5 Makanan yang terbaik untuk makan apabila berat mengangkat

5 Makanan yang terbaik untuk makan apabila berat mengangkat

Berat lifters perlu mempunyai diet yang dirancang dengan teliti untuk membolehkan badan mereka melakukan di kemuncak keupayaan dan dapat menghadapi tekanan dan strain latihan lifting Timbang teguh. Apabila merancang diet anda, anda perlu pastikan anda mempunyai keseimbangan sihat di antara karbohidrat, lemak dan protein. Jika anda perlukan satu panduan yang komprehensif mengenai tatacara keluar pelan diet yang sihat, serta memperlihatkan setiap aspek bekerja dan kehilangan berat badan, anda boleh cuba membeli produk-produk seperti p90x, Slim dalam 6 dan Tony Horton 10 minit jurulatih, ini kira produk yang sedia ada telah membantu beribu-ribu orang dapat mengatasi dengan setiap aspek tubuh dan gaya hidup mereka. Berikut adalah senarai 5 makanan yang patut dimasukkan dalam diet mingguan yang lifters berat untuk memastikan prestasi optimum manakala bekerja di rumah atau di pusat kecergasan.

Daging tanpa lemak

Memakan daging tanpa lemak seminggu jumlah yang sihat merupakan cara terbaik untuk menyediakan dan mengekalkan tubuh apabila mengambil bahagian dalam rutin angkat berat. Jadi apakah perbezaan di antara daging biasa dan daging tanpa lemak Mengenal pasti daging tanpa lemak adalah sangat mudah, ia hanya bermaksud bahawa terdapat lemak yang sangat sedikit dalam meant, jika anda mempunyai banyak lemak pada daging, hanya memotong ia dengan pisau sebelum memasak. Daging yang baik untuk latihan berat termasuk ayam, ayam Belanda dan daging merah seperti daging babi dan daging biri-biri. Daging tanpa lemak mempunyai keupayaan yang menakjubkan untuk membaiki dan membina Kesihatan otot-otot anda. Kerana daging tanpa lemak, terdapat sedikit kolesterol, kolesterol yang boleh menyebabkan penyakit jantung dan arteri masalah, jadi adalah terbaik semua pusingan untuk menjauhkan diri daripada lemak pada daging.

Ikan

Omega-3 adalah ramuan penting bagi membantu mengekalkan kesihatan keseluruhan badan. Omega-3 boleh dijumpai dalam ikan dan makanan laut. Masakan popular ikan lifters berat termasuk salmon, tuna dan sardin. Ikan juga mengandungi lemak berbahaya yang sangat sedikit yang menjadikannya popular juga dengan orang-orang yang cuba untuk menurunkan berat badan.

Sayur-sayuran

Bukan sahaja adalah sayur-sayuran penting untuk lifters berat, tetapi tiap-tiap orang harus mempunyai pelbagai sayur-sayuran yang dimasukkan ke dalam keperluan pemakanan seharian mereka. Sayur-sayuran seperti salad, bayam, brokoli dan kubis mengandungi sejumlah besar vitamin dan mineral. Vitamin dan mineral ini memainkan peranan yang penting dalam kesihatan am badan dan membekalkan anda dengan oxidants cukup anti untuk membantu membaiki mana-mana otot-otot selepas seharian angkat berat badan anda dan anda menahan latihan penyimpanan sehingga.

Produk tenusu

Produk tenusu seperti yogurt dan susu adalah sangat penting kerana mereka menyediakan badan dengan kalsium yang diperlukan untuk mengekalkan tulang yang kuat serta membantu membaiki tulang yang patah. Asid amino juga boleh ditemui dalam produk tenusu yang juga membantu dengan penyenggaraan badan anda. Beralih kepada versi produk tenusu rendah lemak boleh berfaedah kerana ia mengurangkan pengambilan kolesterol dan lemak anda secara drastik.

Sekarang bahawa anda mempunyai diet anda disusun, anda boleh benar-benar menekan dengan patung itu badan anda tetapi angkat berat bukan satu-satunya cara untuk membina otot dan lebih sihat, jadi jika angkat berat tidak cuba beg anda sesuatu berbeza seperti aspek tarian yang menjadi rutin kesihatan anda. Produk-produk seperti jem Turbo dan Hip Hop abs boleh membantu anda dengan motivasi dan membimbing anda melalui langkah-langkah yang terlibat sambil menikmati muzik dan tarian.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *