6 Tips untuk memperbaiki edaran kardiovaskular di rumah

6 Tips untuk memperbaiki edaran kardiovaskular di rumah

Sudahkah anda mengesyaki bahawa setelah bertahun-tahun makan burger, kentang goreng, keju, mentega, dan anjing yang edaran kardiovaskular anda tidak apa ia digunakan untuk menjadi. Mungkin tahap tenaga anda telah dapat dilihat miskin, anda mungkin akan berpeluh apabila anda tidak boleh, mengalami sesak nafas yang boleh datang dan pergi, atau bahkan perasaan ketat di dada anda sekali dalam sementara. Ini adalah semua tanda-tanda bahawa kecurigaan anda boleh berada tepat di wang dan bahawa beberapa perubahan yang mungkin diperlukan. Lagipun anda mula bangun sana tahun dan telah membaca bahawa 83% daripada semua serangan jantung berlaku selepas umur 65 tahun. Anda tentu tidak mahu menyertai Kumpulan ini tidak begitu eksklusif. Dalam artikel ini kita akan berjalan melalui enam tips asas untuk memperbaiki peredaran kardiovaskular, menyediakan anda dengan pelan tindakan semula jadi untuk semua kejayaan. Sudah tentu ia pergi tanpa mengatakan bahawa terdapat tiada pengganti yang sebenar untuk mendapatkan nasihat doktor anda, jadi anda harus memastikan bahawa di rumah sambil membaca idea-idea kendiri ini.

* Mengelakkan daripada asap tembakau: masalah kardiovaskular edaran mulakan dengan Deposit kolesterol dalam arteri yang membawa kepada satu keadaan yang dikenali sebagai aterosklerosis. Merokok adalah faktor penyumbang utama kepada penyakit ini, bersama-sama dengan meningkatkan peluang pembentukan darah beku yang berbahaya. Juga, Nikotin dalam rokok dan asap rokok akan mengurangkan jumlah oksigen darah boleh membawa upping kemungkinan untuk sakit angina. Rokok perokok akan sehingga 4 kali lebih berkemungkinan daripada perokok yang bebas untuk mempunyai serangan jantung.

* Jangan lupa untuk kekal aktif: aktif tinggal akan membantu memastikan anda jantung mengepam kuat, lebih rendah berbahaya arteri yang tersumbat tahap kolesterol LDL dan meningkatkan jumlah arteri menyental molekul HDL dalam aliran darah. Ia juga boleh membantu untuk menapis sesetengah bahan-bahan toksik dalam badan anda yang bertanggungjawab ke atas kerosakan dalam lapisan dalaman dan perubatan khususnya.

* Langkau donat dan ais krim: katakan tidak kepada makanan tinggi lemak tepu seperti donat dan Aiskrim akan membantu menghalang arteri tersumbat dari MARA. Persatuan jantung Amerika mengesyorkan diet yang menghadkan tepu lemak kepada 10 peratus atau kurang daripada jumlah kalori, dan jumlah lemak kurang than30 peratus daripada jumlah kalori.

* Makan makanan serat larut air yang berwarna-warni: blueberry, Strawberi, dan epal mengandungi antioksidan yang kuat yang difikirkan untuk membaiki kerosakan arteri. Mereka juga mengandungi serat larut air yang sedang direncanakan dengan arteri yang tersumbat kolesterol di dalam usus dan menghantarnya pada jalan sebelum ia mempunyai peluang untuk akhirnya di dalam lapisan arteri anda.

* Tangkap hari: ikan yang kaya dengan asid lemak omega 3 yang mengurangkan keradangan arteri dan akan dianggap sebagai salah satu daripada beberapa bahan-bahan semulajadi yang mampu menterbalikkan Deposit plak arteri, sekali gus memulihkan peredaran kardiovaskular. AMA yang mengesyorkan 2 sajian ikan air sejuk berlemak mingguan.

* Menghantar pembungkusan kolestrol yang tinggi dengan tambahan: Triglycerides dan kolestrol akan blok bangunan untuk Deposit plak berbahaya yang bertanggungjawab untuk mengurangkan peredaran darah. makanan tambahan mengurangkan kolesterol asli adalah cara yang selamat dan berkesan untuk mengurangkan kolesterol darah dan triglycerides, menetapkan peringkat edaran kardiovaskular yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *