5 Pembohongan kesihatan dan Kecergasan

5 Pembohongan kesihatan dan Kecergasan

Posting ini akan membongkar beberapa idea-idea gila dan lama kisah isteri-isteri yang telah percaya selama ini oleh ramai orang dan yang sering diperkukuhkan dalam media dan juga banyak gimnasium itu sendiri.

Terletak di atas 5 daripada Kesihatan & kecergasan (ada banyak lagi kursus)

1) Kardio adalah cara terbaik untuk “Tone up” dan membakar lemak badan

2) Sit up akan memberikan anda satu perut rata atau 6 pack abs

3) Protein shake akan “Pukal” anda sehingga atau membuat anda besar

4) Apabila anda berhenti latihan berat otot anda bertukar menjadi lemak

5) Diet rendah lemak yang membuat anda menurunkan lemak badan

#1. Kardiovaskular adalah cara terbaik untuk nada atau menurunkan lemak badan.

Tempat di sepanjang garisan, ramai (tidak semua) telah dikondisikan untuk mempercayai bahawa menggunakan kelengkapan seperti jurulatih salib atau stepper atau Kumpulan kelas senaman adalah satu cara yang berkesan untuk membakar lemak badan.

Sebelum saya meneruskan, saya ingin menjadikannya jelas bahawa saya tidak mempunyai dendam peribadi terhadap kardio. Apa yang saya tidak suka adalah maklumat mengelirukan dan majoriti pengunjung gimnasium adalah konsisten titisan diberi makan maklumat ini dari pelbagai sumber. Kardiovaskular boleh aising pada kek apabila ia datang untuk kehilangan lemak jika dilakukan dengan betul. Kardiovaskular sebenarnya bermaksud “jantung dan paru-paru” jadi jika kita boleh meningkatkan kadar jantung kami untuk 145bpm sebagai contoh, ia sebenarnya tidak kira apa aktiviti yang kita lakukan, kita masih melakukan “kardio”.

Masukkan berat atau latihan rintangan. Satu program latihan berat badan yang berkesan tidak akan hanya meningkatkan denyutan jantung anda, ia harus membina otot dan berkesan meningkatkan metabolisma. Otot tambahan ini akan membolehkan anda untuk mengambil lebih banyak kalori dan masih membakar lemak badan. Wanita, Sila ambil perhatian bahawa apabila saya katakan membina otot saya tidak bermakna anda akan menjadi otot. Satu perbezaan yang besar. Satu lagi perkara yang sangat penting ialah dengan kardio, sebaik sahaja anda berhenti bersenam berhenti badan anda membakar kalori manakala latihan berat anda secara berkesan terus membakar kalori untuk sehingga 24-48 jam kemudian melalui proses yang dipanggil EPOC.

Jika anda ingin melakukan kardio kemudian pastikan ia pendek dan cepat. HIIT adalah cara terbaik dan mengelakkan sesi lanjutan kardio seperti putaran. Tmn adalah pilihan yang miskin apabila ia datang untuk kehilangan lemak.

#2. SIT up akan memberikan anda sebuah flat abs perut atau 6-Pack.

Mitos terbesar di gimnasium lagi setiap hari ramai orang akan crunching kaki seperti orang gila cuba untuk membakar lemak badan itu. Sila berhenti. Ia tidak berfungsi. Setiap orang mempunyai 6-Pack yang kerana itu adalah cara kami otot berbentuk atau dibangunkan tetapi sebab kita tidak boleh melihat mereka adalah lemak badan yang meliputi mereka. Jika anda mengurangkan lemak badan anda dengan menggunakan campuran latihan rintangan, latihan Interval intensiti tinggi (HIIT) dan protein secara konsisten bersih berasaskan diet, perut anda akan menjadi sahaja yang agak rata dan abs anda akan muncul. Sihir! :)

#3. Protein shake akan “Pukal” anda sehingga atau membuat anda besar.

Salah satu mitos paling lazim yang mengedarkan kebanyakan gimnasium dan sesuatu yang saya dengar hampir setiap hari dan bukan sahaja dari wanita tetapi juga lelaki. Jika ia adalah semudah mengambil shake protein yang maka tiap-tiap orang yang ke-2 akan besar-besaran yang hanya tidak kes itu.Pertama, daripada perspektif wanita. Perempuan tidak mempunyai cukup hormon otot-bangunan, testosterone, untuk membina sejumlah kelihatan otot. Protein shake ini adalah cara yang mudah untuk mencapai tahap optimum protein yang diperlukan untuk pembaikan otot dan pemulihan dan untuk memulakan pembakaran proses selepas bersenam lemak. Mereka tidak miraculously membina otot.

Otot adalah sangat sukar untuk membina supaya rangsangan latihan dan hormon (testosteron) yang digabungkan dengan perancangan yang teliti dan diet, kalori tahap protein yang menghasilkan kenaikan berat badan dalam bentuk otot. Yang lain yakin, bulking sehingga adalah MITOS.

#4 Apabila anda berhenti latihan berat, otot anda bertukar menjadi lemak.

Ini tidak menjadi lebih jauh dari kebenaran. Otot dan lemak adalah dua unsur yang berlainan sama sekali dan untuk benar-benar menghidupkan salah satu yang lain anda akan pecah setiap undang-undang fizik. Ia seperti membandingkan epal ke lampu jingga untuk. Saya fikir mitos ini telah datang daripada fakta bahawa kadang-kadang anda boleh melihat seorang lelaki yang sebelum ini otot yang telah berhenti melihat latihan agak flabby atau lebih berat. Apa yang sebenarnya berlaku ialah otot beliau telah atrophied (got lebih kecil) dari tidak latihan dan mungkin telah disandang beliau pengambilan kalori sama seperti sebelum ini, oleh itu menyebabkan beliau memperoleh lemak badan. Ini akan memberinya penampilan otot-otot beliau beralih ke dalam lemak. Semua yang telah berubah adalah nisbah otot menjadi lemak. Banyak otot dan rendah lemak sama dengan rupa tanpa lemak, otot. Lebih banyak lemak dan kurang otot memberikan penampilan berlebihan atau flabby. Bagi wanita, ini tidak akan menjadi masalah kerana ianya amat sukar bagi mana-mana perempuan untuk mendapatkan jumlah otot yang ketara di tempat pertama. Wanita perlu melatih keras dan berat seberapa banyak yang mungkin untuk mencapai rupa yang kurus, seksi.

#5 Makan diet rendah lemak yang membantu anda menurunkan lemak badan.

Saya disimpan satu ini sehingga terakhir kerana ia merupakan titik-kurangnya difahami mereka semua.

Bagaimana di bumi boleh mempunyai diet rendah lemak yang sebenarnya menggalakkan kenaikan berat badan dan bagaimana boleh makan banyak makanan lemak sebenarnya menggalakkan metabolisme yang sihat dan membantu peralihan lemak badan? Ia benar-benar tidak masuk akal kepada ramai orang jadi sering diabaikan, termasuk pasar raya sentiasa akan membedil kita semua dengan mesej “Rendah lemak” makanan dan rendah-cal pilihan.

Tidak hairanlah pengguna purata adalah keliru. Apa yang perlu anda faham ialah karbohidrat pesalah apabila ia datang kepada lebihan keuntungan yang lemak, lemak tidak. Secara umumnya, rendah lemak bermaksud gula yang tinggi. Sudah tentu, terdapat lemak baik dan lemak jahat dan ia adalah lemak baik yang kita perlukan dengan banyaknya. Sumber-sumber seperti kelapa minyak untuk memasak dengan minyak zaitun extra virgin bagi drizzling pada sayur-sayuran atau salad dan avocados dan kacang mentah dan benih. Lemak dari sumber-sumber ini diperlukan oleh badan untuk pelbagai majlis seperti melindungi organ-organ penting dan mengangkut vitamin dan mineral melalui badan. Omega 3 yang dijumpai dalam ikan air sejuk seperti ikan salmon, sardin dan ikan kembung hebat untuk pelbagai perkara.

Bertentangan dengan apa yang ramai percaya, lemak yang baik akan benar-benar merendahkan kolesterol anda juga. Lemak jahat untuk mengelakkan adalah asid lemak trans dalam makanan Berbungkus Snek seperti biskut, kerepek, kek dan biskut. Lemak tepu telah diberikan rap yang buruk tetapi tidak penjahat yang dicipta keluar menjadi. Minyak kelapa adalah lemak tepu hampir semata-mata tetapi ia akan benar-benar mempercepatkan metabolisme anda membantu anda untuk membakar kalori dan bukannya untuk menggalakkan simpanan lemak. Ianya sebenarnya lemak sahaja yang pernah anda perlu memasak dengan. Bilakah saya telah di “fasa tanpa lemak” atau cuba untuk masuk ke dalam bentuk terbaik saya, saya saya tahap lemak yang sangat tinggi dan lepaskan saya karbohidrat yang sangat rendah.

Ini akan membantu saya untuk membakar lemak badan sebanyak yang mungkin tetapi juga memberi saya tenaga yang diperlukan untuk berfungsi dengan baik dalam kehidupan harian aktif yang biasa. Jika saya karbohidrat rendah dan lemak saya turut rendah, sama seperti ramai orang percaya mereka harus saya akan berjuang untuk sepanjang hari. Kekurangan atau tenaga dan tumpuan dan mood Saya akan seksa yang amat besar. Sendi saya akan sakit disebabkan kekurangan pelinciran.

Hari 14 Relau lemak, kita bercakap tentang bagaimana baik banyak pemakanan lemak adalah untuk anda dan benar-benar bagaimana penting adalah untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Lemak bukanlah musuh bagi diet yang sihat dan gaya hidup dan datang kepada anda ini untuk menjadi kenyataan lebih cepat anda akan mendapat lebih banyak hasil dari usaha-usaha kehilangan lemak atau rejim.

Saya berharap anda telah menikmati pos ini seberapa banyak yang saya menulis.

Kereta Api yang keras, hidup mudah.

Gavin

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *