7 Langkah mental untuk membentuk Keterampilan diri

7 Langkah mental untuk membentuk Keterampilan diri

Minda kita adalah aset paling besar yang kita bawa dalam tubuh kita. Ia adalah kedua-dua enjin dan jurutera kami. Kerana ia boleh membuat anda, dari satu segi, ‘orang kaya’ di dunia, di sisi lain, ia boleh menghalang kemajuan setiap anda dan tahan anda membuat sandaran apa-apa cara yang anda hanya tidak mendapat apa-apa yang hidup dan kekal miskin.

Dengan kaya, yang saya maksudkan, kaya Kesihatan, kekayaan – kedua-dua fizikal dan mental, pengetahuan dan kebijaksanaan dan lain-lain. Dan oleh orang miskin, maksud saya, lemah dalam aspek ini sama juga.

Salah satu boleh, Walau bagaimanapun, membasmi kepungan mental betul pendidikan, latihan dan amalan. Berikut adalah tujuh langkah mental yang mudah yang boleh membebaskan anda dari mana-mana jenis sekatan mental.

1) Belajar-belajar dengan betul. Apa sahaja yang anda bercadang menjadi, ada, atau, anda perlu mempunyai pendidikan. Dan sering daripada tidak, kami asas pendidikan masih penuh dengan jalan berlubang yang membuat hidup kami-trek yang tidak teratur dan jendal-jendul. Hanya perlu melihat pada apa yang dipanggil ‘disahkan dididik rusuhan’ yang muncul setiap hari sekarang hari. Apakah keadaan mereka? Bagaimana baik Adakah mereka berpengetahuan mereka’ Bookish’? Yang berjaya antaranya mempunyai sesuatu tambahan. Mendapatkan bahawa tambahan.

2) Akan memberi tumpuan – pastikan anda fokus pada. Alam sekitar adalah bahawa ia adalah sangat mudah untuk mendapatkan terganggu. Gangguan ini disebabkan kedua-dua oleh ketamakan dan kekecewaan. Terdapat begitu banyak tindakan yang tersenarai dan godaan sekitar dengan begitu banyak menjanjikan hanya yang tamak, bukannya keinginan, mudah menjalar. Menjauhkan diri daripada apa-apa tindakan yang tersenarai. Mengawal godaan anda. Katakan kepada diri sendiri, “saya mesti mempunyai beberapa kualiti sebelum memperolehi ‘tertentu dikehendaki sesuatu’. Sekarang, kualiti apa aku punya?” Membina kualiti terlebih dahulu dan kemudian pergi untuk matlamat. Dan mempunyai keyakinan dalam penyata ini. Menonton perlawanan bola sepak. Katakan anda ingin menjadi pemain bola sepak dan ingin bermain untuk Manchester United. Sekarang, anda hanya boleh keluar sehari, masuk ke dalam medan dalam Man.U. baju dan kualiti bermain bolasepak? Anda boleh memberi Pas Ronaldo atau Roonie untuk skor? Boleh anda skor dari Ronaldo yang salib? Matlamat adalah goalpost 3 keping netted yang merupakan sasaran untuk semua pemain bola sepak. Adakah anda tahu berapa tahun hidup dan berapa banyak masa setiap hari pemain ini MEMBAZIR untuk menjadi sasaran utama hitter? Jadi tinggal tumpuan dan mengelakkan godaan.

3) Tidak keluar – sebab lain untuk gangguan kekecewaan. Ia adalah apabila kita berhenti tanpa mendapat apa-apa di belakang kami pelaburan awal. Sekarang-a-hari, kita mahu & senang meraih hasil sebelum meletakkan yang terbaik daripada kita iaitu dengan sedikit usaha. Secara umumnya, keputusan tidak datang seperti yang diharapkan. Dan dengan mudah kita boleh kecewa. Dan hasil yang jelas – kami berhenti. Keluar kerja yang membuatkan anda terbiar. Dan siapa yang tidak tahu bahawa ‘otak yang terbiar adalah bengkel devil’s ‘. Jadi jangan keluar. Jika anda mendapat keputusan yang anda harapkan, maka mesti ada sesuatu yang tidak kena dengan atau kira-kira anda. Mengetahui ia dan membetulkannya.

4) Melakukan kerja – kawasan kerja apa akan anda di? Tidak ketara, bukan? Kerja adalah kerja yang sama seperti nasi dan roti makanan, atau baju kapas atau jaket-seluar jeans pakaian. Melakukan pekerjaan yang hormat dan keyakinan. Tidak mengeluh. Jika anda mengeluh, anda tidak bertanggungjawab untuk meraih ganjaran yang anda jangkakan. Jika anda tidak suka kerja anda, kemudian mengapa pergi ke kes pertama? Dan jika anda mempunyai mana-mana untuk pergi, maka apa gunanya tentang mengadu? Suka kerja anda hanya kerana anda suka makanan anda atau suka destinasi percutian anda. Yang akan membawa keluar lebih banyak produktiviti daripada anda. Dan, selepas semua, apa yang anda perlu tempahan bagi ganjaran tinggi – produktiviti yang tinggi, bukan?

5) Tidak mengharapkan ganjaran – “Ganjaran tidak diminta untuk mereka diberi”. Jika anda mengharapkan ganjaran bagi segala-galanya, ia adalah godaan yang akan mengalih perhatian anda daripada tumpuan, dari matlamat anda. Jangan mengharapkan ganjaran pada setiap dan semua yang anda lakukan. Ganjaran akan datang dengan sewajarnya. Jika kerja yang dilaksanakan juga, ganjaran akan well-bestowed. Mengalihkan fikiran anda daripada mengharapkan ganjaran untuk melaksanakan kerja di tangan dalam cara yang paling sesuai dan mahir. Ganjaran yang akan datang. Untuk setiap punca, ada kesan ke. Jika punca perfects peranan itu juga, kesan akan melakukan perkara yang sama dan dengan itu.

6) Hargai kerja anda – melakukan kerja dengan cara kasih sayang dan hargai ia. Menikmati melakukan apa yang anda lakukan, mengingati bahawa anda akan melakukan perkara yang terbaik di dunia. Percaya bahawa anda adalah yang terbaik dalam pekerjaan anda. Kemudian berdiri dan menyampaikan. Siapa tahu, anda mungkin datang dengan tempahan pelik, satu perkara yang mengagumkan! Kebanyakan sering daripada tidak, itu telah berlaku dengan kebanyakan lelaki bersemangat, terkenal dan berjaya. Melalui sejarah dan anda akan mendapat satu timbunan nama dengan cerita-cerita tersebut.

7) Tidak mengira wang – yang paling menakjubkan dan extra-ordinary tentang wang hakikatnya bahawa ia sentiasa dikira kurang apabila ia dikira. Mengira mengurangkan kedai anda wang. Mengapa kita mengira? Untuk memuaskan hati kita bahawa ia sekurang-kurangnya akan kekal sama jika tidak meningkat. “Walaupun Della dikira ia tiga kali dan setiap kali ia adalah $1.87 (Hadiah The Magi ini). Supaya wang itu tidak boleh dikira, wang itu akan ditimbang. Berat sehingga ia merasakan lebih berat daripada apa yang telah anda berharap untuk. OK, saya beri tugasan. Adakah ini benar-benar. Mula merangka perbelanjaan harian anda biasa daripada 1 hari sebulan yang diberikan setiap hari. Anda akan terkejut melihat bagaimana anda purata perbelanjaan bulanan akan meningkat. Dan anda tidak akan tahu kepadanya. Lakukan senaman ini untuk perbicaraan. Kemudian berhenti mengira.

Terbaik nasib!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *