7 Petua mengubati jerawat dan cara

7 Petua mengubati jerawat dan cara

Jerawat jangka mentakrifkan pelbagai keadaan kulit yang biasanya disebabkan oleh liang-liang yang tersumbat. Jenis-jenis terburuk dan paling teruk boleh menyebabkan sista yang besar dan menyakitkan atau pustul, yang boleh menyebabkan parut. Mujurlah, anda boleh mempercepatkan kehilangan mereka dengan sedikit kesabaran dan berhati-hati cenderung kepada kulit anda kerana ia menyembuhkan sendiri secara kekal.

1. Sembelit adalah salah satu sebab terbesar yang boleh dipersalahkan kepada banyak masalah kesihatan. Jika badan anda tidak mampu untuk membuang toksin dari badan, menggunakan sistem penghadaman. Maka toksin boleh mula datang dari dalam badan, ini boleh mengakibatkan jerawat. Oleh itu, ia adalah sangat penting untuk mengekalkan tabiat gaya hidup yang baik seperti diet dan senaman yang membantu memastikan perut bersih.

2. Diet kaya segar dan secara perlahan-lahan sayur-sayuran dan buah-buahan yang ditanam bermakna anda menerima pemakanan tambahan yang wajib. Ini termasuklah vitamin A, B kompleks, dan zink yang membantu dalam pembersihan kulit anda. Kekacang, bijirin organik dan produk tenusu juga adalah sangat penting. Kita adalah makhluk yang organik dan badan-badan kami direka untuk bertindak balas dengan pantas dan secara positif kepada penawar semula jadi.

3. Aloe Vera: Aloe mempunyai sifat-sifat penyembuhan kulit yang banyak dan besar yang bekerja untuk menggalakkan pembaikan kulit yang sihat. Ia juga membantu untuk melembapkan kulit dan mencegah jerawat parut. Aloe sering dijumpai dalam banyak gel, losyen dan krim.

4. Basuh muka anda dengan pencuci pengelupasan yang lembut. Gunakan kain lembut dan air suam – tetapi tidak panas. Gunakan pergerakan bulatan dan ringan tetapi tegas tekanan pada bahagian yang berparut. Anda sedang mengalih lapisan atas mati kulit sel-sel dari kawasan berparut, membuat sedikit daripada parut dan menggalakkan pertumbuhan kulit baru, licin.

5. Menyertai cepat cair boleh menjadi salah satu ubat jerawat semulajadi yang terbaik. Anda boleh mempertimbangkan Diet cecair selama beberapa hari, untuk membersihkan tubuh dari toksin yang cepat. Terdapat banyak rancangan diet yang membantu untuk detox badan dengan cepat. Dengan diet jerawat ubat yang membantu dalam pembersihan perut anda, anda akan mendapat kulit yang jelas dengan jelas cahaya, dan anda mungkin walaupun kehilangan orang-orang pound yang berlebihan.

6. Satu lagi cara untuk memanfaatkan nikmat kaya dengan alam semula jadi adalah dengan menggunakan orang asli, topeng dan aplikasi topik. Aloe Vera adalah mungkin salah satu kilang yang paling versatil. Untuk jerawat, sifat-sifat antiseptik dan kesemak bermaksud bahawa apabila digunakan pada bahagian yang dijangkiti, ia akan mengurangkan bakteria yang menyebabkan jerawat dan menarik keluar zarah-zarah berbahaya.

7. Teh minyak pokok: Ini rawatan jerawat semulajadi adalah salah satu cara terbaik bagaimana untuk menyembuhkan jerawat secara semulajadi. Ia mempunyai sifat-sifat antibiotik yang berkesan untuk memerangi jerawat menyebabkan bakteria. Ia juga membantu dalam pembaikan kulit dan mencegah jerawat jerawat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *