5 Zakar kerap masalah yang boleh dielakkan dengan penjagaan kesihatan yang betul

5 Zakar kerap masalah yang boleh dielakkan dengan penjagaan kesihatan yang betul

Untuk lelaki purata, bercakap tentang penjagaan zakar bukanlah di bahagian atas senarai topik-topik perbualan; Namun kebanyakan lelaki mengalami zakar isu kesihatan dari masa ke semasa yang membawa kepada rasa tidak selesa, kerengsaan, kesakitan dan kehilangan keseronokan seksual. Mujurlah, kebanyakan masalah-masalah ini boleh dicegah dengan, rawatan harian dengan satu formula yang mengandungi vitamin dan mineral dengan manfaat kesihatan zakar yang tertentu. Maklumat berikut menerangkan beberapa masalah zakar yang paling biasa dan bagaimana mereka boleh dielakkan atau dirawat.

Masalah zakar paling biasa 5 – apa yang menyebabkan mereka dan bagaimana untuk merawat mereka

• Susut zakar sensitiviti-sensitiviti zakar dikurangkan mempengaruhi lelaki semua peringkat umur; lebih daripada 85% daripada semua lelaki laporan menurun sensasi zakar umur 39, biasanya bermula seawal tahun-tahun remaja mereka. Sensasi zakar sering terjejas oleh desensitizing kulit kerana geseran yang berterusan, yang mungkin menyebabkan kerap melancap, seks yang agresif, atau pakaian yang ketat. Lelaki yang merawat kulit zakar dengan Formula nutrien yang mengandungi vitamin B5, yang dinyatakan bagi menyediakan sokongan sistem saraf dan menyumbang kepada pertumbuhan semula tisu saraf yang rosak, boleh menghalang atau melawan hilang deria rasa zakar.

• Kulit zakar kering – kekeringan kulit zakar boleh menyebabkan kerengsaan, kegatalan, kelemumur dan penampilan menarik. Ini masalah zakar yang biasa biasanya disebabkan oleh menggosok kering lelaki yang melancap tanpa menggunakan suatu pelincir peribadi. Di samping itu, bahan-bahan kimia dalam banyak pembersih dan detergen boleh menanggalkan kulit dengan minyak semula jadi dan menyebabkan pengeringan dan ketidakselesaan. Menggunakan pelembap idamkan mengandungi vitamin E dan minyak shea mengembalikan penghidratan dan mencipta penghalang pelindung yang menghalang pengeringan berlebihan dan meninggalkan kulit zakar lembut dan lembut.

• Itchy, kulit zakar merah, – Itchy dan kulit zakar yang reddened boleh berlaku apabila terlalu agresif Pelancapan atau seks menyebabkan lacerations kulit pengeringan dan kecil; ini dengan sendirinya menyebabkan kulit zakar untuk merasa jengkel dan tidak selesa, dan menangis di permukaan kulit juga membenarkan jangkitan kulat dan bakteria untuk membangunkan. Mengekalkan kulit yang licin dan meningkatkan keupayaan penyembuhan dengan menyegarkan vitamin seperti A dan C boleh mencegah dan kemerahan, gatal-gatal dan kerengsaan dan memulihkan keanjalan semulajadi kulit.

• Zakar yang terlalu sensitif, sakit kulit – kerap melancap boleh membawa kepada kulit pneis yang sakit, radang dan sensitif kepada sentuhan; tanpa rawatan, kulit jengkel boleh toughen – banyak seperti kulit tapak tangan dan tapak kaki – akhirnya mengakibatkan kehilangan sensasi zakar. Untuk mengelakkan kesakitan dan ketidakselesaan semasa melancap dan seks, penggunaan minyak pelincir semulajadi yang disyorkan; di samping itu, mengekalkan kulit terhidrat secara semulajadi dan lembut melalui penggunaan zakar nutrien seperti vitamin E dan D boleh melindungi tisu derma yang halus dan meningkatkan keupayaan penyembuhan.

Isu peredaran • zakar – termasuk pucuk, kapilari hodoh pada kulit zakar, lengkungkan atau zakar tegak bent-masalah peredaran darah zakar adalah beberapa isu zakar paling biasa dialami oleh lelaki semua peringkat umur. Sirkulasi yang buruk boleh membawa kepada mati pucuk, serta menghalang penghidratan yang sepatutnya sel-sel kulit. Di samping itu, isu-isu peredaran dinyatakan dalam perkembangan penyakit Peyronie’s, keadaan di mana zakar lengkung atau selekoh semasa ereksi; penyakit ini boleh menjadi sangat menyakitkan dan boleh juga menghalang aktiviti seksual. Nutrien seperti vitamin C dan L-arginine diketahui memberi sokongan sistem peredaran darah, mengekalkan kesihatan urat dan memaksimumkan aliran darah untuk menghalang kapilari yang pecah, masalah ketegangan dan disfiguring zakar syarat.

Bagaimana untuk mengelakkan masalah-masalah zakar yang biasa ini

Khasiat kulit zakar yang betul boleh membantu lelaki untuk mengelakkan masalah zakar yang paling biasa dan mengekalkan zakar muda mencari yang responsif kepada rangsangan seksual. Manfaat zakar yang disediakan oleh nutrien seperti vitamin A, C, D, dan E, serta asid amino penting dan pelembab yang mewah, paling mudah diperolehi melalui penggunaan satu zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak), yang disapu dan diserap terus ke dalam kulit zakar untuk keberkesanan yang maksimum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *