5 Tips kesuburan lelaki yang berkesan yang boleh membantu anda untuk mengubati kemandulan anda

5 Tips kesuburan lelaki yang berkesan yang boleh membantu anda untuk mengubati kemandulan anda

Ada apa-apa yang akan malu tentang keadaan ketidaksuburan lelaki anda. Kedua-dua lelaki dan wanita mengalami kemandulan dan terdapat ramai luar sana yang tidak menyedari keadaan mereka. Berikut adalah lima Tip-Tip berkesan yang membantu ramai lelaki untuk mengubati kemandulan lelaki mereka melalui cara semula jadi. Melaksana kan kaki dan melekat mereka rapat dan anda pasti akan melihat keadaan ketidaksuburan lelaki anda pergi. Ini adalah dengan tidak bermakna Penawar segera kerana sperma mengambil masa kira-kira tiga bulan untuk borang tetapi selagi anda berpegang kepada mereka, anda akan melihat keputusan yang pasti.

Kita perlu terlebih dahulu memahami asas punca kemandulan dan ini adalah: kiraan sperma, bogel berbentuk sperma atau kekurangan motility sperma yang rendah. Kedua ialah satu keadaan di mana sperma anda sama ada mati atau berenang di kalangan.

1) Petua kesuburan lelaki: Meningkatkan pengambilan zink

Zink adalah mineral surih yang semulajadi. Ia boleh ditemui dalam sumber-sumber asli makanan seperti kekacang, biji benih, debunga lebah dan rumpai laut. Ia adalah penting dan diperlukan untuk pembentukan sperma yang normal yang sihat. Dengan meningkatkan pengambilan zink anda, anda akan dapat borang sihat sperma dalam air mani anda.

Walaupun makanan tertentu seperti Tiram mempunyai kuantiti zink yang baik, ia tidak digalakkan untuk mengambil mereka untuk keperluan zink. Anda mesti ambil perhatian bahawa penggunaan lebihan zink akan mengganggu penyerapan mineral lain dalam badan anda. Kesan-kesan sampingan termasuk muntah-muntah, sakit perut dan cirit-birit. Jika tidak dibersihkan dengan betul, Tiram juga boleh membawa bakteria, patogen ditanggung air, pencemaran laut dan juga logam berat seperti merkuri dan plumbum, yang boleh di hidupkan membawa kepada keracunan. Batang paip untuk mendapatkan sumber makanan semulajadi seperti kekacang, biji benih, debunga lebah dan rumpai laut dan anda akan mendapat dos pengambilan zink anda sihat.

2) Petua kesuburan lelaki: Makanan organik yang baik untuk anda

Biasa sebab kemandulan lelaki dikesan racun perosak dan hormon dalam makanan bukan organik. Mereka perlu dielakkan seperti itu, atau sekurang-kurangnya dibasuh dan dibersihkan dengan baik sebelum memasak atau penggunaan. Anda perlu mula beralih kepada satu diet makanan organik yang terdiri daripada sayur-sayuran organik, buah-buahan, kekacang, daging, ayam, makanan laut dan banyak lagi. Bukan sahaja adalah mereka yang bebas daripada pengubahsuaian genetik, makanan organik ini mempunyai kandungan nutrien yang tinggi dan selamat untuk dimakan.

3) Petua kesuburan lelaki: Menukar produk-produk penjagaan peribadi anda

Hari ini, produk-produk penjagaan peribadi seperti buih bercukur, washes badan, sabun, syampu dan penghawa, gel, spray rambut dan banyak lagi mengandungi bahan kimia seperti sodium lauril sulfat, parabens, pewarna tiruan, wangian yang dikilang dan banyak lagi. Bahan kimia ini boleh menyebabkan masalah kesuburan di kalangan lelaki. Oleh itu adalah disyorkan bahawa anda menyemak bahan-bahan dalam produk penjagaan diri anda dan mengelak daripada membeli atau menggunakannya jika ia mengandungi bahan kimia ini.

4) Petua kesuburan lelaki: Elakkan makan makanan yang diproses

Diet anda adalah sangat penting untuk kesuburan anda. Terdapat banyak makanan diproses luar sana yang mempunyai sedikit atau tiada kandungan nutrisi dan mengandungi banyak bahan tambahan tiruan atau pewarna. Bahan kimia ini diketahui menyebabkan masalah kemandulan.

Pewarna makanan tertentu seperti Tartrazine sangat toksik dan kini ianya perlu dilabelkan dengan jelas pada makanan Berbungkus. Bahan kimia ini menyebabkan masalah kesuburan di kedua-dua lelaki dan wanita, dan harus dielakkan.

Dan Ya, makanan-makanan segera juga.

5) Petua kesuburan lelaki: Minum lebih banyak air

Seperti yang anda mungkin sudah tahu, air adalah penting untuk badan kita kerana ia membantu dalam pembersihan tubuh dari toksin dan diisi cecair dalam sel-sel kita. Minum lebih banyak air membantu anda pengeluaran sperma dan motility dan akhirnya perwatakan. Bagaimana anda tahu jika anda tidak akan minum air yang cukup? Menonton warna air kencing anda – jika air kencing itu tidak jelas dalam warna, anda tidak akan minum air yang cukup. Sederhana seperti itu!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *