5 Perkara yang anda mesti tahu sebelum berlari Marathon yang

5 Perkara yang anda mesti tahu sebelum berlari Marathon yang

1. Betul penyediaan menghalang prestasi yang lemah
Salah satu kesilapan terbesar yang anda boleh sebelum berlari marathon yang adalah untuk menganggap bahawa ‘ia akan Baiklah pada hari’; ‘Orang ramai dan Safaris akan mendapatkan saya ‘; ‘Bagaimana keras ia boleh berjalan 26.2 km?’ Tidak membuat kesilapan, ia adalah cara yang sangat panjang dan orang serius boleh merosakkan kesihatan mereka dengan underestimating cabaran. Penyediaan yang betul melibatkan melakukan beberapa latihan yang konsisten dan mengikuti program yang disyorkan yang dinyatakan oleh seorang pakar. Ia juga melibatkan melabur sedikit wang dalam kasut berjalan yang baik dan lain-lain peralatan.

2. Berlari maraton yang memerlukan perubahan gaya hidup (Maaf, ia hanya tidak!)
Jika anda serius untuk menjalankan marathon yang baik ia akan memerlukan perubahan gaya hidup yang utama tiga, sekurang-kurangnya bagi kebanyakan daripada kita akan.
• Anda perlu menyelesaikan pemakanan anda. Apa yang saya maksudkan adalah Naib juara tidak serius akan masukkan sampah ke dalam tubuh mereka dan mengharapkan untuk melakukan yang terbaik. Saya takut ini bermakna MacDonalds dan mereka perlu ditangguhkan untuk tempoh latihan dan pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran perlu meningkat secara dramatik.
• Anda perlu menyelesaikan penghidratan anda. Kebanyakan daripada kita adalah sebenarnya kekal nyahhidrat melalui kekurangan air. Manakala latihan untuk marathon minum banyak air lebih dari biasa dan teruk mengurangkan pengambilan alkohol. Saya takut bahawa alkohol adalah racun kepada merupakan seorang atlet.
• Anda perlu banyak rehat yang lebih daripada yang anda digunakan untuk.
3. Persediaan pra-perlumbaan anda boleh membuat semua perbezaan antara kejayaan dan kegagalan.
Perkara paling buruk yang boleh anda lakukan adalah hanya swan sehingga garisan permulaan dan mula berjalan. Ia tidak akan menjadi panjang sehingga anda swan yang mati jika anda berbuat demikian! Tanpa penyediaan tempat yang betul bangsa anda boleh lebih sebelum ia bermula. Berikut adalah beberapa perkara yang penting untuk mendapatkan yang betul sebelum perlumbaan bermula:
• Berfikir dengan berhati-hati tentang apa yang akan anda pakai pada hari ini. Tidak memakai apa-apa yang baru tetapi hanya apa anda telah dilatih dalam.
• Tidak mendapat panik oleh prosedur permulaan. Berikan diri anda masa yang banyak dan mengambil beberapa barangan hangat dalam kes anda akan ditahan. Beg bin adalah lebih baik sekiranya ia sejuk. Panaskan dengan betul supaya anda tidak mendapat mana-mana otot pulled.

4. Dapatkan fikiran yang diselesaikan bagi perlumbaan sebenar
• Menyediakan fikiran anda. Menggambarkan kursus ini seberapa banyak yang anda boleh.
• Menggambarkan penamat dan meraikan.
• Setiap orang mempunyai fikiran negatif. Apabila ia berlaku hanya membuat mereka berundur dan mengingatkan diri daripada hari-hari latihan yang baik.
• Menggunakan minyak pelincir ke kawasan-kawasan yang akan chafe.
• Sebagai anda memanaskan Semak bahawa anda tidak perlu berehat tandas saat akhir.
Semasa perlumbaan…
• Tidak “Bangsa” sepanjang 30 km pertama dari maraton itu. Mulakan perlahan-lahan!
• Tidak panik jika kadar seolah-olah salah. Banyak perkara boleh berlaku, ia adalah satu bangsa yang panjang dan akan ada banyak masa untuk membuat pecahan perlahan yang awal.
• Jika ianya berangin menginap di sebalik perlindungan dari terus kepala angin dan pelari lain.
• Tidak bangsa melalui stesen-stesen air. Berhenti jika perlu. Akhirnya, dan yang paling penting, BERSENANG-senang!
5. Strategi after-race yang baik adalah penting jika anda mahu pemulihan yang cepat.
Ramai Pelari mendapati diri mereka dalam kesakitan selepas perlumbaan. Sehinggakan ia meletakkan mereka tidak pernah menjalankan satu lagi perlumbaan. Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda mendapatkan kembali hidup normal secepat yang mungkin.
• Dengan serta-merta selepas anda perlu cuba untuk terus berjalan kaki selama 5-10 minit untuk membolehkan kaki anda untuk menyejukkan. Sekiranya cuaca sejuk, berangin atau basah membuat satu usaha untuk mendapatkan dalam atau kembali ke pakaian panas. Terus minum jumlah kecil air atau sukan minuman jika perut anda akan membenarkan, walaupun anda merasakan anda tidak lagi perlu. Kegemaran peribadi saya adalah ‘Complete’ dari Pertubuhan jus Plus+.
• Ais mana-mana tempat yang sakit dengan serta-merta.
• Sebaik sahaja anda berasa seperti makan, mulakan dengan jumlah yang kecil bagi makanan yang mudah dihadam yang anda tahu akan bersetuju dengan perut anda. Walaupun penggantian karbohidrat adalah penting, protein adalah penting untuk membina semula tisu otot yang rosak serta-merta berikutan bangsa dan untuk tempoh beberapa hari akan datang. Minum banyak air untuk 48 jam.
• Pastikan kaki anda bertingkat seberapa banyak yang mungkin dalam 24 jam selepas perlumbaan.
Jika anda mendapati artikel ini berguna pada semua kemudian sila layari blog saya yang dikemaskini secara kerap dengan nasihat berguna dan peribadi saya sendiri turun marathon latihan dan pemakanan. Pergi ke kotak sumber.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *