5 Sebab Osmosis songsang tidak membuat Peti Deposit Keselamatan air minuman

5 Sebab Osmosis songsang tidak membuat Peti Deposit Keselamatan air minuman

Osmosis songsang tidak membuat Peti Deposit Keselamatan air untuk minum. Berikut adalah 5 sebab untuk memilih jenis sistem penulenan air yang lain.

1. Reverse Osmosis De-mineralizes air

Satu sebab osmosis songsang membuat selamat untuk minum air ialah: RO (reverse osmosis) demineralizes air. Mineral surih yang penting untuk kesihatan kita. Semua air daripada sumber semula jadi mempunyai beberapa kandungan mineral. Jika ia dikeluarkan dengan kerap, masalah pencernaan dan kekurangan pemakanan boleh berlaku.

2. Reverse Osmosis sisa air dan elektrik

Ini adalah salah satu sebab-sebab kos yang terbesar berbanding menggunakan sistem-sistem osmosis songsang. Lebih berkesan mereka akan lebih banyak air yang mereka Buang. Bagi setiap satu gelen air RO proses, ia menggunakan (sisa) dari 1/2 gelen untuk 5 gelen air. Ia juga sisa elektrik kerana sistem-sistem penapis air lain tidak memerlukan elektrik untuk menapis air.

3. Bahan kimia pencemar Dapatkan oleh Osmosis songsang

Dari titik kesihatan ini adalah sebab untuk menggalakkan mengapa RO tidak harus digunakan terutamanya untuk kegunaan rumah. Menimbulkan pencemaran kimia adalah bahaya yang serius. Hasilnya, permukaan air dan air tanah di semua negara yang tercemar. Ia telah dianggarkan bahawa lebih daripada 1000 kimia menyebabkan kanser, bersama-sama dengan ubat-ubatan, telah ditemui dalam sistem bekalan air.

Osmosis songsang tidak menapis villians ini berbahaya daripada air paip anda. Oleh itu, osmosis songsang tidak membuat air yang selamat untuk minum. Ini adalah salah satu kelemahan terbesar osmosis songsang.

4. Bakteria akan Osmosis songsang

Sista pencemaran adalah kemungkinan yang sebenar dalam air hanya kira-kira apa-apa. Kerajaan Persekutuan telah menyatakan bahawa pencarian sista dalam bekalan air adalah tidak praktikal.

Apabila sista akan ditelan mereka membesar dan menyebabkan penyakit seperti sakit perut dan cirit-birit yang teruk. Ini boleh menjadi sangat bahaya untuk kanak-kanak yang akan imun terjejas.

5. Reverse Osmosis harga adalah tinggi

Terdapat air lain yang lebih maju dan lebih berkesan sistem penapis yang berharga lebih kurang. Anda boleh mendapatkan penapis keseluruhan Dewan serendah 1/10 daripada kos sistem osmosis songsang. Membayar kurang dan mendapatkan lebih banyak.

5 Kelemahan Osmosis songsang adalah:

1. Ia de-mineralizes air yang mewujudkan risiko kesihatan yang boleh didapati. Badan kita memerlukan mineral untuk kesihatan yang baik.

2. Menggunakan tambahan air dan elektrik untuk pressurize air adalah pembaziran yang nyata.

3. Kerana pencemaran kimia mendapat melalui sistem RO kemudian mengapa mempunyai peranti tersebut? Siapa boleh didapati ubat-ubatan dan ubat-ubatan dalam air mereka?

4. Bakteria, sista, dll tidak ada tempat dalam air minuman kita rumah. Kita memerlukan satu sistem penapis air yang membuang mereka.

5. Harga sistem RO adalah juga membazir kerana anda tidak akan mendapat apa yang anda bayar untuk: perlindungan dan Keselamatan. Anda akan mendapat lebih banyak dengan membayar kurang.

Garis bawah adalah penapis air osmosis songsang sistem tidak membuat air selamat untuk minum.

Dalam penyelidikan saya, saya mendapati sistem penapis air yang cemerlang yang kerja-kerja indah. Ia melakukan tugas dengan cekap. Ia tidak kos nasib.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *