5 Manfaat yang besar daripada Protein soya

5 Manfaat yang besar daripada Protein soya

Hello,

Sebelum saya menulis satu artikel mengenai kelebihan Whey Protein. Anda mendapati, ia adalah sumber protein Diet kecergasan yang besar, tetapi ia mempunyai beberapa kelemahan. Salah satu ialah hakikat bahawa terlalu banyak ia adalah amat buruk bagi kamu. Kini dengan protein soya, tidak ada kebimbangan bahawa mempunyai terlalu banyak. Protein soya merupakan sumber protein yang sangat baik kerana saya akan tunjukkan kepada anda. Di bawah saya telah disenaraikan beberapa fakta tentang protein soya.

Protein soya adalah jelas tidak untuk protein haiwan dan protein tumbuhan. Ia berasal daripada kacang soya yang DUH yang besar! Sebagai protein tumbuhan, ia mudah dihadam ke dalam tubuh anda untuk pemakanan yang cepat untuk otot-otot anda. Ia juga adalah hampir lemak percuma yang menggerunkan. Protein haiwan yang banyak sukar untuk mencerna.

Protein haiwan yang baik tetapi datang dengan beberapa faktor risiko yang wujud. Salah satu adalah anda akan mendapat beberapa bahan sampingan bergantung kepada apa yang haiwan makan atau makan. Petani mungkin mempunyai makan lembu steroid untuk pam mereka untuk jualan lebih baik, atau mereka mungkin telah sakit dan telah diberi ubat-ubatan. Ini dapat ditunjukkan dalam daging yang anda makan untuk protein anda. Itu adalah sesuatu yang saya tidak pernah mengambil kira dengan protein haiwan. Anda tidak tahu apa yang mungkin anda perolehi. Kacang soya yang tumbuh secara semulajadi anda mempunyai tiada risiko, dan sekali lagi, soya digests lebih mudah daripada daging.

Kacang soya yang sememangnya sangat rendah lemak, dan ada yang banyak pengganti makanan yang diperbuat daripada soya, anda boleh menambah kepada hidangan yang hampir mana-mana dan meningkatkan protin yang anda mengambil. Ini adalah rahmat untuk diet anda. Ianya begitu mudah untuk menambah ini kepada mana-mana hidangan anda biasa tanpa perlu memasak sesuatu yang istimewa sepanjang masa untuk mendapatkan protein anda. Anda juga boleh menjadi seorang vegetarian dan dengan mudah mendapat semua protein yang anda perlukan untuk latihan kecergasan anda. Saya telah dikenali beberapa vegetarian yang dahulu, yang bimbang tentang tidak mendapat cukup protein daripada tumbuh-tumbuhan.

Soya ini juga penuh dengan nutrien lain selain protein. Mereka mempunyai nutrien yang dipanggil saponins yang utama membantu sistem imun anda, juga phytosterols yang membantu menghalang penyerapan kolestrol dalam badan anda, dan isoflavins yang seperti bioflavenoids dalam hakikat bahawa mereka yang super anti oxidant yang membantu menghindari kanser beberapa, atau sehingga mereka berkata.

Seperti saya nyatakan di atas, terdapat bahaya kepada berapa banyak protein soya anda menambah kepada diet anda. Jadi anda boleh super saiz pengambilan protein yang akan membantu otot-otot anda berkembang dan pulih daripada senaman yang agak pesat. Ia adalah sumber protin yang super dan anda perlu mula untuk menambah diet kecergasan anda. Terdapat tiada kesan sampingan untuk protein soya pada semua.

Jadi, ia adalah agak biasa untuk melihat, soya protein daripada kacang soya akan menjadi rahmat kepada mana-mana diet senaman kecergasan. Sebagai hakikatnya, protein daripada kacang soya akan menjadi besar sebagai hanya tambahan kepada diet yang biasa untuk membantu mengurangkan berat badan dan menyimpan.

Terima kasih untuk membaca, Scott

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *