6 Rahsia makanan untuk segera tekanan pelepasan

6 Rahsia makanan untuk segera tekanan pelepasan

Berita buruk ini adalah satu sebab yang biasa tekanan serta-merta. Pelepasan yang banyak dikehendaki di ketika itu, tetapi ia sukar apabila minda kita akan berlumba-lumba sekitar masalah yang hanya timbul. Mungkin anda hanya mendengar bahawa kerja anda on-line, atau bahawa bank anda kini menuntut bayaran penuh pinjaman perumahan anda.

Tekanan adalah tindak balas biasa. Anda tertanya-tanya bagaimana di bumi anda akan bertahan. Anda mempunyai keluarga untuk suapan dan bil-bil lain untuk membayar. Anda perlukan sebuah bumbung atas kepala anda. Minda anda adalah di sebuah maka, cuba untuk mencari satu penyelesaian yang cepat.

Minda perlumbaan yang tidak semua yang berlaku apabila anda pergi ke mod tekanan.

Apa yang berlaku apabila kita berada di bawah tekanan?

Anda mungkin telah membaca senarai sudah. Ia merangkumi satu perlumbaan, kepala berputar dan mungkin anda merasa pening atau lightheaded. Simpul rampasan perut anda dan membuat anda berasa loya. Ini adalah tanda-tanda yang anda boleh dengan mudah mengenali.

Ada orang lain yang anda tidak nampak.

Mereka termasuk peningkatan adrenalin, gula dalam darah, kadar jantung dan tekanan darah. Walaupun peningkatan kadar pernafasan anda, ia adalah tidak sihat bernafas. Nafas adalah cetek dan singkat. Ini menyebabkan toksin seperti karbon dioksida dan lactates untuk membina dalam sistem anda, mencetuskan kebimbangan dan banyak lagi tekanan.

Ramai orang mengidam makanan ringan atau gula untuk melegakan tekanan serta-merta. Kegoncangan gula mungkin merasa baik pada masa itu, tetapi ia akan meningkatkan lagi tahap sudah tinggi gula darah anda, meningkatkan risiko anda menghidap kencing manis. Minuman berkarbonat memburukkan karbon dioksida dan lactates yang telah membina dalam sistem anda.

Salah satu jawapan terbaik bagi melegakan tekanan segera adalah untuk menghapuskan makanan ini memudaratkan daripada diet anda dan beralih kepada orang-orang yang berguna.

Makanan untuk mengelakkan

1. Teh, kopi, Koko

2. Manis minuman termasuk minuman ringan berkarbonat.

3. Gula

4. Alkohol termasuk wain

5. Daging merah dan lain-lain sukar untuk menghadamkan daging

6. Makanan ringan dan makanan segera

Makanan untuk memilih untuk melegakan tekanan serta-merta

1. Keju dan buah oren. Keju yang menyediakan kualiti yang baik protein dan kalsium untuk memenuhi keperluan sistem anda. Vitamin C dalam buah oren yang berfungsi sebagai antioksidan untuk mengurangkan toksin yang akan membina semasa anda berada di bawah tekanan.

2. Blueberry. Mereka yang kaya dengan antioksidan dan tinggi serat dan Vitamin C untuk membantu badan anda melalui keperitan tekanan.

3. Badam. Sumber baik vitamin B2 dan E, kandungan antioksidan yang tinggi mereka membantu dalam curahan itu toksin yang meletakkan tekanan yang lebih pada badan anda.

4. Ikan. Tuna dan ikan kembung yang tinggi vitamin B6 dan B12 yang membantu untuk melawan tekanan. Memudahkan pada mayo untuk mengelakkan kandungan lemak. Ikan juga mengandungi paras asid lemak Omega yang diketahui untuk manfaat jantung dan melindunginya daripada penyakit-penyakit yang berpunca dari perbuatan tekanan.

5. Yogurt. Ia menyediakan mineral dan kalsium untuk merangsang betul impuls saraf dan menormalkan keasidan dalam perut. Yogurt adalah sungguh berguna apabila perut anda berasa kecewa dan jika anda terdedah kepada ulser.

6. Sayur-sayuran dalam semua warna. Mereka yang kaya dengan vitamin dan mineral dan mereka bantu kandungan fiber mengurangkan sembelit dan cirit-birit yang disebabkan oleh tekanan. Cepat marah Sindrom usus merupakan aduan biasa yang mereka orang-orang yang berada di bawah tekanan untuk satu tempoh masa jangka panjang. Sayur-sayuran boleh mendapat manfaat di sini.

Membantu melegakan tekanan segera mungkin sukar, tetapi ia adalah penting jika anda mahu mengelakkan memudaratkan kesan kesihatan jangka panjang stres yang berterusan. Lebih cepat anda boleh mengatasi tekanan, lebih baik. Jika anda menukar gula dan makanan ringan atau alkohol apabila anda marah, ia adalah masa untuk berhenti. Pilih makanan yang disebut dan tidak lama lagi, anda akan menikmati manfaat daripada tekanan serta-merta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *