengan barangan yang tidak diingini dan tidak perlu. Kami dikosongkan dalam rak buku, fail dan Kabinet menyimpan dan disusun semula segala-galanya. Tenaga di pejabat yang benar-benar berubah, hasilnya. Tidak lagi adalah ia mengheret yang datang ke pejabat saya. Apabila aku memandang sekeliling, saya nampak jelas, kekemasan dan ruang. Menghapuskan kekacauan yang memberi saya tenaga yang baru untuk bekerja secara kreatif.

Menghilangkan menyemakkan menjimatkan masa.
Berapa kali anda dgn penuh ketakutan berlari sekeliling mencari perkara-perkara? Berapa kali yang anda dengar, “ibu, di mana adalah Kasut saya (sarung tangan besbol saya, saya buku Perpustakaan)?” Lebih banyak barangan yang kita ada, lebih banyak masa yang diperlukan untuk menguruskan semuanya. Kurang kekacauan dan organisasi yang lebih besar membolehkan kita untuk membuat keputusan yang lebih cepat, mendapati perkara-perkara yang apabila kita memerlukannya, mengelakkan lateness, dan mempunyai lebih banyak masa untuk apa yang paling penting bagi kita, seperti meluangkan masa bersama orang tersayang.

Menghilangkan menyemakkan meningkatkan mood kami.
Ia tidak kira berapa kecil ruang yang kita menyusun dan declutter, ia sentiasa membawa kira-kira suasana gembira. Tidak terlalu lama dahulu, saya mengambil keputusan untuk declutter Kabinet yang diadakan semua bekas plastik Menyimpan saya. Saya tujuh tahun dalam pertuduhan, bangga duduk di Pulau dapur, kita ditarik segala-galanya keluar, padanan tudung ke bahagian bawah, dan melemparkan kebanyakannya dalam boleh sampah. Jika anda berfikir tentang hal itu, berapa banyak bekas plastik Menyimpan kita benar-benar perlu? Apabila semua dilakukan, kita adalah kedua-duanya sedikit berbangga dengan kabinet baru kami. Saya tidak lagi menekankan dari Kabinet dan sedang diserang oleh bekas plastik yang jatuh. Decluttering adalah antidepressant yang besar kerana ia meningkatkan keyakinan diri anda dan mengurangkan tekanan anda.

Menghapuskan kekacauan yang membolehkan kita untuk membantu golongan yang kurang berkemampuan.
Saya tidak akan lupa masa saya membuat keputusan untuk menyingkirkan mainan. Manakala suami dan anak saya telah berseronok pada permainan besbol, saya decluttered di Bilik Permainan. Saya makan sehingga empat kotak besar mainan yang berada dalam keadaan sihat. Mengetahui bahawa anak saya tidak bermain dengannya lagi, saya tahu kanak-kanak lain akan masuk syurga dengan mainan ini. Jadi remaja saya saya dimuatkan ke dalam kereta dan memandu ke sebuah kawasan kejiranan yang kurang bernasib baik dalam masyarakat kita. Mencari seorang ibu muda yang duduk di luar, saya menjelaskan bahawa saya mempunyai banyak mainan yang saya mahu meninggalkan kanak-kanak dalam masyarakat. Dia melihat saya dalam kekufuran, dan hati saya swelled kerana saya tahu saya hanya menyampaikan sekeping sedikit daripada Allah untuk beliau dan anak-anak ramai yang akan menikmati permainan ini.

Menghapuskan kekacauan yang mengajar anak-anak kita akan gembira dengan kurang.
Ada apa-apa yang salah dengan memberikan anak-anak kita dengan perkara-perkara yang baik, jika kita mempunyai cara-cara kewangan untuk berbuat demikian. Walau bagaimanapun, Terdapat satu garis halus hingga cukup terlalu banyak. Mempunyai terlalu banyak barangan yang boleh mengajar anak-anak kita menjadi hoarders. Jika kita tidak berhati-hati, kita boleh merosakkan anak-anak kita. Sebuah mainan yang baru adalah dijangka, bukannya dihargai. Terlalu banyak kekacauan yang boleh menyukarkan anak-anak kita juga. Apabila anak muda saya meranapkan Bilik Permainan beliau, beliau tidak mahu bermain di sana. Dia mencari yang sempurna bersih bilik yang dia boleh bermain dalam. Organisasi dan decluttering adalah satu kemahiran yang bernilai yang anda boleh mengajar anak-anak anda dari usia yang sangat muda.

Menghapuskan kekacauan yang memaksa kita untuk menangani isu-isu emosi yang boleh menyebabkan kekacauan dalam.
Sama seperti kekacauan yang fizikal boleh mencipta isu-isu emosi, kekacauan juga boleh hasil unaddressed kekacauan emosi. Sama ada ia adalah satu kerja yang tidak memuaskan, perkahwinan dissatisfying, atau kekurangan disiplin diri yang menyekat kita dari mencapai matlamat-matlamat yang diingini, kekacauan yang boleh menyembunyikan rasa tidak puas hati ini. Apabila kita mula untuk menyingkirkan kekacauan, isu emosi mempunyai bilik ke permukaan dan ruang yang dibuka untuk penduduk yang perlu ditangani. Pembersihan fizikal menyemakkan bermula proses decluttering semua bidang kehidupan kita.

Menghilangkan menyemakkan membuka kehidupan anda kepada peluang-peluang baru.
Bayangkan apa hidup anda akan menjadi seperti jika ia telah menyemakkan percuma. Apa anda akan lebih banyak masa untuk? Bagaimana cara anda mendekati kehidupan anda mungkin berubah? Bagaimana meningkatkan keyakinan diri akan memperbaiki hubungan anda? Bagaimana akan organisasi lebih menjimatkan wang anda atau memajukan kerjaya anda? Bagaimana mungkin pertambahan tenaga meningkatkan tahap kreativiti anda kesihatan atau percikan? Menghilangkan lama, tidak diingini dan tidak perlu membuka pintu peluang-peluang baru dan menarik – fizikal, emosi, hubungan dan spiritual.

Saya fikir saya akan pergi declutter almari saya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *