6 Tips pengambilan Pembantu domestik

6 Tips pengambilan Pembantu domestik

Sama ada anda memerlukan Pembantu tempatan sepenuh masa atau Pembantu domestik sambilan semata-mata untuk menyeru kadang-kadang, anak anda bergantung pada anda untuk melakukan segala yang mungkin untuk memastikan bahawa dia ditinggalkan dalam tangan yang bertanggungjawab. Berikut adalah 6 tips untuk Pertimbangkan apabila anda membuat keputusan yang akan menjaga anak anda semasa anda berada jauh.
MENGAMBIL INVENTORI KEPERLUAN ANDA
Adakah preplanning menggabungkan beberapa sebelum anda mula merekrut calon-calon untuk menentukan kelayakan-kelayakan apa yang dia perlu. Membuat senarai fungsi-fungsi yang dia perlu melakukan dan kemudian, menguntukkan suatu kemahiran atau keperluan yang perlu. Sebagai contoh, jika anda mempunyai bayi, Perhidmatan Domestik anda harus mempunyai pengalaman penjagaan bayi yang boleh disahkan. Dia akan memandu anak-anak anda ke sekolah, selepas aktiviti-aktiviti sekolah, dan sebagainya.? Memandu adalah “fungsi”. Syarat-syarat yang perlu hendaklah termasuk suatu lesen memandu yang sah. Pertimbangan lain; Bahasa Inggeris bercakap, bukan perokok. Anda juga harus mempertimbangkan pelbagai umur dan gaya anda mencari dan juga mempertimbangkan apa yang anda akan bersedia untuk menawarkan; gaji, faedah dan keadaan hidup jika dia ke berlakunya.
TEMU BUAL ITU PENTING
Kesilapan ibu bapa membuat yang paling biasa adalah bahawa mereka bercakap terlalu banyak semasa temu bual. Wawancara ini bertujuan untuk mengetahui tentang beliau. Bertanya soalan-soalan terbuka yang meminta jawapan yang lebih banyak daripada yang “Ya” atau “tidak”. Tidak kelihatan pertimbangan seperti dia menjawab. Lebih selesa dia adalah semasa temu duga, lebih banyak maklumat yang beliau akan berkongsi tentang dirinya.
Tanyalah tentang salah satu jawatan itu dengan soalan-soalan seperti, “Beritahu saya tentang kanak-kanak pada pekerjaan anda yang lepas.” Lihat berapa selesa anda dengan jawapan beliau. Satu lagi soalan, “Terangkan setiap majikan anda sebanyak 3 kali dan beritahu saya apa yang anda suka dan tidak suka tentang setiap?” Berfikir tentang bagaimana anda mungkin sesuai dengan keutamaan beliau dalam gaya majikan. Hubungan anda dengan dia adalah penting kerana hubungan beliau dengan anak-anak anda.
Jangan lupa soalan hipotetikal. “Saya berusia dua tahun semata-mata tidak akan turun untuk nap beliau dan anda tahu dia sudah bersedia. Bagaimana anda akan mengendalikannya?” “Bayi saya colicky dan tidak berhenti menangis kerana anda tiba tiga jam yang lalu. Apa yang akan anda lakukan untuk menenangkan dia?”
PEMERIKSAAN PERUBATAN
Mengapa anda memerlukan mana-mana kurang bagi penjaga anak anda. Membolehkan tambahan beberapa hari untuk pemeriksaan perubatan. Anda juga mungkin meminta fizikal dari klinik tempatan yang akan jelas Perhidmatan Domestik daripada mana-mana isu-isu kesihatan yang akan menjejaskan keupayaan beliau untuk menjaga anak anda aktif.
ANDA MESTI MENYEMAK RUJUKAN
Jumlah jam anak anda menghabiskan dengan Pembantu domestik hendaklah menentukan tahap mana anda menyiasat latar belakang beliau. Ramai ibu bapa jatuh ke dalam perangkap “Saya hanya akan bekerja bahagian…” atau “dia tidak akan berlakunya dengan kami”, dan mereka tidak melakukan pemeriksaan yang lengkap. Satu jam sahaja dengan tidak cekap untuk Perhidmatan Domestik adalah terlalu banyak risiko untuk mengambil. Memerlukan sekurang-kurangnya tiga rujukan kerja sebelumnya dan satu atau dua rujukan peribadi.
MEMASUKKANNYA KE DALAM PENULISAN
Mempunyai setiap pemohon melengkapkan permohonan bertulis. Bila mengupah, kedua-dua ibu bapa dan Perhidmatan Domestik perlu menandatangani perjanjian kerja menggariskan apa yang dijangkakan daripada setiap perkongsian itu. Termasuk tarikh sewa, kadar upah, kajian Jadual, hari dan waktu yang diperlukan, serta apa yang anda harapkan dalam cara penjagaan kanak-kanak dan apa-apa tugas-tugas tambahan. Perjanjian ini akan melindungi anda sekiranya dia kembali tahun kemudian mendakwa, sebagai contoh, anda gagal untuk membayar gaji minimum.
MEMUPUK HUBUNGAN
Manakala Pembantu tempatan anda mungkin tidak menyelia kakitangan yang sepuluh atau bekerja untuk sebuah syarikat Fortune 500, beliau bertanggungjawab untuk sesuatu yang tidak ternilai… anak-anak anda. Membayar beliau dengan sewajarnya. Cuba untuk mengupah Pembantu domestik “murah” akan hanya kembali kepada menghantui anda, kerana dia akan mungkin sentiasa mencari peluang yang lebih baik. Bukankah anda?
Memberi sama jenis sokongan dan dorongan yang mendorong anda pada pekerjaan anda. Objektif-objektif yang ditetapkan; kraf, memasak, membaca, dan bersenam dengan kiddies di dan kemudian berikan dia alat untuk mencapai matlamat itu. Akhir sekali, ganjaran dia apabila dia datang melalui, sama seperti anda mahu diiktiraf untuk kejayaan anda. Mana-mana Jangan lupa meningkatkan tersebut. Perhidmatan domestik yang baik adalah sukar untuk mencari!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *