5 Mitos mengenai obesiti kanak-kanak dan bagaimana menolong dengan Sandpit yang

5 Mitos mengenai obesiti kanak-kanak dan bagaimana menolong dengan Sandpit yang

Berikutan post saya semalam tentang aktiviti-aktiviti luaran, saya mula berfikir tentang topik yang agak berkaitan, terutamanya obesiti kanak-kanak. Tempahan, saya telah datang merentasi pelbagai artikel dan program-program TV pada kanak-kanak obesiti. Telah anda menonton Tempahan “The Hospital” tentang lemak kanak-kanak? Kebenaran ini menyusahkan akhirnya telah mencapai sebahagian daripada kita. Kita seolah-olah mengabaikan masalah dan apa yang lebih buruk lagi yang kami membuat orang dengan masalah obesiti berasa buruk tentang diri mereka. Saya rasa ini adalah kerana terdapat banyak mitos mengenai obesiti. Oleh itu dalam post ini saya ingin menyenaraikan 5 mitos tentang obesiti.
1. Mengawal berat badan anda adalah lebih penting daripada walaupun pada perbelanjaan tingkah-laku kesihatan yang lain.
Ini adalah salah satu mitos yang kita dengar setiap hari. 85% dari nasihat guru murid-murid mereka untuk mengurangkan kalori yang ketat Diet tetapi apa yang mereka telah menyedari hakikat bahawa semasa mengawal berat badan adalah penting, kurangkan pada kalori di tengah-tengah pecah pertumbuhan remaja tidak dapat dilakukan pada perbelanjaan tingkah-laku kesihatan yang lain.
2. Gemuk orang akan lemah-kehendaki, hodoh, janggal, malas, bodoh, tidak bernilai dan kekurangan dalam kawalan diri.

Selalunya kanak-kanak program pencegahan obesiti dan bahkan beberapa komunikasi pendidikan kesihatan yang berpotensi boleh lagi menyakiti lemak kanak-kanak. Tiada, kepercayaan tersebut memudaratkan yang didokumentasikan antara doktor adalah benar. Walau bagaimanapun, guru-guru mungkin tidak selalunya termasuk kanak-kanak berlebihan berat badan dari am penyertaan dalam sukan dan pasukan sukan dan bahkan bermain di sandpit yang. Diskriminasi ini boleh diperluaskan lagi untuk pekerjaan dan penjagaan kesihatan.
3. Berat badan berlebihan orang tidak repot-repot untuk berbuat apa-apa mengenai berat badan mereka.
Satu lagi mitos hurtful tentang orang-orang yang gemuk. Orang-orang yang berat badan berlebihan akan menyedari bahawa mereka adalah lemak dan sering merasa bahawa doktor akan bias ke arah mereka. Mereka sering mengelakkan Perkhidmatan Kesihatan kerana mereka tidak mahu akan mengajar lagi dan lagi tentang berat badan mereka kerana ia telah terbukti bahawa penjagaan alam sekitar bukanlah terutamanya ‘lemak mesra’.
4. Panik mengenai obesiti kanak-kanak hanya akan membantu orang-orang yang lemak
Panik semasa yang kita lihat di TV atau di Surat khabar ditumpu kepada mangsa yang menyalahkan pendekatan dan adalah sesuatu yang kita semua harus mengelak daripada. Cara menangani masalah semasa adalah berdasarkan menyalahkan, Persatuan dan kerana lemak kanak-kanak dan ibu bapa mereka. Seperti yang disebutkan sebelum ini, lemak orang akan menyedari tentang berat badan mereka dan mereka tidak mahu memberi syarahan atau dimalukan mengenainya.
5. Obesiti program harus bertujuan untuk orang gemuk sahaja
Pencegahan adalah lebih baik daripada rawatan itu sendiri. Pemakanan dan aktiviti fizikal adalah komponen yang penting untuk kesihatan kanak-kanak secara keseluruhan. Walaupun menggunakan pit pasir kolam anda untuk bermain di Taman anda mempunyai pelbagai manfaat untuk pertumbuhan, pembangunan, perkembangan otak, sedangkan, pencegahan penyakit dan imuniti. Walau bagaimanapun, Semua ini terpakai kepada semua kanak-kanak, walaupun berat mereka. Model alam sekitar untuk meningkatkan aktiviti fizikal itu menunjukkan bahawa tumpuan perubahan persekitaran fizikal misalnya meletakkan tidak lebih sandpits dijangka meningkatkan manfaat pencegahan obesiti.

Ia adalah penting untuk pendekatan pendekatan obesiti dengan perspektif yang luas dan semua usaha-usaha pencegahan untuk berurusan dengan isu-isu tersebut mestilah tidak memudaratkan kanak-kanak. Jadi apa yang anda tunggu?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *