7 Langkah untuk hidup kehidupan yang Calmer

7 Langkah untuk hidup kehidupan yang Calmer

Akan frazzled saraf anda? Adakah sedia untuk pergi bercuti panjang tetapi anda tidak boleh turun bila-bila masa bagi tempoh 40 minggu yang akan datang? Berehat; anda tidak perlu pergi ke suatu tempat jauh bertenang. Hanya ikuti langkah-langkah mudah ini 7 dan anda akan menjadi sejuk seperti timun yang dalam masa yang singkat!

1-Dapatkan pemeriksaan

Ia adalah menakjubkan bagaimana kita sering membazirkan masa yang membimbangkan mengenai beberapa penyakit yang kami mungkin ada. Setiap kali kita mendengar tentang penyakit baru di radio, kita menjadi takut yang kita ada. Kadang-kadang, apabila dalam keadaan gementar, kami akan merasakan sesetengah sensasi lulus dan tertanya-tanya jika kita mempunyai sesuatu yang akan memusnahkan kita. Ini adalah perkara biasa. Semua orang risau tentang kesihatan mereka.

Ianya amat menyegarkan untuk mempunyai kesihatan daripada Rang undang-undang yang bersih. Ianya juga Hantar untuk mengetahui bahawa kebanyakan penyakit boleh diubati dengan pengesanan awal. Oleh itu, adalah bijak untuk menjaga di atas segala-galanya dari segi perubatan. Berbuat demikian akan memberikan anda ketenangan fikiran. Ada satu penyelesaian mudah untuk menghapuskan kebimbangan ini daripada hidup anda, dan itu adalah untuk mendapatkan pemeriksaan.

2-Audit diet anda

Tahukah anda makanan yang tertentu boleh menjadikan saraf? Ya, ini adalah benar! Terlalu banyak gula yang diproses akan menyebabkan kelenjar anda untuk merembes adrenalin jika tidak perlu. Apabila adrenalin mula mengepam melalui badan anda, anda akan berasa gementar. Ini bukanlah bahagian yang terburuk. Adrenalin boleh menyebabkan sensasi fizikal tertentu, bahkan sensasi visual, dan sudah tentu, ini boleh menjadi agak menakutkan.

Sebaik sahaja bola salji di rolling takut telah bermula, ia menjadi satu masalah besar. Perkara yang pertama adalah untuk tidak takut takut kerana takut pam adrenalin yang lebih banyak melalui tubuh anda dan membuatkan anda lebih gementar. Apa yang lebih penting, tidak memberi adrenalin peluang untuk mula mengalir jika tidak perlu. Audit diet anda dan lihat jika anda telah makan makanan yang tidak sihat. Jika begitu, membuat pelarasan. Cuba makan sihat dan jika anda berjaya melakukannya, ia akan membantu menenangkan anda.

3-Latihan

Senaman melepaskan ketegangan. Ia melegakan otot-otot anda dan benar-benar secretes kimia melalui aliran darah anda yang mengatasi kesan negatif adrenalin. Walaupun ini adalah sangat tidak saintifik, dan tidak AMA diluluskan penjelasan, saya berharap ia menjadikan titik yang senaman memberi manfaat kepada orang yang ingin hidup calmer.

Jika anda sudah bersenam, atau mempunyai beberapa waktu sebelum ini dalam hidup anda, anda faham apa yang saya maksudkan. Cuba Sekarang bayangkan perasaan anda mempunyai selepas senaman yang bersungguh-sungguh. Lihat apa yang saya maksudkan? Saya fikir saya membuat kes saya.

Ambil perhatian Walau bagaimanapun, jika anda belum lagi dilaksanakan dalam jangka masa yang panjang dan anda tidak pasti anda perlu bersenam, beritahulah doktor anda terlebih dahulu.

Teknik 4-relaksasi

Teknik relaksasi harian, atau bahkan dua kali sehari boleh pergi jauh ke arah membantu seseorang menjalani kehidupan calmer. Dengan teknik relaksasi, anda berbaring di atas katil anda atau berbaring di kerusi mudah selesa dan seterusnya mengarahkan setiap bahagian individu badan anda untuk berehat. Selepas kira-kira 10 minit itu, mengarahkan minda anda untuk berehat. Inilah biasanya; terbaik dicapai dengan membayangkan beberapa adegan damai yang anda telah. Atau, ia kadang-kadang hanya baik untuk membayangkan suasana damai yang anda lihat di TV atau filem.

Kemudian, masa yang akan datang, anda berada dalam situasi tertekan, panggil balik rasa santai anda mempunyai apabila anda telah mengamalkan teknik relaksasi.

5-Dalam pernafasan

Dalam melalui hidung, tahan ke kiraan 5, menghembus nafas melalui mulut, sangat perlahan-lahan. Itu sahaja yang perlu dilakukan! Adakah ini kira-kira lima kali sehari pada mulanya. Maka Berusahalah sehingga beberapa kali sejam. Anda akan terkejut bagaimana ketegangan akan akan mengalir keluar dari tubuh anda hanya dengan menggunakan tranquilizer indah alam semula jadi yang dikenali sebagai oksigen.

6-Mengambil lebih banyak masa

Jalan kemarahan adalah wabak hari ini. Tidak, saya tidak akan memberitahu anda untuk menjual kereta anda. Walau bagaimanapun, anda akan kagum pada bagaimana memberi diri anda lima minit tambahan bagi setiap perjalanan boleh menjadikan hidup anda dari kerosakan saraf yang veritable, hari berehat di hadapan sungai babbling.

Apabila anda tergesa-gesa, adrenalin mula mengepam dan seumur hidup anda menjadi berselerak. Orang-orang yang tergesa-gesa berkata perkara-perkara yang mereka tidak bermaksud kepada orang yang mereka tidak tahu dan mereka tidak mempunyai idea bagaimana dahsyat mereka kelihatan!

Tidak percaya saya, masa yang akan datang, anda berada dalam trafik dan anda melihat seseorang yang mengalami jalan kemarahan, Lihatlah dengannya. Adakah anda mahu kelihatan seperti ini? Ingatlah, bahawa hanya bahagian luar yang anda lihat. Bayangkan apa jalan kemarahan yang dilakukan untuk insides mereka! Anda boleh mengelakkan semua tekanan tersebut hanya dengan meninggalkan lebih awal.

7-Matlamat

Matlamat yang besar! Hidup tanpa matlamat adalah peta jalan ke mana-mana. Masalahnya ialah, orang ramai membuat matlamat yang tinggi untuk jangka panjang. Semasa berbuat demikian, mereka mengabaikan matlamat jangka pendek mereka. Ada apa-apa yang cukup semuanya sebagai satu matlamat yang dicapai. Jadi, mengapa tidak menipu! Membuat matlamat untuk diri anda hari itu adalah benar-benar boleh dicapai. Malah, menjadikan ia akan menjadi sangat sukar untuk tidak mencapai matlamat. Menjadikan matlamat ini berdaya maju dan pastikan anda perlu membuat beberapa usaha untuk mencapainya, tetapi memudahkan. Kemudian pergi melakukannya.

Perkara lucu tentang mencapai matlamat mudah ini adalah, jika anda telah mencapai matlamat ini banyak setiap hari, anda akan mungkin mencapai lebih daripada apa yang anda pernah bayangkan masa setahun berlalu!

Hidup kehidupan yang calmer mengambil sedikit semacam dan Ya, usaha yang sedikit, tetapi ia berbaloi usaha ini. Kehidupan anda akan menjadi lebih seronok. Anda akan menjadi orang yang lebih mudah untuk berada di sekeliling, dan walaupun saya benar-benar tidak mempunyai apa-apa bukti, saya yakin anda akan hidup lebih lama, banyak juga!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *