5 Syarat-syarat Kesihatan zakar hampir mana-mana lelaki boleh mengelakkan

5 Syarat-syarat Kesihatan zakar hampir mana-mana lelaki boleh mengelakkan

Apabila ia datang kepada kesihatan zakar, auns pencegahan adalah benar-benar bernilai satu paun untuk sembuh. Malah, lelaki yang mengamalkan penjagaan kesihatan zakar yang betul mungkin dapat mengelakkan sepenuhnya ini lima syarat umum yang boleh menyerang seorang lelaki di bawah tali pinggang.

1. Zakar patah
Apabila lembut, zakar adalah boleh bengkok dan harta alih. Apabila tegar, Walau bagaimanapun, sel-sel zakar tidak cukup fleksibel kerana mereka harus, dan gerakan secara tiba-tiba ke arah yang salah boleh membawa kepada percutian. Selalunya, kecederaan ini berlaku ketika lelaki terlibat dalam pertemuan lazak di kawasan kecil, seperti kereta atau almari. Mereka juga boleh menyerang orang-orang yang menggunakan pergerakan yang cepat, paksa yang memukul rakan tak alih tulang. Lelaki yang berhati yang kecil apabila mereka terangsang boleh memastikan kecederaan ini daripada berlaku. Pergerakan perlu membincangkan dan dirancang dengan teliti, jadi semua orang tahu di mana tindakan itu diketuai, dan mereka perlu mengambil tempat dalam kawasan yang selamat, seperti bilik tidur.

2. Seks dihantar jangkitan (IMS)
Penyakit-penyakit yang jahat boleh melompat dari seorang ke seorang dalam satu pertemuan seksual, dan ia tidak selalunya mudah untuk mengesan jangkitan melalui pemeriksaan visual dengan cepat. Masalah jenis ini boleh dielakkan sama sekali jika lelaki menjauhkan diri daripada pertemuan intim dengan rakan-rakan yang belum diuji bagi IMS, atau jika mereka melekat dengan rakan jangka panjang yang sama dalam hubungan yang komited dan monogami. Lelaki dengan api yang kecil dalam darah mereka, Walau bagaimanapun, mungkin perlu bergantung pada lateks halangan semasa aktiviti seksual untuk perlindungan. Pun begitu, Walau bagaimanapun, kulit sesetengah mungkin terdedah kepada jangkitan, jadi ujian dan rawatan biasa disebut.

3. Bent zakar
Apabila tisu parut yang berkembang di dalam ruang-ruang yang mati, akibat kekurangan keupayaan regangan boleh morph zakar lurus ke satu lentur, curving alat yang boleh menyebabkan banyak kesakitan dan juga mengganggu keupayaan untuk melibatkan diri dalam seks. Sekali lagi, merawat pakej dengan berhati-hati tender adalah kunci. Teknik melancap yang kasar, khususnya, boleh membawa maut bagi zakar. Menggunakan pelinciran yang sepatutnya dan jumlah masa yang mencukupi boleh memastikan poket parut tisu daripada terbentuk. Melancap seperti ini juga boleh menjadi lebih menyeronokkan daripada episod furtive, pembakaran yang ditinggalkan sakit sahaja.

4. Balanitis
Balanitis adalah satu perkataan yang mewah yang menerangkan bengkak di kepala zakar, dan ia biasanya disebabkan oleh:

• Jangkitan yis
• IMS
• Keras detergen
• Perfumed losyen
• Kebersihan

Beberapa jajahan kuman boleh merebak pada tisu zakar boleh tumbuh dan berkembang sehingga ia menyebabkan ketidakselesaan yang teruk, dan kaedah-kaedah pembersihan yang keras boleh merengsakan kulit lagi satu. Yang membasuh setiap hari dengan air suam dan sabun hypoallergenic boleh menyimpan masalah ini daripada berlaku.

5. Sensitiviti kerugian
Keupayaan zakar untuk mengesan sentuhan lembut atau angin lembut adalah lagenda, tetapi malangnya, keupayaan tersebut boleh pudar dengan masa. Rawatan kasar adalah kadang-kadang untuk menyalahkan di sini, kerana lelaki boleh tarik dan tunda pada peralatan mereka dan toughen lapisan luar kulit dalam proses. Kadang-kadang, Walau bagaimanapun, pemakanan yang kurang baik adalah untuk menyalahkan. Tisu zakar memerlukan pelbagai vitamin dan mineral untuk kekal lembap dan sensitif, dan selalunya, seorang lelaki diet tidak menyihatkan kerana ia sepatutnya. Mengambil vitamin secara lisan mungkin tidak membantu, sama ada, kerana badan boleh memilih untuk menggunakan nutrien tersebut untuk membantu tisu-tisu lain sebelum ia membantu zakar. Crème Kesihatan zakar yang (kebanyakan pakar mengesyorkan Man1 orang minyak) boleh menjadi bantuan yang penting di sini. Produk-produk ini membenarkan seorang lelaki untuk menyampaikan pemakanan penting terus starved tisu yang memerlukannya kebanyakan. Menggunakan a crème Kesihatan zakar sebagai sebahagian daripada sebagai sebahagian daripada proses melahirkan boleh membenarkan seorang lelaki untuk menjaga sensitiviti, ke tahun-tahun keemasan beliau.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *