6 Panduan berkesan mengenai prospek pelanggan insurans kesihatan individu

6 Panduan berkesan mengenai prospek pelanggan insurans kesihatan individu

Supaya anda boleh prospect pelanggan insurans kesihatan individu, anda mungkin mahu untuk pasaran kepada pelanggan-pelanggan anda yang sedia ada, menggunakan Internet untuk mempromosikan produk insurans anda, mengiklankan di Surat khabar, menghantar direct mail kepada bakal klien, menggalakkan melalui saluran media massa yang terkenal dan mendapat terlatih pekerja pemasaran telefon.

Mendapatkan prospek untuk pelan insurans kesihatan individu adalah penting jika anda suka anda keuntungan dan pendapatan terus berkembang. Membayar untuk membawa insurans kesihatan berkualiti tinggi adalah satu teknik yang berguna, Walau bagaimanapun, anda juga perlu mempunyai keupayaan bagaimana dengan berkesan menggalakkan kepada bakal klien anda. Berikut adalah beberapa tips yang berfaedah untuk mendapatkan anda pada jalan yang betul untuk memperoleh insurans kesihatan individu membawa:

Pasaran untuk pelanggan-pelanggan anda semasa

Pemasaran kepada pelanggan-pelanggan anda yang hadir sememangnya strategi yang hebat untuk meluaskan rangkaian anda. Selepas setiap perbincangan dengan pelanggan anda, jangan lupa untuk menunjukkan bahawa anda kini menawarkan pelan insurans kesihatan individu. Anda boleh bertanya kepada mereka jika mereka berminat atau sama ada mereka boleh mengesyorkan anda kepada seseorang yang mungkin ingin mencari produk. Strategi ini mungkin adalah yang paling berpatutan ada apabila ia datang untuk mempromosikan produk-produk insurans kesihatan individu sejak ia pada asasnya menggunakan pemasaran hanya dari mulut ke mulut.

Menggunakan Internet untuk mempromosikan produk insurans anda

Web menjadi alat pemasaran yang sangat berguna kerana ramai orang akses ia setiap hari. Terdapat strategi pemasaran web banyak yang anda boleh menggunakan. Menganggap kempen-kempen pemasaran pada laman web yang anda target pasaran pasti akan tertarik dalam penerbitan. Untuk memaksimumkan bajet anda, pastikan bahawa penempatan iklan anda terikat kepada lokasi geografi yang tertentu. Jika anda mempunyai laman web anda sendiri, anda boleh menukar iklan banner dengan banyak tinggi-undian laman lain. Alternatif-alternatif lain yang boleh anda lakukan adalah menubuhkan sebuah blog dan menulis artikel-artikel yang berkaitan dengan industri insurans dan produk-produk yang anda jual, atau menghantar mel elektronik kepada prospek insurans.

Mempromosikan produk anda di akhbar

Mengikut bajet kewangan anda seperti demografi sasaran pasaran anda, anda boleh berfikir tentang pemasaran melalui akhbar tempatan. Post maklumat mengenai produk anda pada bahagian komersial atau kewangan atau di laman iklan. Alternatif yang sangat baik untuk hanya posting tentang perniagaan anda akan menerbitkan sebuah artikel berguna yang berkaitan dengan produk-produk insurans. Jangan lupa untuk mempunyai nama anda atau Syarikat maklumat nama dan perniagaan yang disertakan pada akhir kandungan supaya pembaca bertanya boleh tahu lebih banyak tentang apa yang anda tawarkan dengan menghubungi anda.

Menghantar mel langsung kepada prospek

Sifat peribadi direct mail pemasaran menjadikan ia agak berkesan berbanding alternatif kepada umum dan media massa. Dalam zaman moden ini, hampir semua orang akan diserang bagi banyak kempen-kempen pengiklanan dan yang anda miliki semata-mata mungkin mengetuk oleh pesaing. Jika anda menggunakan direct mail, anda boleh yakin bahawa surat-menyurat anda akan sampai ke pelanggan berpotensi anda dan pasti akan membantu mereka berasa bahawa anda benar-benar prihatin dengan mereka.

Menggalakkan dengan menggunakan saluran media massa yang popular

Walaupun mereka adalah salah satu daripada priciest pemasaran atau pengiklanan teknik, saluran media massa seperti televisyen dan radio yang masih amat menonjol pengiklanan kenderaan. Mereka dapat mencapai sasaran penonton yang lebih luas dan akan mengundang lebih banyak daripada penerbitan. Anda mungkin melabur dalam masa siaran tempatan program-program tv, atau jika syarikat anda mampu, memilih siarannya di seluruh negara.

Mendapatkan pekerja pemasaran telefon terlatih

Pekerja pemasaran telefon boleh menjadi pelaburan kewangan yang berguna untuk perniagaan anda. Kontraktor-kontraktor yang berkelayakan ini boleh berkesan mewujudkan insurans membawa bekalan yang stabil kesihatan yang baru. Pekerja pemasaran telefon akan juga diberi tugas untuk pengiklanan produk anda kepada bakal pelanggan baru.

Tidak ada sebarang persamaan tertentu untuk mendapatkan aliran yang konsisten daripada pelanggan yang berpotensi. Anda harus berterusan mencari cara-cara untuk mencari pelanggan baru dan membina asas pelanggan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *