7 Makanan biasa yang membunuh anda secara senyap-senyap

7 Makanan biasa yang membunuh anda secara senyap-senyap

Orang-orang bertanya kepada saya hampir setiap hari, “Jamin, Adakah makanan yang saya perlu untuk mengambil untuk menurunkan lemak, dapatkan 6 pack abs, dan memajukan kesihatan saya?” Apabila saya bertanya kepada orang-orang apa diet mereka terdiri daripada mereka biasanya Chairman nama sedikit “makanan kesihatan” dan pelbagai perkara lain yang pada saya “tidak makan senarai”. Mereka tidak mempunyai idea bahawa “makanan kesihatan” yang mereka makan adalah menyabot usaha kehilangan lemak dan merosakkan kesihatan mereka.

Walaupun kebanyakan orang biasanya mengetahui bahawa makan sesetengah jenis makanan yang boleh membuatkan berat badan, mereka sering tidak menyedari bahawa makanan ini sama juga dengan ketara boleh meningkatkan risiko mereka menghidap penyakit-penyakit degeneratif seperti artritis, penyakit kardiovaskular, tekanan darah tinggi dan kencing manis.

Sekarang anda mungkin berkata kepada diri sendiri, “tetapi Jamin, Terdapat pelbagai jenis makanan di kedai makanan kesihatan yang bagaimana akan saya pernah tahu apa yang perlu dibeli?”

Berikut adalah undang-undang yang baik untuk hidup dengan apabila memilih makanan yang sihat untuk makan. Berfikir tentang makanan yang tumbuh sebagai makanan hidup (tidak lelaki dibuat), dan memikirkan makanan yang tidak tumbuh sebagai makanan mati (lelaki dibuat makanan). Makanan hidup akan meningkatkan kesihatan anda dan makanan yang mati akan mengambil dari kesihatan anda.

Sekarang jangan salah faham, makanan yang dimaksudkan untuk dinikmati, tetapi makanan tertentu boleh pasti mengambil tahun off hidup anda dan menyebabkan anda gemuk. Jangan hidup untuk makan, Makan untuk hidup.

Penggunaan konsisten makanan buatan wreaks kekacauan pada tubuh manusia. Bukan sahaja akan makanan ini secara amnya amat toksik, tetapi ia hampir serta-merta akan disimpan sebagai lemak. Badan anda juga menganggap bahan-bahan seperti pelunturan ejen, makanan aditif, pengawet, dan kimia sebagai penceroboh asing dan pemprosesan makanan ini meletakkan beban yang sengit hati anda.

Jika hati anda tidak berfungsi di puncak…Kehilangan lemak usaha anda akan sia-sia. Oleh itu adalah penting untuk lulus makanan yang meletakkan tekanan tambahan hati supaya ia boleh berfungsi dengan betul dan pastikan anda sihat.

Jika tekanan pada hati anda tidak cukup buruk, makanan mati ini mengandungi beberapa jika mana-mana nutrien, dan jika diet anda mengandungi terlalu banyak jenis makanan ini anda berada pada risiko yang tinggi untuk menjadi overfed, berat badan berlebihan, dan undernourished.

Jadi pastikan anda makan makanan yang masih hidup dan unaltered oleh seorang lelaki. Badan anda boleh menggunakan dengan Antioksidan semulajadi pelbagai khasiat pemakanan, serat, vitamin dan mineral yang didapati dalam makanan yang unaltered untuk memastikan anda sihat serta memastikan tubuh anda berfungsi pada kemuncaknya.

Berikut adalah senarai makanan yang perlu anda sentiasa menjauhkan dari di semua kos:

1. Makanan diproses – atas ini senarai makanan untuk mengelakkan kerana bukan sahaja mereka menjadikan anda lemak, tetapi ia boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan yang berbahaya. Makanan yang diproses mengandungi tidak antioksidan semula jadi, pelbagai khasiat pemakanan, serat, vitamin atau mineral, dan makan mereka meletakkan tekanan pada sistem pencernaan anda. Makanan yang diproses yang juga sangat tinggi gula, garam, bahan tambahan makanan dan lemak toksik. Badan manusia tidak direka untuk memproses dan mencerna makanan buatan manusia jenis ini sepenuhnya supaya mengelakkan makanan yang diproses di semua kos bagi sebuah badan yang sihat dan ramping. Beberapa contoh makanan yang diproses akan (roti putih, bijirin sarapan pagi, kerepek, nasi putih, dan lain-lain)

2. Toksik lemak – anda tidak perlu pergi jauh-hari mendengar orang bercakap mengenai bahaya lemak tepu dan lemak trans pembunuh. Sekiranya anda telah di bulan selama beberapa tahun yang lalu, saya akan berkongsi beberapa fakta tentang lemak maut ini. Lemak Trans adalah pada dasarnya hanya kimia diubahsuai lemak dan minyak. Beberapa contoh makanan yang sarat dengan lemak toksik: Snek Bar, bijirin sarapan, gulung, pastri, keropok dan lain-lain yang banyak pakej dan makanan diproses. Semasa membeli-belah runcit, pastikan kedai perimeter stor kerana kebanyakan makanan sampah di lorong itu.

3. Manis makanan & minuman – Lets face it, gula rasa hebat, tetapi ia akan membuat anda lemak dan tidak sihat. Saya panggil gula dadah paling berkuasa di dunia kerana ia mempunyai penagih kebanyakan di seluruh dunia daripada ubat-ubatan lain yang digabungkan! Di sini-s perkara. Apabila anda makan gula, badan anda mewujudkan kitaran yang sentiasa permintaan lebih banyak gula. Bukan itu sahaja, tetapi gula juga meningkatkan tahap insulin! Jika anda tidak biasa dengan insulin, ia adalah hormon yang sangat kuat yang memberitahu badan anda untuk menyimpan lemak. Dari semasa ke semasa, jika anda masih makan makanan yang manis, sel-sel anda akan menjadi tahan over-production ini insulin dan anda boleh berakhir dengan kencing manis jenis 2.

4. Diproses daging – sekarang saya perlu akui, saya suka sandwich deli yang besar atau anjing panas pada permainan bola, tetapi berhati-hati pembeli. Berbungkus daging dan daging sejuk mengandungi nitrat dan nitrit yang ramai pakar percaya punca kanser maut. Daging yang diproses juga mengandungi jumlah insanely tinggi garam dan lemak tepu, yang boleh membawa kepada tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan penyakit jantung. Jika itu wasn-t buruk cukup, makan makanan ini dijamin untuk menyebabkan anda untuk mendapatkan berat badan. Jadi Elakkan makanan seperti bacon anjing Panas, sosej, salami, bologna, dan mana-mana daging diproses deli yang lain seperti wabak dan masak daging anda sendiri.

5. Putih tepung – roti putih dan produk tepung putih akan membuat anda lemak. Biasa dan mudah. Bukan sahaja mereka telah tiada merit pemakanan, tetapi mereka akan ditukarkan kepada gula oleh badan anda hanya secepat kek dan aiskrim. Makan makanan yang dibuat dengan tepung putih atau ditapis sememangnya cara yang pasti untuk menambah beberapa paun cepat blubber! Di sini terdapat satu Petua: tertentu untuk membaca semua roti label dengan berhati-hati kerana banyak pengeluar makanan yang bijak cuba untuk menyembunyikan roti putih seperti roti gandum dengan menambah Molases kepadanya supaya ia kelihatan lebih gelap. Don-t jatuh untuk tipu helah ini!

6. Kimia jumlah makanan – Adakah anda mempunyai apa-apa idea yang berapa banyak bahan-bahan kimia yang toksik akan dalam bekalan makanan kita? Adakah anda sedar bahawa toksin-toksin ini akan memastikan anda lemak dan tidak sihat? Jika anda adalah salah satu daripada berjuta-juta orang di seluruh planet yang makan diproses makanan, peluang yang anda juga sedang memakan agen pelunturan, ejen-ejen perisa, pengawet kimia, texturizers, pengemulsi, serta pewarna sintetik. Jika itu isn-t cukup kasar anda, mendapatkan ini, paling kimia aditif makanan dibuat daripada tar arang atau produk petroleum!

Kebanyakan makanan yang ditanam secara bebas-organik akan mungkin dicemari dengan bahan kimia toksik berbahaya, serta Racun rumpai dan racun makhluk perosak. Toksin ini menyelubungi hati, meningkatkan peluang anda dari penyakit dan boleh membuat anda lemak. Jika anda menghargai kesihatan anda dan mahu sentiasa sihat, mengelakkan daripada makanan yang mengandungi bahan kimia yang berbahaya.

7. Tiruan pemanis – jika anda seperti yang lain kita, anda melihat makanan di mana-mana dalam kotak flashy yang membaca “Gula percuma” dan berfikir… “hebat, saya boleh makan ini dan tidak berat”. Tidak begitu cepat kawan saya! Kebanyakan orang tidak menyedari ini kerana pemanis tiruan secara amnya mempunyai kalori sifar, tetapi pemanis tiruan akan membuatkan lemak. Bagaimana ini boleh didapati?

Pertama, pemanis ini palsu memperhebatkan selera anda dengan menghantar palsu isyarat ke otak yang manis dalam perjalanan. Otak anda seterusnya menjadi keliru apabila makanan manis tidak pernah tiba dan supaya ia tidak memberi isyarat bahawa anda akan berpuas hati. Anda akan membangunkan gigi yang manis yang jahat, dan mempunyai keinginan gula sepanjang hari. Tidak apa yang anda mahu jika matlamat anda adalah untuk menurunkan lemak badan yang degil!

Pemanis tiruan yang baik…Tiruan, jadi badan biasanya melihat “makanan” ini sebagai penceroboh yang asing dan menganggap ia seperti itu, oleh itu amat menggalakkan hati dengan beban kerja yang kuat.

Sekarang hati adalah penting kerana ia menapis dan membuang bahan-bahan yang berbahaya atau yang tidak perlu dari badan, tetapi apabila hati dipenuhi dengan toksin seperti pemanis tiruan yang ia tidak lagi boleh memproses nutrien penting yang diperlukan oleh tubuh untuk berfungsi pada kemuncaknya. Hati yang terlalu kerap diguna dengan betul tidak memecahkan lemak supaya anda akan mempunyai masa yang sangat sukar berat apa-apa pada semua jika hati anda disalirkan. Jika anda ingin mengurangkan lemak, anda perlu menjaga hati anda untuk berfungsi pada kemuncaknya.

Mudah-mudahan artikel ini membuka mata anda tentang jenis-jenis makanan yang anda perlu untuk mengelakkan daripada untuk memastikan tubuh anda, kurus, sihat dan kuat untuk hidup. Jadi menghapuskan toksik yang diproses, makanan buatan manusia, makanan segera, toksik lemak dan gula dari diet anda dan anda akan hidup sihat dan panjang serta mendapatkan batu keras badan dan abs 6 pek yang anda perlukan di proses.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *