6 Strategi mengatasi kemurungan:

6 Strategi mengatasi kemurungan:

Walaupun tidak akhir semua akan semua bagaimana untuk menghadapi cabaran-cabaran dalam kemurungan, langkah-langkah yang disenaraikan bersama-sama harus cukup berguna untuk membantu anda mengatasi kemurungan.

1. Ubah Diet anda.
Memandangkan Standard American Diet devitalized dan tidak bermaya, hanya akal seseorang akan sama. Anda adalah apa yang anda makan dan apa yang anda makan menjejaskan anda kesihatan: mental, rohani dan fizikal.

2. Jangan lupa bahawa anda tidak akan gila.
Dr Norman Vincent Peale (The penulis kuasa pemikiran positif) pernah berkata bahawa “kita adalah roh-roh semua yang meninggalkan dunia 3 dimensi”. Bahawasanya masa, dunia ini berada dalam keadaan huru-hara dan kekacauan, bagaimana dari berita tentang peperangan, banjir, dan sebagainya…Ini dengan sendirinya boleh memburukkan lagi banyak kes kemurungan, jadi sedar rakan bahawa ia bukan hanya anda dan tidak, anda tidak akan tidak siuman.

3. Para media terlampau
Kebanyakan daripada apa yang anda dengar di TV dan baca dalam suratkhabar bukanlah berita yang baik. Perkara terakhir yang anda perlukan sekarang adalah mendengar beberapa cerita sedih tentang apa yang berlaku di tempat lain. Ini tidak hanya boleh awan fikiran tetapi dengan baik mungkin memburukkan lagi kesedihan anda sendiri, membuat perkara-perkara negatif yang lebih.

4. Memperbaharui pemikiran anda.
“Menjadi berubahlah oleh pembaharuan fikiran anda”, “Jaga hati anda kerana ia adalah wellspring hidup anda”, “Sebagaimana seorang lelaki fikir dalam hatinya begitu juga dia.”. Ini adalah ayat-ayat yang semua daripada buku yang baik dan perlu membuat jelas bahawa apa yang anda fikirkan mati ianya akhirnya apa akan berlaku.

5. Mereka kekal di positif dan mengira nikmat anda.
Kami mempunyai banyak perkara untuk bersyukur atas; Walau bagaimanapun, kita sering mengambil mereka. Dengan sikap kesyukuran, kemurungan tidak boleh berkembang. Mengisi minda anda dengan faktor-faktor ini supaya kesan kesedihan dapat diatasi dengan gladness.

6. Bergerak, bergerak, bergerak!
Ini latihan Pusat motor otak, membuat aliran darah yang jauh dari pusat aktiviti emosi; oleh yang demikian, satu menjadi menjadi lebih peka kepada pemikiran positif. Satu orang yg menonjol adalah untuk tarian. Memainkan lagu-lagu kegemaran anda dan mendapatkan bergerak.

Walaupun tidak akhir semua akan semua bagaimana untuk menghadapi cabaran-cabaran dalam kemurungan, langkah-langkah yang disenaraikan bersama-sama harus cukup berguna untuk membantu anda mengatasi kemurungan.

Dalam persahabatan,

Acara Aje

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *