5 Regrow penipisan rambut secara semulajadi

5 Regrow penipisan rambut secara semulajadi

Rambut yang seolah-olah menjadi salah satu perkara yang orang-orang yang paling berbangga. Tetapi apa yang boleh manusia lakukan jika rambut beliau mula gugur atau jatuh sehingga tahap tertentu? Anda akan menemui banyak penyembuhan semulajadi rambut. Ubat semula jadi selamat dan risiko percuma. Jika mereka tidak bekerja untuk anda, anda tidak mempunyai apa-apa untuk kehilangan kerana ia tidak akan berbuat apa-apa kemudaratan yang selanjutnya kepada rambut anda.

1. Mengurut rambut dan kulit kepala dengan minyak dikatakan remedi semulajadi yang terbaik untuk regrowing penipisan rambut. Bagi tukang urut, anda boleh sama ada menggunakan minyak zaitun atau campuran minyak jojoba dan rosemary. Selain daripada itu, bahkan almond, kastor dan minyak kelapa dikatakan baik untuk rambut. Sebelum menggunakan minyak, Panaskan terlebih dahulu dan kemudian terus memohon pada kulit kepala, secara beransur-ansur menuju ke arah rambut. Untuk memastikan pertumbuhan semula rambut, mengurut kulit kepala anda bersungguh-sungguh ini, terutamanya pada bahagian di mana anda mengalami keguguran rambut. Ia akan menjadi baik jika anda boleh meninggalkan minyak pada rambut anda untuk seluruh malam. Walau bagaimanapun, jika ini tidak mungkin, memohon minyak dan biarkan ia tinggal selama setengah jam hingga satu jam, sebelum anda basuh dengan syampu yang baik dan dingin. Rambut minyak urut perlu dilakukan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu untuk mencapai hasil yang terbaik.

2. India telah melahirkan beberapa sangat menarik rambut kehilangan ubat, yang melibatkan kacang, beri, daun dan telur. Sebagai contoh, mengambil belum masak kuning telur satu dan mengurut ke dalam kulit kepala anda dikenali untuk membantu keguguran rambut. Pastikan kuning ini pada kulit kepala anda untuk kira-kira sejam sebelum anda mencuci ia off. Kualiti-kualiti penyembuhan yang ditemui dalam telur dikatakan merangsang folikel rambut dan cas pertumbuhan rambut. Satu lagi rawatan melibatkan penggunaan minyak kastor ke kulit kepala dan akar rambut baki. Jangan letakkan minyak kastor pada rambut itu sendiri, hanya akar dan kulit kepala. Balut kain atau akhbar sekitar kepala anda dan biarkan sepanjang malam. Basuh apabila anda bangun pada waktu pagi.

3. Lelaki boleh mendapat manfaat dari ubat yang pelbagai yang bertujuan untuk merawat penipisan rambut mereka. Dua daripada remedi itu anda mungkin boleh mencari bahan-bahan yang di sebelah kanan di dapur anda akan madu dan lemon jus. Mereka seolah-olah bekerja keajaiban bagi pertumbuhan rambut lelaki apabila digunakan bersama-sama.

Mengurut campuran kedua-dua yang bersama-sama ke dalam kulit kepala dan basuh kaki setengah jam kemudian membantu untuk bukan sahaja merawat kelemumur yang boleh membawa kepada keguguran rambut yang teruk, tetapi ia juga penawar berlebihan kekeringan rambut dan mencegah kehilangan lagi.

4. Pemakanan kekurangan boleh membawa kepada penipisan rambut dan melambatkan atau berhenti walaupun pertumbuhan semula. Besi, vitamin, dan mineral menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat dan tanpa mereka, rambut boleh melemahkan dan folikel rambut boleh menjadi rosak yang boleh membawa kepada keguguran rambut. Makan secara sihat dan tetap terhidrat adalah penting untuk penyembuhan rambut dan kulit kepala semula kesihatan. Minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari akan memastikan tubuh anda baik terhidrat. Sebuah perkataan perhatian tentang pengambilan berlebihan vitamin: vitamin tertentu, seperti Vitamin A, jika mengambil lebih daripada pengambilan harian yang disyorkan boleh menyebabkan rambut gugur risiko kesihatan lain. Sebagai contoh, jika anda mengambil suplemen Vitamin A, pengambilan harian yang disyorkan tidak melebihi 5,000 IU setiap hari untuk orang dewasa. Pendekatan yang terbaik adalah untuk menyebarkan makanan yang anda makan mengikut peratusan yang baik. Doktor Kesihatan anda lebih baik boleh menilai kekurangan keseluruhan pemakanan anda dan mengesyorkan vitamin betul dan pelan diet.

5. Dalam usaha anda bagaimana untuk regrow kehilangan rambut secara semulajadi, anda juga boleh cuba beberapa remedi rumah yang telah dibuktikan agak berkesan. Satu kaedah adalah untuk menggunakan campuran kayu manis dan madu pada rambut anda. Ambil kayu manis dalam mangkuk adunan, Tambah madu kepadanya dan campurkannya dengan minyak zaitun untuk membuat pes. Memohon pes ini pada seluruh rambut, termasuk pada kulit kepala dan bilas selepas lima belas minit dengan syampu. Satu lagi kaedah semulajadi regrowing hilang rambut adalah dengan menggunakan aloe vera gel pada kulit kepala secara langsung. Minum jus aloe vera juga dikatakan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang hilang. Menggosok kulit kepala dengan bawang putih atau bawang juga dipercayai menjadi ubat rumah yang baik untuk regrow rambut menipis secara semula jadi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *