6 Tips untuk ikuti untuk mengelakkan kulit kering selepas pancuran mandian air panas atau Mandian

6 Tips untuk ikuti untuk mengelakkan kulit kering selepas pancuran mandian air panas atau Mandian

Jika post-bathing gatal-gatal telah anda turun, mengambil hati. Memahami Sains di sebalik fenomena ini akan membantu anda melindungi kulit anda dan mengelakkan kerengsaan pada masa hadapan. Artikel ini juga membincangkan bagaimana setiap hari mikro-pengelupasan tender dengan Clarisonic yang boleh menambah cahaya yang membuang kulit mati dan membuka lapisan kulit asas untuk moisturization, sekali gus menghalang kekeringan.

Kulit biologi 101: Peranan di Sebum kesihatan kulit

Sebelum kita meneliti masalah gatal-gatal yang berikutan dengan pancuran mandian air panas atau mandian, mari kita mewujudkan kefahaman tentang bagaimana manusia kulit kerja. Kulit terdiri daripada lapisan nipis yang banyak sel-sel. Sepanjang ini lapisan tisu, dan terutamanya pada lapisan permukaan, kelenjar minyak yang menghasilkan minyak. Minyak ini, dikenali sebagai sebum, adalah penting untuk kalis air dan melindungi kulit. Serlahkan sihat mempunyai imbangan lembapan dan sebum yang baik.

Sama seperti haba melenyapkan minyak dalam masakan, air panas menghilangkan minyak daripada kulit. Tambah ini hakikat bahawa minyak juga hilang di penyejatan seperti kulit kering. Apa yang kebanyakan wanita lakukan selepas pancuran mandian? Mereka menggunakan produk penjagaan kulit dicipta-makmal yang mengandungi alkohol dan lain-lain agen pengeringan. Berikutan tiada gatal-gatal tertanya-tanya. Mujurlah, langkah-langkah yang boleh diambil untuk mengurangkan kesan air panas dan lain-lain faktor yang memudaratkan, seperti yang diterangkan di bawah.

Cara-cara untuk mengelakkan kulit kering berikutan dengan pancuran mandian air panas atau Mandian

1. Mengamalkan Tender pengelupasan. Seperti yang anda mungkin sedar, pengelupasan adalah penting untuk kulit yang sihat. Ia membuang sel-sel kulit mati yang boleh menyumbat liang-liang dan menyebabkan kecacatan. Selain itu, kelembapan tambahan boleh masukkan kulit apabila sel-sel ini mati whisked kaki. Walau bagaimanapun, untuk mengelakkan menyental lapisan perlindungan kulit, yang sering membawa kepada kerengsaan, ia adalah terbaik untuk menjadi lembut dalam teknik pengelupasan anda. Matlamat untuk terkelupas dua kali dalam setiap minggu.

Anda mungkin akan perasan bagaimana kulit bercahaya berikutan pengelupasan. Jika anda ingin menikmati cahaya ini setiap hari, mengambil Clarisonic atau Clarisonic Mia. Clarisonic produk yang cukup lembut untuk kegunaan harian; mereka menggunakan bristles lembut untuk Poland kulit.

2. Menghadkan pancuran mandian anda untuk sepuluh minit dan suhu yang lebih rendah. Pancuran mandian yang lebih pendek, sejuk akan mengurangkan jumlah masa kulit anda mesti menghabiskan di bawah merosakkan air panas.

3. Menjauhkan diri dari kosmetik berasaskan ENCHANTEUR di samping bedak. Jika anda kerap mengalami kulit kering, pilih mineral makeup. Produk-produk berasaskan ENCHANTEUR di samping bedak memburukkan lagi kekeringan dengan menyerap lembapan.

4. Jus lembapan dengan satu minyak berasaskan produk atau pelembap semula jadi. Pelembab hak selepas dengan pancuran mandian atau idea yang hebat. Lakukan ia begitu kelembapan dari bilik mandi dan boleh mengelakkan gatal-gatal. Kami mengesyorkan pelembab semulajadi, atau produk-produk yang berasaskan minyak. Minyak cepat menembusi ke lapisan setinggi kulit, dan ia tidak evaporate dengan cepat seperti banyak makmal-penganalisisan dan pelembab. Selain itu, menggunakan minyak baki kadar pengeluaran kelenjar minyak.

Selain daripada menggunakan minyak berikutan dengan pancuran atau mandian, ia adalah bijak untuk menggunakan untuk Clarisonic Mia atau mewarnakan kulit Clarisonic lain. Pengelupasan yang lembut, tetap membuka kulit untuk menyerap lembapan yang lebih banyak.

5. Perlahan-lahan diusir kulit kering ia. Menggosok kulit dengan tuala membuang minyak sebum. Noda, tidak rub.

6. Menghalang pancaran matahari, yang memupuk kekeringan. Memakai pelindung matahari agama.

Botol yang lama berasa hebat apabila anda berada di bawah air, tetapi gatal-gatal yang berikutnya dan kekeringan boleh memandu orang yang gila. Mengikuti tips di atas dan menggunakan Clarisonic atau Clarisonic Mia untuk membuang sel-sel kulit mati boleh mengakibatkan dewy, bebas-gatal kulit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *