5 Makanan ringan yang baik untuk kesihatan

5 Makanan ringan yang baik untuk kesihatan

Makanan ringan adalah makanan yang kita menghabiskan masa yang berperingkat, dalam satu majlis yang santai, Makan “bit dan keping”. Snek yang sihat adalah makanan hijau dengan rendah gula, rendah lemak, kolesterol yang rendah, kolesterol yang rendah dan tiada tambahan kimia. Anda boleh menikmati keseronokan pada masa mendapat khasiat yang sama.Berikut adalah lima makanan ringan yang boleh memberi manfaat kepada kesihatan.

Yogurt
Kalsium yang terkandung di dalam susu adalah sumber terbaik kalsium di dalam badan, rendah kalori, kalsium tinggi, menjadikan kulit lembut dan lembap, dan tulang yang kuat. Yogurt mengandungi 8 asid amino dan sejumlah besar protin berkualiti tinggi, menggalakkan pembangunan yang sihat dan komposisi tisu-tisu badan. Yogurt adalah bukan sahaja berkhasiat, tetapi juga mudah untuk mencerna dan menyerap, terutamanya bagi mereka yang tidak toleran laktosa. Minum sedikit susu atau yogurt sehari, dan anda boleh kaya dengan protein dan kalsium.

Buah-buahan
Buah-buahan merupakan snek yang terbaik, ramai mana yang baik untuk kulit, citrus, oren, lemons, tomato, dan mereka akan kaya vitamin, boleh meningkatkan ketahanan tubuh terhadap bakteria dan melambatkan atau menghalang sintesis melanin. Buah-buahan yang kaya dengan karbohidrat, mineral dan serat diet, dan lain-lain, menambah pelbagai nutrien penting, meningkatkan selera makan dan membantu penghadaman.

Raisins

Dalam buah-buahan segar yang diproses vitamin C kebanyakannya hilang dan menggunakan jumlah gula yang besar dalam pemprosesan. Walau bagaimanapun, Terdapat satu pengecualian, ianya raisins. Raisins dibuat tanpa menambah bahan-bahan lain, jadi nutrien lebih baik dikekalkan. Raisins mengandungi besi, kalsium, magnesium, fosforus dan mineral lain dan vitamin A, E, B, dan mempunyai kesan dalam mengurangkan kolesterol darah.

Daging Kering
Daging kering adalah kaya dengan protein, zink, besi dan lain-lain nutrien badan memerlukan kebanyakan, dan sangat banyak, boleh memberi rasa baik kepuasan. untuk mengunyah daging kering juga boleh membantu kesihatan gigi. Tetapi daging kering juga makanan yang tinggi kalori. Makan banyak daging kering untuk membuat perbezaan dengan memakan daging, terutama jenis daging yang lazat, lembut dan berair, yang cantains tinggi lemak, jadi remenber untuk mengawal jumlah apabila makan.

Ikan bakar
Walaupun kandungan air berkurangan di ikan bakar, nutrien telah pekat. Ikan bakar adalah kaya dengan protein, besi, zink. Ditetapkan penggunaan ikan bakar boleh membuat kulit Mega. Kelp mengandungi vitamin dan mineral, terutama tinggi iodin, mencegah kekurangan iodin, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung koronari, dan mengurangkan lemak dalam badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *