7 Rawatan kehilangan rambut yang terbaik

7 Rawatan kehilangan rambut yang terbaik

Keguguran rambut dan kebotakan, merupakan penyebab kebimbangan bagi kebanyakan orang, kerana keadaan ini juga boleh menjejaskan keyakinan diri. Keadaan ini ditakrifkan sebagai sebahagian atau keseluruhan kehilangan rambut pada kulit kepala. Walaupun ia adalah perkara biasa bagi kulit kepala yang sihat untuk menumpahkan Tukang lama, botak disebabkan apabila ia gagal untuk tumbuh rambut baru. Jika anda mendapati rambut anda penipisan, Terdapat beberapa teknik yang anda boleh gunakan untuk mencegah keguguran rambut serta menyamar keguguran rambut anda.

1. Makan sihat untuk mengelakkan keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat. Diet yang betul dan seimbang boleh menyediakan anda dengan semua nutrien yang diperlukan untuk pertumbuhan rambut dan malah berbalik keguguran rambut mereka yang kekurangan pemakanan yang betul. Diet perlu mempunyai tahap yang tinggi protein tanpa lemak, bijirin, buah-buahan, sayur-sayuran, tenusu, dan lain-lain. Minum banyak air, sekurang-kurangnya lapan gelas air sehari diperlukan. Anda juga boleh mengambil harian vitamin dan mineral tambahan.

2. WomenToWomen.com mengesyorkan phytotherapy untuk menopaus rambut gugur. Phytotherapy adalah penggunaan ekstrak semulajadi seperti herba untuk merawat masalah kesihatan. Ini dianggap sebagai perubatan alternatif. Jika anda kurang pemakanan, ini boleh membuat anda lebih teruk kehilangan rambut. Meningkatkan diet anda. Tekanan boleh mengambil tol pada rambut anda. Belajar untuk mengawal tekanan anda dan ini boleh menjimatkan rambut anda.

3. Ubat-ubat herba, anda boleh mempunyai bilasan akhir cuka epal dan teh sage untuk merangsang pertumbuhan rambut. Ekstrak likuoris juga boleh menghalang keguguran rambut. Horsetail adalah satu lagi pilihan kerana ia kaya dengan silika. Hanya meletakkan 2 camca besar horsetail dalam 4 auns air panas dan menambahnya ke syampu bayi anda. Mengurut kulit kepala anda setiap hari dengan melukakan hati stinging, birch, horsetail dan rosemary boleh juga merangsang pertumbuhan rambut. Ia juga disinfects kulit kepala dan meningkatkan peredaran darah di kepala. Teh yang dibuat daripada Raspberi dan blackberry daun juga boleh minum atau digunakan pada kulit kepala untuk menggalakkan pertumbuhan rambut.

4. Terdapat satu lagi remedi rumah yang boleh membantu anda mengelakkan botak. Anda boleh menyediakan pes dengan membuat gram merah dan pigeon bertempur dan memohon paste di kawasan-kawasan yang botak kepala anda. Biasanya, gram merah digunakan sebagai bahan untuk menyediakan beberapa remedi rumah untuk menyuburkan rambut anda.

5. Senaman adalah sentiasa digalakkan untuk semua manusia dan ianya juga baik untuk menghalang botak. Senaman boleh meningkatkan peredaran darah dalam badan dan kenaikan peredaran darah kulit kepala adalah baik untuk pertumbuhan rambut. Senaman aerobik dikatakan bermanfaat dalam mengurangkan paras androgen dalam badan, sekali gus menghalang botak.

6. Mengambil vitamin tambahan juga boleh membantu memperbaiki keadaan rambut anda. Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran untuk mendapatkan satu dos harian vitamin C, E dan A.

7. Satu lagi Tukang tampal boleh disediakan di rumah oleh pengisaran dan percampuran benih fenugreek dengan air. Anda perlu memohon pate dalam pada kulit kepala anda dan biarkan untuk kadang-kadang sebelum dibilas dengan air.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *