5 Perkara belajar Bahasa Mandarin di China memilih pelajar atas

5 Perkara belajar Bahasa Mandarin di China memilih pelajar atas

Bagi mereka yang belajar Bahasa Mandarin di China, terdapat lebih banyak belajar daripada hanya Bahasa. Berikut adalah senarai 5 perkara yang belajar Bahasa Mandarin di China pelajar cenderung untuk memilih dari hidup dalam China.

1) Menggunakan penyepit
Ini adalah sedikit jelas, jika anda tidak tahu bagaimana untuk menggunakannya sebelum, anda tentu tahu bagaimana untuk menggunakannya sekarang. Dapat menggunakan penyepit akan menjadi perlu jika anda ingin mudah makan dalam Restoran-restoran Cina tempatan. Biasanya belajar Bahasa Mandarin di China pelajar mengambil kemahiran ini dalam bulan pertama.

2) Menyimpan wang
Dalam tahun pertama Pengajian Bahasa Mandarin di China pelajar mula untuk menukar mereka mental dan mula membeli-belah seperti orang Cina. Pelajar sering mencari tempat-tempat menarik untuk makan dan minum bagi harga di bawah $4 USD. Pelajar juga belajar dengan cepat tawar-menawar dalam semua aspek kehidupan, daripada membeli sepasang baru snickers untuk menyewa sebuah flet.

3) Melakukan senaman harian
Satu perkara yang menakjubkan dan terpuji untuk lihat adalah sekumpulan orang-orang tua yang bangun di waktu awal pagi yang mengamalkan tai chi di Taman-Taman yang besar. Mengapa? Untuk kesihatan dan kecergasan. Apa ada belajar Bahasa Mandarin di China pelajar boleh mencari sepenuhnya terpuji adalah hakikat Cina membuat usaha untuk mendapatkan beberapa jenis senaman fizikal setiap hari, yang banyak lebih daripada apa yang boleh dikatakan tentang negara maju bertakung yang cenderung untuk menjadi gemuk, bersantai sekitar, dan mengadu tentang isu-isu kesihatan. Penekanan ini terhadap kesihatan biasanya menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian pelajar.

4) Makan hidangan yang lebih kecil
Ini adalah lebih menjurus kepada Amerika. Salah satu perbezaan dalam pemakanan antara Timur dan Barat adalah saiz hidangan. Membandingkan kepada saiz Barat yang besar, yang pada masa-masa datang di seberang sebagai makanan plumbed atas pinggan anda, Cina sering makan lebih kerap melalui keluar hari dan biasanya melipatkan pada hidangan yang lebih kecil. Gaya pemakanan mereka juga menggabungkan unsur-unsur daging dan sayur-sayuran, mengimbangi keperluan pemakanan seharian mereka. Bagi mereka yang mempelajari Bahasa Mandarin di China, pelajar cenderung untuk pergi rumah mengambil unsur-unsur memasak teknik dan bahagian-bahagian dengan mereka.

5) Tidak mengambil “tidak” bagi jawapan
Tidak mengambil “tidak” bagi jawapan. Satu perkara yang orang Cina adalah baik tidak mengambil tidak bagi jawapan. (baik, sekurang-kurangnya tidak mengambil no pertama jawapan.) Ini jenis set minda yang berdaya saing dalam aspek-aspek lain kehidupan, dan ia adalah sesuatu yang orang-orang yang mempelajari Bahasa Mandarin di China cenderung untuk mengambil. Dari rumah, Pejabat, atau sekolah, tidak membuat sandaran dari satu cabaran, dan tidak menyerah kalah selepas kegagalan pertama anda adalah semua unsur-unsur yang mempunyai masyarakat Cina dan yang diserap oleh pembelajaran pelajar.

Bilakah anda mempelajari Bahasa Mandarin di China terdapat banyak dengan pengalaman dan dicapai selain daripada pembelajaran bahasa. Pelajar sering pergi kembali ke negara mereka fasih dalam bahasa yang mereka ditetapkan untuk master, dan lebih kompeten dan berkeyakinan dalam perniagaan dan kehidupan seharian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *