7 Agensi pungutan taktik sneaky menggunakan sabotaj kredit anda

7 Agensi pungutan taktik sneaky menggunakan sabotaj kredit anda

Koleksi hutang adalah industri satu bilion dolar.

Sesiapa sahaja boleh Lingkaran dalam keadaan hutang yang serius. Kebanyakan berat penghutang melaporkan tunggal atau rentetan peristiwa yang tidak dijangka yang membawa kepada keadaan hutang mereka seperti kemalangan, kematian ahli keluarga yang penceraian, kehilangan pekerjaan secara tiba-tiba, kelahiran seorang kanak-kanak yang baru, usaha perniagaan yang tidak menguntungkan satu atau lebih peristiwa bencana seperti 9/11 atau taufan Katrina. Hutang bukan eksklusif untuk orang-orang miskin dan kelas pertengahan dan sesiapa sahaja boleh menemui diri mereka dalam lubang kewangan – hanya tanya Donald Trump.

Pemungut hutang yang merupakan senjata yang paling berkesan pilihan memusnahkan fail kredit anda. Buang sampah fail kredit anda dengan akaun koleksi mereka Menyimpan skor kredit anda rendah. Individu yang mempunyai skor kredit yang rendah akan dilihat sebagai pembayar perlahan atau orang-orang yang tidak membayar pada semua. Risiko pinjaman wang individu-individu atau pemberian keistimewaan kredit adalah lebih tinggi. Dengan profil risiko yang tinggi, kebanyakan para peminjam yang utama akan pulang. Pengumpul tahu bahawa akhirnya anda perlu mempunyai kredit dan muscling orang-orang dengan skor kredit yang rendah menjadi mudah.

Berhati-hati pengguna – ini adalah sebahagian daripada yang sneakiest, rendah turun kotor, Tunjukkan taktik wang yang digunakan oleh agensi-agensi kutipan untuk memastikan pengguna kredit miskin.

1. Apakah hukum lalai? – jika anda mempunyai tempahan ditarik laporan kredit anda dan penghakiman yang didapati dari koleksi agensi anda tidak pernah mendengar dari atau tidak telah disampaikan saman untuk hadir di Mahkamah, menyertai kelab. Pada asasnya apa yang mereka lakukan adalah pernah berkhidmat saman dan mendapatkan seseorang dari sebuah agensi Perkhidmatan Kehakiman yang mereka secara langsung akan bergabung dengan tidak kurang, membuktikan bahawa mereka pula berkhidmat anda saman untuk hadir di Mahkamah. Dengan cara ini, anda tidak tahu mengenai prosiding undang-undang terhadap anda dan mereka seterusnya mendapatkan penghakiman yang mudah lalai.

Baik untuk mereka, buruk bagi kamu. Penghakiman yang membolehkan mereka untuk membekukan bank anda
akaun, garnish gaji anda dan meletakkan suatu lien terhadap harta anda sehingga hutang itu dikatakan telah dibayar. Bercakap dengan atau Penyewaan peguam, melakukan beberapa kajian anda sendiri bagaimana anda boleh mengikut undang-undang mempertahankan diri sendiri (dalam negeri) terhadap penghakiman dan kemudian turun ke bangunan Mahkamah itu.

2. Nama permainan – tanpa apa-apa keterangan lain selain serupa nama dan alamat, agensi-agensi kutipan akan melaporkan hutang lapuk orang lain untuk fail kredit anda. Jika anda sedang Jr. yang, atau berkongsi nama nenek anda, atau anda tahu lain John Smith yang tinggal dua bandar lebih – watch out. Dua bidang yang hampir sama sahaja ia mengambil masa untuk hutang muncul dalam laporan anda.

Menyemak laporan anda dengan kerap dan jika anda mendapati diri anda dalam situasi ini, permohonan secara bertulis pengesahan dengan agensi kutipan hutang dan kemudian mempertikaikan akaun dengan Biro Kredit. Jika agensi kutipan tidak boleh membuktikan bahawa anda adalah pihak yang betul maka Biro Kredit dengan serta-merta perlu keluarkan entri.

3. Peek-a-Boo – akaun pungutan adalah laporan kredit anda maka ia ajaib hilang. Tiga bulan kemudian ia dihidupkan kembali laporan kredit anda. Anda boleh berkata “SKOR PENINDASAN?” Setiap kali agensi koleksi laporan akaun yang buruk kepada anda laporan kredit, skor anda boleh jatuh mana-mana daripada 50 kepada lebih daripada 100 titik. Jika mereka mengalih keluar akaun negatif dan kemudian melaporkan sekali lagi, anda skor fico 690 tiba-tiba boleh menjadi 572. Setiap kali mereka keluarkan maka re-report akaun, skor fico anda mengambil menjunam.

Ketika ini anda sepatutnya telah menulis mereka untuk meminta pengesahan; bahawa anda berada dalam
Hakikatnya parti yang betul berkenaan dengan akaun. Jika mereka tidak dapat membuktikan bahawa dengan
akaun milik anda, bahawa anda berhutang dalam jumlah yang dinyatakan, atau jika akaun lepas patung had (SOL) mereka kepada fail yang sesuai terhadap anda, mula meletakkan kes anda bersama-sama dan jarak mereka ke Mahkamah kerana melakukan merosakkan kredit anda. Ya, anda boleh menyaman agensi koleksi!

Mempunyai seorang peguam peguam baik pengguna yang melihat ke atas kes anda. Apa-apa surat dari
anda atau wakil anda perlu sentiasa dihantar mel Bertauliah – menerima pulangan
Diminta. Jejak kertas kukuh adalah sentiasa yang terbaik apabila berlaku terhadap agensi koleksi. Menunjukkan bukti kerosakan mereka dengan sentiasa mendapatkan salinan laporan kredit anda secara langsung dari semua empat biro kredit (Experian, Transunion, Equifax, Innovis) dan Penafian mana-mana Surat kredit yang anda terima dalam masa mereka berulang kali melaporkan sebarang kutipan akaun untuk laporan kredit anda. Tidak pernah menggunakan rujukan laporan kredit yang diperolehi daripada sumber internet untuk sebagai bukti anda.

4. Sama hutang – akaun baru dan jumlah yang terhutang – akaun # 96584842 $395 telah berjaya dikeluarkan daripada laporan kredit anda, tetapi sekarang dua bulan kemudian ada yang baru akaun # 965848421 untuk $402 laporan kredit anda. Sama ada agensi kutipan telah menjual hutang kepada Pemungut yang baru atau mereka mahu menjaga hutang pada laporan anda selagi mereka boleh – dengan cara mana-mana perlu.

5. Dua untuk satu – itulah dua agensi koleksi atau cuba untuk mengumpul hutang sama pada masa yang sama peguam. MENYALAHI UNDANG-UNDANG. Mereka tahu ianya menentang undang-undang tetapi mereka akan mengira pada hakikat bahawa anda tidak tahu adalah menyalahi undang-undang. Sekarang anda tahu. Jika anda telah menerima dua koleksi Surat dari agensi-agensi/peguam berbeza dua dalam tempoh 30 hari, cuba untuk mengumpul hutang sama, sila bertindak balas kepada mereka secara bertulis menyedarkan mereka tentang situasi “serentak” dan meminta mereka untuk membuktikan bahawa mereka sebenarnya memiliki dan boleh mengumpul di dalam akaun, tetapi tidak nama agensi lain yang terlibat, untuk mengelakkan bersubahat.

6. Posers – anda menerima surat dalam mel dari apa yang kelihatan seperti sebuah firma guaman terkemuka yang menawarkan bantuan kepada anda dengan situasi hutang anda. Ia tidak membaca seperti koleksi Surat, jadi anda menelefon dan Setkan temujanji untuk datang ke pejabat mereka untuk “berbincang” keadaan tertentu anda. Mereka melihat kertas kerja anda untuk dua minit kemudian mereka berkata “mengapa tidak anda hanya membayar mereka?” atau “Kita boleh bekerjasama dengan koleksi agensi/peguam ini untuk mendapatkan satu perjanjian penyelesaian.” Sila berkata terima kasih dan meninggalkan. Peluang yang mereka dabble kutipan hutang terlalu.

7. Anda telah terpilih! – Ia kelihatan seperti sebuah tawaran kredit. Sampul surat mempunyai besar Visa atau Mastercard simbol dengan anda ‘ve telah Pre-Approved disimbah di seluruh bahagian depan. Jadi anda membukanya. Seperti yang anda membaca anda mula menyedari bahawa ia bukanlah tawaran serius kredit yang sekali tetapi tawaran mempunyai hutang yang lama meletakkan kad kredit dari “sesiapa bank.” Kira siapa mereka cahoots dengan? Betul – “sesiapa agensi pungutan.” Jika anda telah salah satu individu malang yang telah menerima tawaran ini, anda mungkin telah tidak sengaja menafikan hak anda untuk mempunyai bukti hutang, tetapi anda mungkin membayar sehingga tiga kali lebih banyak lebih untuk hutang, daripada asal itu jumlah. Jika anda rasa anda tidak jelas pada butiran perjanjian dan anda tidak tanggung hutang, berunding dengan peguam peguam bela yang pengguna.

Kerajaan AS telah digubal Akta laporan kredit adil, saksama kredit bil Akta, Akta amalan kutipan hutang yang saksama dan mudah-alih insurans kesihatan dan akauntabiliti Akta 1996 untuk menawarkan kelegaan pengguna dari hutang Pengarah kali tetapi banyak agensi pungutan tidak mendapat memo yang. Taktik terbaik agensi pungutan adalah apa yang anda sebagai pengguna tidak tahu tentang kutipan hutang dan laporan kredit. Setiap satu satu daripada kaedah yang dinyatakan di atas adalah tidak beretika dan ada haram, tetapi masih digunakan untuk mengumpul berjuta-juta dolar daripada pengguna yang kurang arif setiap hari. Satu atau mana-mana gabungan taktik-taktik ini boleh memastikan anda kredit miskin selama bertahun-tahun.

Jangan tunggu sehingga anda perlu membeli rumah, kereta atau barangan Tiket besar lain yang bergantung kepada kelulusan kredit sebelum berurusan dengan akaun koleksi laporan kredit anda. Mulakan hari dengan meminta laporan kredit anda dari semua empat Biro Kredit – Experian, Transunion, Equifax dan Innovis – kemudian melakukan beberapa kajian yang serius melalui buku-buku – your700creditscore.com, forum – creditboards.com, dan dengan pengguna menyokong peguam – naca.net mempertingkatkan keadaan kredit anda dengan serta-merta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *