7 Sebab Oj adalah Raja daripada Vitamin C

7 Sebab Oj adalah Raja daripada Vitamin C

Adakah anda tahu minuman yang is nombor tiga dalam America adalah jus oren kuno yang baik? Adakah anda pernah bertanya-tanya mengapa?

Ia adalah sumber yang besar:

1. Vitamin C (asid askorbik)
2. Kalium
3. Tiamina
4. Fosforus G
5. Asid folik (Vitamin B9)
6. B6 dan kalsium
7. Plus, vitamin C juga membantu tubuh menyerap besi

Selain daripada semua kesihatan dan nilai pemakanan, segar squeezed OJ adalah sekadar baik. Oleh kerana badan tidak mengekalkan vitamin C semulajadi, ia perlu boleh ditelan dan saya tidak dapat berfikir dengan cara yang lebih menarik untuk mempunyai sesuatu yang baik untuk saya. Ia adalah mudah untuk mencari beku atau dilahirkan dari jus oren sejuk beku di rak Kedai-kedai runcit, tetapi ia hanya tidak sama kepada saya.

Terdapat buah-buahan yang mempunyai banyak atau lebih banyak vitamin C berbanding oren jus, tetapi berbanding dengan rasa dan harga jus oren, OJ adalah vitamin C Raja!

Ia mengambil masa beberapa minit tambahan untuk memotong buah oren yang dan memerah jus daripada mereka. Tetapi bau citrus manis segar seperti jeruk dipotong terbuka adalah sukar untuk ditewaskan. Ia memberikan keseluruhan Dewan satu aroma yang segar sebagai anda mula untuk memerah oren itu. Akhirnya ia adalah rasa yang akan tinggal bersama engkau untuk jam kerana citarasa anda menyerap rasa.

Pastikan anda memotong buah oren ini apabila mereka berada di suhu bilik. Terdapat lebih banyak hasil dan terus terang ia rasa seperti anda hanya memilih jeruk daripada pokok itu.

Manakala OJ adalah cara kegemaran saya untuk mendapatkan saya vitamin C, ia tidak selalunya praktikal bagi saya untuk melakukannya dengan cara ini, jadi saya menggunakan suplemen vitamin C. Mereka bekerja dengan baik dan saya mengambil mereka setiap hari untuk memastikan saya mendapat cukup vitamin C. Tetapi bagi saya duit, saya akan lebih memilih jus oren Tempahan bila-bila masa. OJ bukan hanya untuk Sarapan Pagi! Ia mempunyai rasa baik bila-bila masa yang anda minum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *