500 Sehari Diet kalori – Hiper-berat

500 Sehari Diet kalori – Hiper-berat

Jika anda mendapati diri anda semakin amat kecewa dengan program diet anda jika anda tidak kehilangan sebagai berat yang banyak seperti yang anda fikir anda perlu, maka ada kemungkinan bahawa anda mungkin mencari untuk cuba beberapa “hyper berdiet” seperti diet sup kubis atau “diet 500 kalori”. Tetapi, sebelum anda melihat satu diet yang melampau terdapat beberapa perkara yang harus anda lihat kerana anda boleh berjalan ke “den singa” kerana menyangkut menurunkan berat badan. Kerana tanpa mengira kalori yang rendah dalam diet 500 kalori ia boleh beberapa kali memberikan bertentangan dengan apa yang anda mahu.

Mana-mana diet yang di mana anda mengambil kurang daripada 1,200 kalori sehari dianggap satu diet kalori yang sangat rendah. Ia bukanlah sesuatu yang anda mahu untuk jangka panjang. Kebanyakan orang akan pergi pada diet 500 kalori bersama-sama sebagai sebahagian daripada diet jangka panjang yang lain mereka akan kehilangan lemak yang lebih cepat dan mempercepatkan penurunan berat badan mereka apabila ia telah mula perlahan. Ia adalah cara untuk menendang penurunan berat badan kembali ke gear. Sebab rakyat tidak di nit untuk tempoh yang lama adalah kerana kesan-kesan negatif jika tidak dilakukan dengan betul. Ini termasuk risiko kesihatan serta benar-benar membuat anda berat lebih sebelum anda bermula.

Matlamat mana-mana diet adalah mudah. Membakar lebih banyak kalori daripada yang anda makan. Walau bagaimanapun, badan anda boleh pergi ke kejutan jika ia tidak mendapat cukup kalori dan masukkan apa yang dikenali sebagai ‘kebuluran mod.’ Dalam ‘mod kebuluran’ badan anda tidak mendapat tenaga yang diperlukan daripada kalori dan akan berpaling kepada sumber-sumber lain seperti jisim otot yang memperlahankan metabolisma – sesuatu yang anda tidak mahu apabila berdiet. Untuk menumpahkan pound, anda perlu membina otot membakar kalori, memusnahkan ia.

Jumlah kalori seseorang harus memakan dalam satu hari adalah berbeza-beza dari seorang ke seorang. Faktor-faktor yang mempengaruhi ini nombor termasuk jantina, ketinggian, jenis badan, bagaimana aktif individu itu, gaya hidup dan kesihatan secara keseluruhan. Jika anda masih yakin anda ingin pergi untuk Diet kalori yang sangat rendah, anda perlu berbincang dengan pakar pemakanan atau pakar pemakanan sebelum meneruskan untuk menentukan jika ia adalah sesuatu yang sesuai untuk anda.

Jika anda yang berlebihan berat badan dan mengambil lebih daripada 2,000 kalori sehari biasanya, tiba-tiba memotong kepada hanya 500 akan mungkin menendang badan anda ke mod kebuluran dengan cepat. Tubuh anda akan cuba untuk menyimpan tenaga itu dan akan mula membakar pada jisim otot anda, ini akan mempunyai reaksi yang buruk pada metabolisma semulajadi dan ia akan mula perlahan. Ia adalah lebih sihat secara perlahan-lahan mengurangkan jumlah kalori yang anda mengambil dan mendapatkan tubuh yang digunakan untuk ia perlahan-lahan.

Faktor lain untuk dipertimbangkan dengan diet 500 kalori adalah sebaik sahaja anda pergi ia dan kembali kepada cara anda terlebih makan, ia mungkin badan anda akan pek berat badan dengan cepat dan pada akhirnya, anda akan berakhir sehingga seberat lebih daripada apa yang anda lakukan sebelum anda walaupun mula diet.

Daripada memaksa diri anda untuk berpegang kepada 500 kalori, mengurangkan jumlah kalori yang anda biasa makan dengan 500. Ini akan mengakibatkan penurunan berat badan yang normal, sihat itulah lebih mudah untuk mengekalkan sementara masih mengekalkan metabolisma tinggi. Jika anda tidak pasti berapa banyak kalori untuk makan, anda boleh menggunakan dalam ‘badan besar-besaran Kalkulator.’ Alat ini akan memberitahu anda jumlah kalori yang anda perlu makan untuk kekal pada berat badan anda semasa tanpa bersenam lebih daripada apa yang anda telah lakukan. Sebaik sahaja anda tahu nombor ini, mengambil 500 kalori dan mengambil jumlah itu.

Anda akan meletakkan diri pada risiko jika anda hanya makan 500 kalori sehari dan ia tidak perlu dilakukan melainkan anda berbincang dengan profesional yang pertama. Jika anda secara beransur-ansur mengurangkan jumlah kalori yang anda minum, ia mungkin lebih selamat untuk pergi pada diet 500 kalori selama beberapa hari untuk mempercepatkan penurunan berat badan. Tetapi, anda tidak perlu tinggal di atasnya untuk lebih daripada hanya beberapa hari. Jika tidak, anda berada pada risiko yang tinggi untuk memasuki ‘kebuluran mod.’

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *