5 Selebriti yang berjuang kemurungan

5 Selebriti yang berjuang kemurungan

Terdapat cara-cara untuk mengendalikan kemurungan yang tidak melibatkan ubat-ubatan, tetapi jika anda sedang mengalami kemurungan klinikal, anda harus berjumpa doktor. Apabila anda telah didiagnosis dengan kemurungan, kadang-kadang ia boleh membantu untuk mengetahui tentang orang-orang lain yang diuruskan dengan masalah ini. Ini membolehkan anda tahu bahawa anda tidak bersendirian. Membaca tentang orang-orang yang telah berjuang kemurungan dan mengatasinya juga boleh memberikan anda berharap.

Berikut adalah beberapa selebriti yang telah berjuang kemurungan.

1. Jon Hamm

Jon Hamm dikenali untuk kerja-kerja beliau di televisyen menunjukkan lelaki gila. Walau bagaimanapun, ketika itu hanya berusia 20 tahun, beliau mengalami kemurungan kronik selepas bapanya meninggal dunia. Nasib baik, dia menggunakan persekitaran sekolah dan kerja yang berstruktur untuk keuntungan beliau. Beliau di Kolej ketika itu, dan mempunyai jadual berstruktur yang membantu dia pulih. Dia juga pergi ke terapi dan mengambil antidepresan untuk keluar dari keadaan ini.

2. Ashley Judd

Ashley Judd dikenali kerana bakat lakonan beliau hari ini, tetapi beliau diturunkan dalam memoir beliau bahawa dia benar-benar dianggap melakukan perbuatan bunuh diri ketika beliau berada di gred yang keenam. Dia juga menghabiskan 42 hari di klinik pemulihan pada tahun 2006 sehingga dia boleh mendapatkan rawatan bagi kemurungan beliau. Mujurlah, dia telah mengatasi masalah dan berkata bahawa mendamaikan dengan ahli-ahli keluarga yang terasing telah membantu beliau menyembuhkan. Dia juga devotes sedikit masa untuk kerja-kerja amal, dan yang telah membantu beliau membuat perdamaian dengan masa lalu beliau.

3. Owen Wilson

Dunia, Owen Wilson seolah-olah seperti yang menyeronokkan, dibentangkan kembali, nice guy. Malangnya, ia menjadi jelas pada 2007 Bilakah dia cuba bunuh diri bahawa beliau persona awam adalah menyembunyikan banyak kesakitan. Di antara kawan-kawannya telah terkejut apabila datang berita ini, tetapi orang-orang lain yang tutup kepadanya berkata bahawa beliau telah mempunyai beberapa masalah yang serius untuk sementara waktu, termasuk satu masa lalu ubat ketagihan. Mujurlah, Wilson mengatasi masalah beliau dan dapat memulihkan, berkat bantuan daripada keluarga dan rakan-rakan beliau.

4. Amanda Beard

Pada tahun 1996, Amanda Beard telah memenangi pingat emas di Sukan Olimpik untuk berenang. Malangnya, spurt seterusnya pertumbuhan dan pertambahan berat badan 25 paun menyebabkan diri beliau gugur. Janggut menjadi tertekan dan digunakan bulimia dan memotong sendiri sebagai satu cara untuk menangani sakit yang berkaitan dengan kemurungan itu. Pada tahun 2005, beliau mula mengambil antidepresan, yang membantu beliau mula mendapat sihat lagi. Beliau sekarang daripada ubat-ubatan dan sejak melahirkan anak. Dia masih mempunyai hari yang buruk kadang-kadang, tetapi dia meninggalkan pengalaman pahit beliau mengalami kemurungan.

5. Brooke perisai

Perisai Brooke adalah salah satu selebriti yang pertama untuk bercakap secara terbuka tentang perjuangan beliau dengan kemurungan selepas bersalin. Dia memutuskan untuk mengambil antidepresan untuk menangani kemurungan beliau dan menulis sekeping pendapat dalam the New York Times mempertahankan keputusan itu. Perisai juga menulis tentang pengalaman beliau dalam buku beliau yang diterbitkan pada tahun 2005. Ia adalah bertajuk, turun datang hujan: saya perjalanan melalui Meroyan.

Rujukan:
20 Selebriti yang berjuang kemurungan (,, 20526304,00.html)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *