6 Kulit Aliments mesra anda perlu mengambil setiap hari

6 Kulit Aliments mesra anda perlu mengambil setiap hari

Semua dalam produk penjagaan kulit di dunia tidak akan dapat membantu anda mencapai kulit yang kelihatan hebat jika anda terus makan makanan ringan. Mempunyai kulit yang cantik adalah super seksi. Tetapi anda perlu mengambil beberapa jenis makanan untuk memberi anda kulit tangan membantu. Mengubah tabiat makan anda adalah satu kemestian.

Aliments berikut mengandungi banyak nutrien yang memakan kulit anda, menjadikan ia cantik dan sihat. Anda mesti cuba makan aliments ini sekurang-kurangnya sekali seminggu:

Badam 1): dari badam hanya 24 anda mendapat separuh daripada semua vitamin E yang anda perlukan 1 hari dan 9 gram lemak tepu mono. Lemak tepu Mono adalah seperti yang sihat sebagai asid lemak omega 3. Anda juga mendapat 6 gram protein dan banyak zink. Badam 24 tersebut juga memberi anda 7% semua kalsium yang anda perlukan dalam sehari. Semua yang baik dan nutrien sihat yang membuat kulit anda kelihatan cantik.

Tuna 2): memiliki banyak omega 3 asid lemak yang menggunakan badan anda untuk mengekalkan fleksibiliti kulit anda dan juga mengurangkan inflammations yang disebabkan oleh psoriasis dan lain-lain penyakit keradangan kulit. Cuba makan banyak tuna, salmon atau ikan lautan lain yang anda boleh. Idea yang baik adalah untuk makan ikan salmon atau tuna dua kali seminggu.

3) Cendawan: dari hanya 1 cawan cendawan, anda akan mendapat 2/3 daripada dos harian yang disyorkan selenium. Kekurangan selenium bentuk badan anda boleh menyebabkan semua jenis kanser kulit jadi mengambil lebih banyak selenium yang dipenuhi cendawan. Cendawan ini juga mengandungi banyak nutrien lain yang memakan kulit dan melindungi. Dari cendawan badan anda juga akan mendapat banyak protein, zink dan vitamin B.

Minyak biji anggur 4): penuh dengan asid linoleik lemak yang penting yang membantu kulit anda membaiki sendiri. Ia juga mengandungi antioksidan yang sangat kuat yang boleh menghalang kerosakan terbakar matahari. Minyak ini juga boleh digunakan dalam mengurangkan sesetengah inflammations kulit seperti psoriasis. Anda boleh menggunakan minyak biji anggur untuk memasak chow anda kerana ia mengekalkan manfaat kesihatan walaupun ia terdedah kepada suhu yang tinggi. Anda juga boleh membuat kentang goreng di dalamnya.

5) Tomato: penuh antioksidan yang kuat seperti likopena, vitamin C dan beta-karotena. Antioksidan ini mengurangkan kerosakan yang dilakukan oleh matahari dan mencegah kanser kulit. Untuk membantu badan anda menyerap lebih banyak likopena, iaitu antioksidan yang sangat kuat, pakar-pakar yang mencadangkan bahawa anda makan tomato dengan minyak zaitun dara.

Lentil 6): sebagai mana-mana tisu lain dari tubuh kulit anda memerlukan protein untuk kekal sihat. Lentil adalah sumber protein yang hebat dan ia juga mengandungi banyak serat, besi, vitamin B kompleks dan mineral. Cara terbaik untuk memasak lentil ialah dengan menggunakannya untuk menyediakan makanan yang juga mengandungi minyak zaitun dara dan pasli.

Mempunyai kulit yang cantik yang sihat merupakan cara terbaik untuk tubuh yang ramping valor. Semua orang akan iri hati kulit baik mencari yang anda telah dan akan meminta anda rahsia anda. Apa yang anda perlu lakukan adalah makan lebih daripada aliments kanan yang membantu kulit anda kekal sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *