7 Sebab utama Menyimpan diari makanan kehilangan berat badan

7 Sebab utama Menyimpan diari makanan kehilangan berat badan

Dari pengalaman peribadi saya sendiri Menyimpan diari makanan kehilangan berat badan, saya telah menemui banyak faedah. Saya telah disenaraikan 7 bahagian atas orang-orang yang saya rasa telah menjadi salah satu faktor-faktor yang menyumbang kepada kehilangan berat badan yang berjaya saya sendiri kehilangan lebih daripada 65 pound.

Menulis 1 apa yang anda makan dan minum sebenarnya membuatkan anda benar-benar mengetahui berapa banyak anda melaburkan dalam badan anda setiap hari. Dan ia juga menunjukkan anda jika apa yang anda lakukan di kawasan latihan cukup mencukupi.

2 Membantu anda melihat makanan yang tinggi lemak dan kalori, ia juga membantu anda untuk merancang makanan anda.

3 Membantu anda mengenal pasti situasi, peristiwa dan emosi yang boleh membawa kepada makan berlebihan. Sebaik sahaja anda mengetahui perkara ini anda boleh kemudian merancang bagaimana anda akan mengatasi masalah mereka.

4 Anda berhenti daripada ‘cerdik kalori’. Perkara-perkara yang kita lupa yang membawa kepada mendapatkan kembali berat badan selepas berjaya kehilangan. Mendokumenkan segala-galanya di dalam diari makanan anda akan membuat anda di landasan yang betul supaya anda tidak melakukan ini.

5 Membantu anda mencapai disiplin diri – anda kurang cenderung untuk lebih memanjakan diri jika anda perlu merakam, terutamanya jika anda mempunyai seseorang memeriksa diari anda secara tetap.

6 Menyediakan anda dengan motivasi yang anda perlukan untuk berjaya merancang makanan anda dan senaman anda setiap hari.

7 Adalah satu sistem yang baik untuk digunakan supaya doktor atau pakar pemakanan anda boleh lihat untuk melihat apakah anda membuat kemajuan, atau di mana tempat perlu memperbaiki.

Menyimpan diari makanan adalah salah satu cara terbaik untuk menjaga berat badan anda dalam semak. Ia adalah semua tentang mengambil tanggungjawab untuk pilihan anda makanan dan minuman, pilihan kecergasan anda dan pilihan gaya hidup anda.

Sistem ini bekerja, Walau bagaimanapun tidak semua orang mempunyai motivasi untuk memulakan diari makanan kehilangan berat badan – apatah lagi konsisten dengan satu. Ini adalah di mana anda mungkin memerlukan lebih daripada sekadar diari makanan untuk membantu anda menurunkan berat badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *