5 Tips super berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau

5 Tips super berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau

Masa yang sukar bagi ramai orang hari ini. Semua orang mencari cara-cara untuk menjimatkan wang. Bagi perokok, kenaikan tidak masuk akal harga tembakau telah menambah kesusahan kewangan yang lain. Sudah tentu, anda boleh berhenti. Benar-benar harus berhenti…Yang benar-benar akan menjadi perkara yang praktikal perlu dilakukan. Tetapi hakikatnya, kebanyakan kita tidak mahu berhenti.

Jadi jika anda benar-benar tidak mahu keluar, tetapi anda benar-benar tidak mampu untuk meneruskan Rokok, ada satu lagi pilihan untuk mempertimbangkan.

Jika anda mempunyai asas kemahiran berkebun (atau keinginan untuk belajar) dan sedikit ruang di Taman atau halaman anda, anda boleh menanam tembakau tumbuh-tumbuhan di rumah. Ia adalah agak mudah, penjagaan dan budaya adalah serupa dengan tomato, yang mereka berkait rapat. Ia adalah mungkin untuk berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau dalam iklim hampir apa-apa. Walaupun anda mungkin berfikir tembakau sebagai tanaman Selatan, sebenarnya ditanam secara komersial di tempat-tempat seperti Pennsylvania dan Connecticut, serta Selatan mendalam. Malah, anda juga boleh berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau berjaya di Kanada dan Alaska, dengan penyediaan yang betul.

Memilih tapak yang mana anda mahu berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau, Taman atau taman. Tembakau tidak terbaik dalam matahari penuh-untuk-kebanyakannya. Jika anda tidak mempunyai kawasan Taman, oleh itu, cuba tumbuh mereka di sepanjang sebelah cerah rumah anda atau garaj, dinyatakan mereka di sebelah pagar, atau dimasukkan ke dalam beberapa baris sebagai skrin untuk menyembunyikan trashcans itu. Tembakau adalah agak menarik dalam landskap.

Untuk keputusan yang terbaik, ia adalah yang terbaik untuk mula berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau dalam rumah. Penanam komersial Tempahan mula berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau di rumah hijau atau persekitaran yang terlindung lain.

Perkara-perkara yang anda perlukan: rumah pangsa/benih Semaian dulang atau bekas cetek yang serupa; baja; potting tanah dan starter campuran; 3-4 “periuk untuk mengubah; dan sudah tentu, tembakau benih.

1. Mula berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau kira-kira 5-6 minggu sebelum frost dijangka yang terakhir di kawasan anda. Menyemai benih secara langsung di atas campuran starter dalam dulang benih. Mereka memerlukan cahaya dan udara untuk bercambah — tidak meliputi benih. Tanah mesti disimpan lembap, Jangan biarkan ia kering. Ia adalah yang terbaik untuk penyegar benih dari atas atau air dari bahagian bawah supaya mereka tidak membasuh kaki. Bergantung kepada Varieti dan suhu benih anda harus bercambah dalam kira-kira 10-14 hari.

2. Kira-kira 10 hari selepas percambahan, apabila daun-daun yang terbesar kira-kira ½ inci, anda boleh pemindahan mereka ke periuk individu. Menggunakan maksud am penanaman campuran dalam bekas tersebut. Membuat kemelesetan dalam tanah sedalam kira-kira 2 inci. Perlahan-lahan cedok keluar bayi tumbuh-tumbuhan dari dulang benih, bersama-sama dengan tanah sekitarnya. Letakkan tumbuh-tumbuhan dalam kemelesetan dan mengisi seluruh akar, maka ringan pek ke bawah tanah. Pastikan anda menyimpan tumbuh-tumbuhan anda juga air semasa fasa ini.

3. Apabila anda mencecah kira-kira 5-6 minggu, mula hardening mereka mati. Membawa mereka di luar selama beberapa jam sehari pada mulanya, meningkat secara beransur-ansur masa sehingga ia keluar sebahagian hari. Jika anda mempunyai sejuk snap yang mendapat berhampiran pembekuan, anda perlu menyimpannya di dalam ketika itu.

4. Menyediakan katil kolam anda semasa anda tumbuh-tumbuhan adalah hardening off. Pilih lokasi yang cerah bagi kebanyakan hari. Jika anda mahu untuk loji mereka di baris, membuat baris anda kira-kira 42-48 inci apart. Tembakau memerlukan well-drained tanah; Jadi jika kotoran anda berat atau di kawasan yang mengekalkan air, mengaut bumi ke Bukit-bukit dan furrows untuk membantu dengan saliran.

5. Apabila tumbuh-tumbuhan tembakau anda mencapai kira-kira 6 “teguh, pada kira-kira 6-8 minggu, sudah tiba masanya untuk pemindahan mereka ke Taman. Setiap ruang menanam kira-kira 2′ selain. Ketika ini Gunakan baja yang tinggi dalam nitrogen, kemudian air dalam. Pastikan tumbuh-tumbuhan anda disimpan baik disiram bagi pasangan pertama minggu, sehingga ia mantap dan mula berkembang.

Seperti yang anda lihat, ianya tidak sukar untuk berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau. Ianya sama seperti tomato dan beberapa sayuran Taman yang lain, serta bunga-bunga yang banyak.

Satu lagi sebab yang anda mungkin mahu belajar berkembang tumbuh-tumbuhan tembakau, adalah atas sebab-sebab kesihatan. Saya tidak akan memberitahu anda bahawa tembakau tempatan adalah sihat, tetapi saya percaya ia tidak “kurang sihat.” Ramai penyelidik Kesihatan percaya aditif dalam dibuat secara komersial rokok meningkatkan risiko kesihatan daripada Merokok.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *