7 Fakta-fakta Kesihatan zakar setiap lelaki perlu tahu

7 Fakta-fakta Kesihatan zakar setiap lelaki perlu tahu

Kebanyakan manusia boleh berfikir mereka yang pakar apabila ia datang untuk memiliki – dan kemungkinan besar, menggunakan – zakar. Walau bagaimanapun, hanya kerana zakar melekat pada badan tidak semestinya bermakna setiap manusia patut dihukum PhD dalam penisology – jika ada sesuatu. Walaupun terdapat pasti beberapa factoids yang menarik tentang zakar yang setiap lelaki perlu tahu, beberapa maklumat adalah penting untuk mengekalkan kesihatan zakar. Lagipun, apa gunanya memiliki zakar yang jika salah satu tidak akan mengurusnya? Membaca untuk mengetahui fakta-fakta penting zakar setiap lelaki harus tahu-dengan beberapa orang-orang yang menarik dicampurkan hanya untuk bersenang-senang.

1) Rokok boleh mengurangkan kepanjangan zakar seseorang oleh sebanyak satu sentimeter! Semua orang tahu bahawa rokok menyakitkan sistem peredaran darah, tetapi kebanyakan manusia gagal berfikir itu penting kawasan kecil yang bergantung sebahagian besarnya kepada aliran darah yang mencukupi untuk melaksanakan tanggungjawabnya. Jika berita gembira itu telah termasuk pada label amaran, kemungkinannya adalah bahawa akan ada lebih ramai lelaki yang bekerja menjadi bebas-perokok.

2) Puncak syahwat lelaki dengan purata berlangsung hanya 6 saat, manakala purata puncak syahwat-wanita boleh lepas 5 saat. Bukankah lucu bagaimana begitu banyak masa, usaha dan pemikiran boleh pergi ke kerja ke arah minit pendek tersebut 6?

3) Walaupun kadang-kadang dirujuk sebagai a boner, Terdapat tiada tulang di dalam zakar. Walau bagaimanapun, zakar boleh menjadi “pecah” bila ianya secara paksa dilanda –usually objek untuk tulang pubic seorang wanita. Malangnya, kes-kes zakar patah yang teruk boleh menyebabkan tisu parut yang membina pada tempat kecederaan itu, membawa kepada kelengkungan zakar.

4) Ramai lelaki melaporkan lengkung sedikit pada zakar. Kiri, kanan atau ke atas, asalkan seks tidak sakit dan terdapat sebarang kecederaan menyebabkan kelengkungan yang (lihat fakta #3), ini adalah sebab yang tidak membimbangkan.

5) Walaupun ramai lelaki mungkin merasakan ia adalah satu failsafe kehamilan untuk mendapatkan vasectomy yang, sesetengah penyelidik telah mendapati bahawa 1 dalam 100 vasectomies gagal. Kehamilan selepas vasectomies yang mungkin, walaupun biasanya ia berlaku dalam tempoh beberapa bulan pertama selepas prosedur, sebelum kemandulan telah dipenuhi. Analisis air mani berulang amat disyorkan sehingga sperma tidak ditemui dalam sampel.

6) Apabila seorang lelaki climaxes, ejaculate dalam meninggalkan tubuhnya pada kadar 45 km sejam. Jika ia telah lama kerana beliau telah buat satu keluaran, air mani telah dijumpai untuk meninggalkan badan secepat 70 km sejam. Inilah banyak tekanan binaan.

7) Terlalu bersungguh-sungguh melancap adalah punca yang paling biasa bagi yang pecah zakar. Penjagaan zakar tidak wajar boleh meningkatkan peluang untuk perkara ini berlaku. Kecederaan zakar yang biasa termasuk kesakitan, chafing, lebam dan kerosakan tisu.

Mengekalkan kesihatan zakar

Salah satu cara untuk memastikan zakar kekal seperti yang sihat mungkin adalah untuk merawat setiap hari dengan kertas formula vitamin zakar ia penuh dengan vitamin dan mineral (paling profesional mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki). Memilih formula zakar yang dibuat dengan bahan semulajadi yang boleh membantu membekalkan pelembab penting ke kawasan, yang mengekalkan kulit yang lembut dan muda. Kulit kering adalah lebih terdedah kepada keretakan yang menyakitkan dan chafing – walaupun dirawat dengan TLC. Satu formula yang mengandungi vitamin E dan mentega Shea boleh membantu mengunci lembapan pada kulit zakar. Bahan-bahan yang kuat seperti L-arginine, edaran yang lebih baik; Alpha Lipoic asid untuk kesihatan zakar; dan, Acetyl L Carnitine, untuk sensitiviti zakar yang dipertingkatkan, boleh membantu menjaga kesihatan zakar dan juga boleh memperbaiki kehidupan seks seseorang. Dan itulah satu fakta yang setiap lelaki perlu tahu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *