6 Kaedah pembinaan kekayaan yang telah disahkan

6 Kaedah pembinaan kekayaan yang telah disahkan

Membina kekayaan adalah sebagai asas sebagai simpanan hanya sedikit di sini dan juga kecil agak tiada. Anda tidak perlu mempunyai kekayaan yang indah sebagai satu cara untuk mengumpul kekayaan, tetapi anda perlu memandu, keazaman, dan disiplin untuk cekap meningkatkan kekayaan anda. Mari kita menilai 6 teknik bangunan disahkan kekayaan yang anda akan dapat meletakkan untuk digunakan pada masa kini.

1. Membayar diri anda pada mulanya. Sekiranya anda biasanya tidak mengetepikan dolar sebelum anda mula keluar membayar bil-bil anda, kemungkinan yang anda akan pernah menyimpan sebarang agak sedikit hanya selepas anda membayar bil-bil ini sama. Jika majikan anda mempunyai atur cara 401 (k) atau 403(b), mendaftar di dalamnya dan persediaan peratusan munasabah untuk melabur. Hasil akan datang sebelum anda melihat gaji anda, untuk sebab yang “kehilangan” pendapatan mengikut budi bicaranya akan menjadi lebih kurang ketara kepada anda. Memaksimumkan sumbangan anda jika anda berada dalam kedudukan, khususnya jika majikan anda sepadan dengan sumbangan anda.

2. Simpan sekarang. Masa sebelum anda memulakan untuk menyimpan di dalam hidup anda, banyak yang lebih anda akan mempunyai kemudian nanti dalam kehidupan. Jelas sekali, apabila anda tidak dapat menyelamatkan ketara sehingga hak selepas anak-anak anda berkembang, anda boleh meningkatkan simpanan anda sehingga anda bersara dan namun memiliki sarang telur yang layak.

3. Menghilangkan hutang. Sebelum anda memasang sehingga ia adalah terbaik untuk mendapatkan menghapuskan hutang awal sebelum memulakan pelbagai kempen membina simpanan anda. Jika kadar kad kredit anda 14% anda akan mendapati sukar untuk mencari apa-apa pelaburan yang menawarkan pulangan yang melebihi kadar tersebut. Ia boleh menjadi lebih baik untuk anda membayar down hutang anda sangat terlebih dahulu dan kemudian melaksanakan strategi pelaburan.

4. Pilih gadai janji betul. Sekiranya strategi anda memegang harta anda untuk tempoh yang singkat masa, memilih kadar boleh laras gadai janji kerana kadar anda akan menjadi lebih rendah daripada gadai janji kadar tetap. Menggunakan bahan yang disimpan untuk membayar down gadai janji anda lebih cepat; membiayai semula rumah anda sekiranya kadar mula mendaki.

5. Membina dana kecemasan. Apa-apa kemalangan program laid atas banyak lebih daripada kecemasan, khususnya tunggal yang kos perolehan. Memperuntukkan sebanyak enam bulan pendapatan untuk tinggal di dalam situasi bencana hits. Tanpa dana kecemasan anda mungkin akan terdorong untuk mengambil hutang, wang dalam akaun persaraan anda, dan menjual pelaburan penting. Cuba memungut jenis hit untuk kesenangan tanpa belakang yang berjaya menyusun strategi dengan pantas!

6. Mempertahankan aset anda. Anda mungkin mempunyai portfolio yang sihat dan melihat ia hilang dengan cepat jika anda tidak dilindungi dengan betul. Memastikan bahawa perlindungan insurans anda kesihatan/pergigian, pemilik rumah, kehidupan dan Hilang Upaya adalah mencukupi untuk memenuhi anda memerlukan. Apa yang perlu adalah satu penghakiman undang-undang terhadap anda untuk membasmi aset anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *