7 Cara yang paling mudah untuk menghentikan rambut jatuh

7 Cara yang paling mudah untuk menghentikan rambut jatuh

Menurut beberapa kajian ia diturunkan bahawa berbilion-bilion wanita di seluruh dunia mempunyai bulu panjang dan mereka lebih suka gaya rambut ini tetapi sangat sedikit daripada mereka yang mempunyai bulu yang pendek. Beberapa daripada mereka memendekkan rambut mereka kerana fesyen dan baki mengalami masalah keguguran rambut. Terdapat tidak syak lagi semua jenis rawatan yang berbeza sana yang menuntut untuk membantu mengawal rambut menipis mereka, tetapi lebih sering daripada tidak ini membuktikan kegagalan.

1. Diet adalah salah satu sebab utama untuk kesihatan anda. Kualiti dan warna rambut anda mencerminkan diet yang anda ambil. Pengambilan makanan yang tidak sempurna, waktu makan yang tidak menentu dan kekurangan adalah beberapa sebab-sebab utama keguguran rambut. Mengambil kehilangan protein, vitamin, besi, kalsium dan air.

2. Purba Mesir digunakan minyak kastor untuk menggalakkan pertumbuhan rambut. Mencampurkan minyak kastor dengan minyak badam manis membantu memperbaiki bau dan juga membantu membuat ia lebih mudah untuk menyebarkan. Minyak kastor boleh didapati di kebanyakan Kedai-kedai runcit atau farmasi, dan minyak badam manis juga mudah diperolehi. Campurkan minyak ini dan urut mereka ke dalam kulit kepala anda. Jangan basuh campuran. Urut kulit kepala anda sepenuhnya sehingga ia diserap seberapa banyak yang mungkin. Minyak kastor digunakan untuk pelbagai tujuan perubatan, termasuk sebagai julap yang dan sebenarnya digunakan dalam syampu moden kerana ia tenggelam jauh ke dalam kulit dan membantu memperbaiki keadaan kulit. Akibatnya, ia boleh membantu menggalakkan pertumbuhan rambut dan menghalang keguguran rambut.

3. Mengawal Kademlia dht adalah salah satu cara untuk benar-benar jumpstart pertumbuhan bulu yang baru. Hormon Kademlia dht bertanggungjawab ke atas ramai lelaki yang kehilangan rambut. Herba seperti teh hijau, dia shou wu, saw palmetto, nettle root dan pygeum semua jatuh ke dalam pengelasan herba yang dipanggil Kademlia dht yang jadi penghalang.

4. Minyak zaitun derivatif, dengan bunga Menggilap direndam membuat tonik rambut wangi yang berkesan. Infusions diperbuat daripada alpukat daun penawar kebanyakan masalah berkaitan kulit kepala yang berakhir dengan keguguran rambut. Ia adalah terutamanya disebabkan oleh sifatnya kesemak, yang menjadikannya ubat kehilangan rambut yang berkesan untuk.

5. Ibu perlu mengelakkan minuman keras dan memilih minuman ringan tempoh bunting. Minuman keras, kafein dan tembakau boleh menyebabkan ringan kepada keguguran rambut yang teruk. Ia bukan sahaja sistem imun asing tetapi juga menyebabkan botak.

6. Amla minyak adalah satu ubat kehilangan rambut purba dari India yang diperbuat daripada gooseberries India. Beri ini akan dicampur dengan minyak kelapa dan direbus. Selepas penyejukan, kaum India akan menyebarkan tonik ini pada rambut mereka. Minyak AMLA mengandungi banyak asid lemak yang meningkatkan kesihatan kulit dan rambut. Asid lemak ini boleh membantu keguguran rambut belakang. Ia juga mengandungi jumlah vitamin C yang juga membantu menggalakkan rambut yang sihat.

7. Di India, pengikut Ayurveda – borang khusus rawatan herba, direbus sage daun dalam minyak kelapa dan digunakan saki-baki blackened untuk rambut dan kulit kepala. Menambah benih fenugreek minyak panas dan menggunakan ini untuk urut kulit kepala anda menyejuk kepala anda dan sekali gus mengurangkan keguguran rambut. Begitu juga, henna digunakan untuk keadaan rambut dan mengelakkan rambut dari semakin rapuh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *