5 Tips Diet Khas untuk penghidap jerawat dewasa?

5 Tips Diet Khas untuk penghidap jerawat dewasa?

Bagi tempahan dewasa penghidap jerawat, terdapat begitu banyak halangan apabila ia datang kepada makanan. Jika anda menderita daripada jerawat dewasa maka saya pasti anda akan memahami apa yang saya maksudkan. Jangan makan yang – jerawat jerawat anda akan mendapat lebih teruk! Anda mesti pernah mendengar penyata yang sama seperti sebelum daripada rakan, ibu bapa atau pun doktor. Selepas kajian menyeluruh oleh penyelidik, hakikatnya diet tidak menyebabkan jerawat, walaupun dalam sesetengah keadaan sesetengah makanan tertentu mungkin memburukkan jerawat sedikit, tetapi masih diet tidak menyebabkan jerawat.

Walaupun diet yang sihat adalah penting untuk mencapai kulit yang sihat, mudah hakikatnya yang makan berminyak atau makanan manis tidak punca utama jerawat jerawat dewasa pada kulit anda. Menurut satu kajian yang disiarkan dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika, “diet bukanlah punca utama jerawat dewasa”. Tetapi ini tidak memberikan anda pergi ke hadapan untuk pergi makan segala macam makanan ringan. Jika anda perhatikan bahawa jerawat jerawat anda menjadi bertambah buruk dengan memakan sesetengah makanan tertentu, akal perlu hanya memberitahu anda untuk mengelakkan memakan makanan tersebut untuk mengelakkan jerawat jerawat jerawat.

Jangan hanya menyimpulkan bahawa diet tidak menjejaskan jerawat. Oleh kerana kulit adalah organ terbesar badan, apa-apa yang baik untuk badan anda pasti akan memikirkan tentang kulit secara positif. Terdapat sesetengah nutrien yang terdapat dalam makanan asli dan ia telah terbukti untuk mempromosikan tubuh yang sihat yang akan diterjemahkan kepada kulit yang sihat. Ia adalah lebih baik anda mengetahui lebih lanjut tentang bahan-bahan ini dan mencari cara untuk menggabungkan makanan yang kaya dengan nutrien ini ke dalam diet anda. Melakukan hal ini akan meningkatkan peluang anda menakluk jerawat dewasa sangat.

Jerawat diet Tip #1 – Vitamin A: boleh berlaku secara semula jadi Vitamin A yang merupakan retinol, minyak ikan, produk tenusu dan hati.

Bentuk loji Vitamin a yang dikenali sebagai Beta-karotena dan ia didapati dalam oren dan kuning sayur-sayuran dan buah-buahan aprikot, cantaloupe dan lobak merah serta sayur-sayuran hijau yang segar seperti bayam, pasli dan kale. Satu perkara yang anda perlu diingat adalah bahawa pengambilan dos tinggi Vitamin a adalah toksik, jadi cuba untuk tidak keterlaluan ia.

Diet jerawat Petua #2 – Vitamin B-2: ramai penghidap jerawat, tekanan adalah salah satu faktor yang boleh memburukkan jerawat jerawat mereka, jadi anda dinasihatkan anda makan makanan yang kaya dengan Vitamin B-2, yang adalah sangat membantu dalam mengurangkan tekanan.

Makanan seperti susu, telur, daging, sayur-sayuran berdaun hijau, ikan dan bijirin penuh mengandungi kepekatan yang tinggi Vitamin B-2.

Diet jerawat Petua #3 – Vitamin B-3: Vitamin B-3 berlaku semulajadi terdapat di avocados, hati, daging tanpa lemak, telur dan kacang tanah. Vitamin B-3 meningkatkan peredaran darah seterusnya menggalakkan kulit yang sihat. Ia juga mengurangkan tahap cholesterols dalam aliran darah anda dan membantu tubuh anda dalam metabolis protein, lemak, gula dan sebagainya. Ini meningkatkan tenaga anda kerana penggunaan betul pengambilan makanan anda.

Diet jerawat Petua #4 – Vitamin Vitamin E: E adalah satu antioksidan yang kuat yang melindungi sel-sel anda terhadap kesan-kesan radikal bebas. Radikal bebas ini adalah merupakan hasil sampingan yang mungkin berbahaya kepada metabolisme badan anda.

Vitamin E semulajadi berlaku ditemui dalam minyak sayur-sayuran, badam, benih bunga matahari, brokoli, kacang tanah dan kuman gandum.

Diet jerawat Petua #5-zink: zink adalah sejenis antioksidan yang meningkatkan sistem imuniti. Ini meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan yang dapat dilihat pada kulit anda. Makanan yang kaya dengan zink termasuk: cendawan, telur, kekacang dan bijirin.

Asides ini beberapa tips diet, anda perlu tahu apakah makanan mencetuskan anda jerawat jerawat. Terdapat sesetengah makanan tertentu yang mencetuskan jerawat jerawat saya sendiri dan saya Elakkan makan terlalu banyak makanan tersebut. Jadi jika anda perhatikan bahawa sesetengah makanan yang mencetuskan jerawat jerawat anda, maka anda harus mengelak daripada memakan makanan tersebut. Minum banyak air dan makan diet yang seimbang, ini akan memperbaiki kesihatan badan anda yang akan ditunjukkan pada kulit anda.

Satu lagi cara untuk benar-benar membasmi jerawat jerawat dari kulit adalah dengan memerangi jerawat jerawat anda dari akar dan permukaan. Menggunakan rawatan jerawat yang baki hormon anda (dan ini menghalang kelenjar minyak anda dari mengeluarkan terlalu banyak minyak) dan juga pergaduhan jerawat menyebabkan bakteria pada permukaan kulit anda adalah cara terbaik untuk menghilangkan jerawat dewasa dari kehidupan anda.

Terdapat beberapa sistem rawatan jerawat yang dewasa yang mengandungi kombinasi dua rawatan jenis ini. Dan untuk mendapatkan senarai produk-produk utama yang boleh menjamin untuk memberikan anda kulit yang lebih jelas, dan tambahan yang

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *