5 Sihat makan fakta untuk kanak-kanak

5 Sihat makan fakta untuk kanak-kanak

Pemakanan yang sihat boleh bermula pada mana-mana umur, tetapi masa muda kita ketika kita mulai makan sihat, lebih banyak peluang yang kita boleh Elakkan penyakit kemudian nanti dalam kehidupan. Jika anda mempunyai kanak-kanak, maka anda perlu untuk memastikan mereka makan makanan yang benar-benar sihat untuk mereka. Kadang-kadang, walaupun, anda mungkin tidak tahu apa untuk memberi kepada anak-anak anda. Ada apa-apa maklumat yang bercanggah sana tentang apakah benar-benar sihat untuk kanak-kanak dan yang tidak. Untuk membantu anda mendapatkan melalui kekeliruan ini, berikut adalah lima fakta pemakanan sihat untuk kanak-kanak.

1. Sarapan Pagi adalah wajib. Terdapat banyak kajian yang telah menunjukkan bahawa apabila anak-anak makan sarapan yang sihat, mereka akan dapat menumpukan perhatian yang lebih baik di sekolah. Di samping itu, mereka akan mempunyai lebih banyak tenaga sepanjang hari. Ia boleh mudah untuk skip Sarapan Pagi apabila anda tergesa-gesa, tetapi jika anda ingin pastikan anak-anak anda akan mengamalkan pemakanan yang sihat, anda perlu menyediakan mereka dengan Sarapan Pagi.

2. Satu lagi fakta-fakta pemakanan yang sihat untuk kanak-kanak akan kepentingan tenusu. Tulang anak anda masih membangun. Ini bermakna bahawa kalsium adalah satu kemestian. Produk tenusu yang sangat tinggi dengan kalsium. Apa yang anda perlu lakukan adalah mencari produk lemak rendah seperti susu skim atau 1% dan keju rendah lemak.

3. Kanak-kanak akan lebih bersedia untuk amalan pemakanan yang sihat jika anda membenarkan mereka untuk melibatkan diri dalam memasak. Apabila anda semakin bersedia untuk menyediakan makan malam Keluarga, pastikan untuk membenarkan anak-anak anda untuk membantu. Mencari tugas-tugas yang mudah itu tidak akan berbahaya bagi mereka, tetapi akan membuat mereka berasa mereka mempunyai tanggungjawab yang penting.

4. Mungkin salah satu fakta pemakanan sihat yang paling penting untuk kanak-kanak akan betapa berharganya buah-buahan dan sayur-sayuran yang. Berkali-kali, anak-anak akan memilih makanan ringan yang tidak sihat ke atas buah-buahan dan sayur-sayuran, tetapi kanak-kanak memerlukan lima hidangan makanan sihat ini setiap hari. Mencari jalan untuk memastikan mereka mendapat mereka melalui hirisan buah-buahan makanan ringan atau jus buah-buahan gula yang rendah.

5. Keluarga makan malam membuat perbezaan. Apabila anda semua duduk untuk makan, ia adalah lebih mudah untuk memastikan anak anda makan sihat. Tidak kira betapa sibuknya anda, cuba makan satu keluarga bersama-sama setiap hari.

Seperti yang anda lihat, ini fakta pemakanan sihat yang lima untuk kanak-kanak akan membuat ia lebih mudah bagi anda untuk memulakan dengan memastikan anak anda sendiri makan sihat untuk masa depan yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *