5 Tips untuk mengelakkan keguguran

5 Tips untuk mengelakkan keguguran

Setelah keguguran boleh menjadi sangat trauma kepada pasangan. Mimpi ngeri malah beregu jika ini bukanlah kali pertama keguguran berlaku. Adalah mempunyai bayi yang tidak bermaksud untuk anda? Bagaimana ini akan menjejaskan hubungan anda dengan suami anda? Keguguran boleh membuat seorang wanita merasa tidak bernilai. Dalam artikel ini, kami akan berkongsi dengan anda 5 tips untuk diingat yang boleh membantu anda dalam mencegah keguguran.

Keguguran adalah self-termination yang mengandung. Wanita yang hamil sebelum mencapai 35 mempunyai peluang 10-20% kehamilan yang. Kebanyakan yang berlaku sepanjang trimester pertama. Apabila anda sampai ke trimester kedua anda, kemungkinan penurunan keguguran. Punca-punca keguguran akan berkaitan dengan chromosomal keabnormalan. Keadaan kesihatan dan penyakit-penyakit serius kepada ibunya sebelum kehamilan juga boleh mencetuskan keguguran. Berita baik adalah bahawa beberapa langkah-langkah yang membantu dalam mencegah keguguran mungkin dengan teliti dipatuhi untuk memastikan kehamilan yang sihat.

Bersedia untuk hamil-ia adalah sangat penting bahawa anda merancang kehamilan. Sebelum anda walaupun mencuba nasib anda dalam perwatakan, mengambil masa untuk berfikir daripada beberapa cara yang boleh anda mengurangkan peluang anda setelah keguguran helo. Sebagai contoh, sesetengah wanita memilih untuk pembersihan kesuburan. Ia adalah satu proses yang membantu membersihkan hati dan membawa keluar hormon yang berlebihan dan toksin. Ia juga membantu dalam menyediakan rahim untuk bayi.

Makan Makan nutrien kesuburan yang tebal – anda boleh memastikan tubuh anda bersedia untuk bayi dengan makan makanan yang betul. Perlu diingat bahawa segala-galanya yang anda makan mempunyai kesan ke atas pelbagai aspek – baki hormon Kesihatan telur anda, kesihatan anda plasenta, menyimpan nutrien untuk bayi, dan lain-lain. Elakkan makanan ringan. Sebaliknya, membuat ia satu tabiat untuk makan diet yang seimbang setiap kali makan. Makan banyak sayur-sayuran berdaun hijau serta buah-buahan untuk memberikan tubuh anda nutrien yang diperlukan dalam membuat kehamilan yang sihat boleh didapati.

Membina hubungan yang baik dengan doktor anda – sekadar mencari doktor betul, membina hubungan yang baik dengan doktor anda adalah lebih penting. Ini eradicates awkwardness dan menggalakkan anda untuk meminta segala-galanya yang anda ingin tahu tentang kehamilan. Anda juga boleh dia ajak beberapa khas yang boleh membantu dalam membuat kehamilan yang berjaya yang mungkin. Lebih daripada itu, doktor dan bidan boleh menjadi antara Kumpulan sokongan terbesar anda semasa mengandung.

Hidup gaya hidup yang sihat. Semua maksiat boleh membantu anda meningkatkan peluang setelah keguguran. Merokok Rokok, mengambil ubat-ubatan yang dilarang, pengambilan alkohol berlebihan boleh meletakkan bayi anda berisiko tinggi menjadi miscarried. Untuk mengelakkan ini dari berlaku, potong semua maksiat anda semasa mengandung. Pengambilan kafein yang terlalu banyak juga akan menjauhi.

Menjaga diri anda dimaklumkan. Internet memberikan anda peluang untuk mengetahui segala-galanya yang anda perlu dan ingin tahu tentang mencegah keguguran tanpa meninggalkan rumah anda. Beberapa forum dalam talian boleh membantu anda dengan Tip-Tip yang berguna dan tangan pertama dari mommies yang ada telah keguguran sebelum berjaya kehamilan seterusnya. Rakan-rakan dalam talian anda juga boleh menjadi Kumpulan sokongan yang baik yang akan memastikan anda pada harapan yang tinggi dan positif sepanjang masa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *