5 Masalah zakar yang lazim boleh dielakkan dengan penjagaan kesihatan yang betul

5 Masalah zakar yang lazim boleh dielakkan dengan penjagaan kesihatan yang betul

Lelaki yang sering teragak-agak untuk bercakap dengan pembekal penjagaan kesihatan mereka tentang isu-isu zakar, tetapi kebanyakan manusia dipengaruhi oleh masalah-masalah zakar yang biasa seperti merah zakar; kehilangan sensitiviti zakar; gatal-gatal; kulit zakar Kering, tidak stabil; kerengsaan; persetubuhan yang menyakitkan; dan bau yang tidak menyenangkan. Menggunakan pelembap atau zakar crème kesihatan mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral sebagai sebahagian daripada pembersihan rutin harian boleh memberikan manfaat kesihatan zakar yang penting. Perbincangan berikut menyediakan maklumat yang penting mengenai isu-isu biasa yang boleh memberi kesan kepada zakar dan apa yang boleh dilakukan untuk mencegah daripada berlaku.

Masalah zakar paling biasa 5 – apa yang menyebabkan mereka dan bagaimana untuk merawat mereka

Sensitiviti zakar • berkurangan: geseran yang disebabkan oleh kering melancap, seks yang agresif atau pakaian yang terlalu ketat boleh menyebabkan deadening sel-sel saraf berhampiran permukaan kulit, serta toughening lapisan luar kulit dengan cara yang serupa untuk di callouses yang terbentuk pada bahagian tangan dan kaki tetapi yang banyak berkurangan. Isu-isu ini boleh menyebabkan zakar dikurangkan sensasi dan kerugian seterusnya keseronokan seksual. Masalah ini menyedihkan boleh dielakkan, atau bahkan dibalikkan, dengan mengekalkan lapisan derma luar well-moisturized dengan a crème penyembuhan yang mengandungi Vitamin D dan B5, yang mempunyai ciri-ciri penting meremajakan kulit.

• Kulit zakar kering: Cucian menggosok, hubungan seks yang kerap, malah sensitiviti terhadap sabun atau detergen boleh menyebabkan kekeringan kulit zakar, menuju ke mengelupas, kesakitan semasa melancap dan persetubuhan dan reddened atau berkedut penampilan yang menarik. Mengelakkan kulit kering zakar adalah semudah merawat zakar dengan pelembab semulajadi yang berkesan, seperti mentega shea dan vitamin E.

• Itchy, merah, kulit zakar: kemerahan, kelemumur, gatal-gatal dan kesakitan zakar boleh disebabkan oleh beberapa masalah zakar, termasuk psoriasis, jangkitan kulat, sensitiviti terhadap sabun dan detergen yang kimia, serta masalah-masalah yang lebih serius seperti STD. Cara terbaik untuk mencegah kulit merah, gatal dan tidak stabil adalah untuk mengekalkan integriti lapisan derma luar oleh merawat zakar dengan persediaan yang mengandungi nutrien seperti vitamin A dan C.

• Zakar yang terlalu sensitif, sakit kulit: zakar terlalu sensitif yang sering disebabkan oleh cergas seks atau melancap kerap; jangkitan bakteria juga boleh menyebabkan kemerahan, bengkak dan sakit. Sesetengah nutrien, vitamin E dan A, sebagai baik seperti amino asid seperti acetyl L carnitine, telah ditunjukkan untuk mengelakkan kesakitan dari berlaku, serta menghalang pembangunan jangkitan, yang sering disebabkan oleh bakteria yang memasuki badan melalui microscopic fissures di kulit yang rosak.

Isu peredaran • zakar – termasuk pucuk, kapilari hodoh pada kulit zakar, lengkungkan atau bengkok zakar tegak: ke atas rawatan masa, kasar seperti melancap kering boleh menyebabkan kerosakan kapilari yang kecil secara langsung di bawah permukaan kulit zakar, membawa kepada pelbagai masalah, termasuk runtuh saluran darah yang menunjukkan penampilan yang spidery di bawah kulit; peredaran isu-isu yang boleh membawa kepada berkurangan sensasi dan juga mengurangkan fungsi ketegangan, dan keadaan yang menyakitkan yang dikenali sebagai penyakit Peyronie’s, yang menyebabkan zakar bend dan lengkung bila tegak. Tetap melembap dan penggunaan minyak pelincir berkualiti tinggi yang boleh membantu untuk mencegah syarat-syarat yang tidak menyenangkan dari pembangunan.

Bagaimana untuk mengelakkan masalah-masalah zakar yang biasa ini

Bagi mengelakkan isu-isu ini lelaki biasa, profesional kesihatan mengesyorkan merawat kulit zakar dengan yang khusus zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang boleh membantu untuk mencegah masalah-masalah seperti kulit kering, zakar merah, ruam zakar, kerengsaan dan masalah gatal-gatal, peredaran darah, dan sensitiviti zakar berkurangan. Faedah-faedah yang disediakan oleh bahan khusus zakar, termasuk beberapa vitamin penting, mineral dan asid amino, boleh meningkatkan keupayaan penyembuhan semulajadi badan dan membuat anda rasa besar dan persembahan terbaik anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *