5 Percuma ubat rumah untuk pertumbuhan rambut

5 Percuma ubat rumah untuk pertumbuhan rambut

Keguguran rambut merujuk kepada kehilangan rambut disebabkan oleh peningkatan dalam kadar rambut yang jatuh keluar dan ia tidak digantikan dengan pertumbuhan rambut baru. Mendapatkan rawatan semulajadi adalah yang terbaik ubat dan vitamin, mineral dan makanan tambahan lain yang mungkin atau tidak boleh diambil dengan selamat sebagai penyelesaian kehilangan rambut. Berjuang keguguran rambut bukanlah satu tugas yang mudah dan memerlukan kesabaran. Menggunakan produk yang betul akan memerlukan masa untuk melihat hasil dan penggunaan yang berterusan akan membantu anda untuk memulihkan Mahkota anda bekas kemuliaan dan memberi anda kepala cantik rambut yang sihat.

1. Kebanyakan remedi rumah yang asas adalah urutan dengan minyak kelapa. Gosok kulit kepala anda gigih dalam gerakan bulat dengan minyak kelapa. Basuh rambut anda selepas itu. Usul mengurut membantu meningkatkan peredaran darah yang membantu dalam pertumbuhan rambut, sementara minyak kelapa menyediakan nutrien dan mineral yang jaga folikel rambut. Anda juga boleh mengambil tiga hingga empat cawan minyak kelapa dan rebus dengan beberapa amla, boleh didapati di mana-mana kedai runcit India. Tapis dan simpan untuk urutan kulit kepala tiga kali seminggu untuk rangsangan pertumbuhan rambut dan mencegah kehilangan rambut.

2. Mineral yang penting untuk mempertimbangkan akan kuprum, besi, silikon dan zink. Mineral perlu berada dalam keseimbangan antara satu sama lain. Terlalu banyak salah mineral dalam beberapa kes boleh menyebabkan ketidakseimbangan di negara lain. Pastikan anda mendapatkan bantuan daripada Kesihatan dimaklumkan yang profesional.

3. Had anda minyak panas, pewarna rambut, pelunturan, dan sebagainya. Mengelakkan diri dari menggunakan bahan kimia ini, rambut curler dan pengering rambut seberapa banyak yang mungkin. Bahan-bahan ini mempunyai apa-apa yang baik untuk membawa dengan rambut anda. Anda boleh menggunakan syampu yang ringan dengan dingin untuk mengekalkan penampilan berkilat rambut anda. Jangan salahgunakan kehadiran rambut anda bercahaya. Ini tidak mungkin bertahan lama jika anda tidak menjaga baik ia dengan baik.

4. Fenugreek, kacang hitam, kelapa dan jus Lemon: barang-barang membungkus punch yang kuat terhadap rambut gugur dan botak. Fenugreek ini juga dianggap sebagai herba pertumbuhan semula rambut asli. Kelapa adalah salah satu daripada beberapa minyak yang benar-benar mengandungi protin yang mudah absorbable ke dalam helai rambut, dan oleh itu, adalah salah satu daripada beberapa minyak yang menguatkan folikel rambut. Jus lemon dan kacang hitam yang besar untuk menguruskan keliangan, Kesihatan, dan Kasut rambut. Mereka juga mengurangkan rambut menumpahkan dan pecah, sebab biasa untuk rambut gugur apabila genetik bukanlah penyumbang utama. Bagaimana untuk menggunakan mereka semua? Basuh rambut anda dengan pes kacang hitam yang dimasak dan serbuk fenugreek, tiga kali seminggu. Menggabungkan pes dengan 5 camca besar santan yang tulen dan sudu besar jus lemon. Urut ke kulit kepala.

5. Membuat satu jus dari daun alfalfa dan bayam segar dan minum setiap hari. Ini menyediakan nutrien untuk mengekalkan kekuatan dan kesihatan rambut anda selain dan baik untuk sistem imun anda keseluruhan. Satu lagi remedi pertumbuhan rambut adalah syampu yang mengandungi silika, yang boleh merangsang pertumbuhan rambut, menghalang keguguran rambut, dan juga memberikan anda lebih kuat kuku dan tulang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *