5 Latihan baru terbaik untuk kecederaan Coccyx

5 Latihan baru terbaik untuk kecederaan Coccyx

Adakah anda mengalami sakit tailbone atau coccyx? Kebanyakan orang mungkin tidak tahu ini tetapi ada juga sebenarnya beberapa senaman yang anda boleh lakukan untuk mengurang dan menghalang kesakitan coccyx. Kebanyakan senaman ini kerja melalui toning dan pengukuhan kawasan pelvis anda, merangsang saraf di kawasan tailbone coccyx dan meredakan kesakitan. Pergerakan fizikal yang telah ditemui tempahan untuk masalah sakit tailbone adalah:

Kunci dubur

Teknik ini adalah bertujuan untuk meredakan kesakitan di kawasan coccyx. Kunci dubur juga boleh digunakan sebagai rawatan untuk keadaan-keadaan lain seperti kesakitan di dalam lumbar dan kawasan sacral, sacral iliac discomforts serta sakit tailbone. Senaman yang melibatkan orang yang dijangkiti tisu otot sphincter dubur Nya perlahan-lahan. Kemudian tekan penguncupan bagi kira-kira 10 – 20 saat, tanpa mengakibatkan ketidakselesaan. Kemudian lepaskan penguncupan seperti anda menghembus nafas. Itulah satu pusingan, pergi untuk kira-kira 3-5 yang mana anda mula; kemudian anda harus bertujuan pada 10-15 pusingan beberapa kali sehari.

Renang

Berenang juga adalah senaman yang sangat baik untuk mengurangkan kesakitan yang tailbone. Ramai penghidap sakit coccyx datang dengan teknik ini sebagai ubat peribadi cepat masalah. Walau bagaimanapun, anda harus memastikan bahawa anda berenang backstroke sahaja atau dengan gaya bebas. Anda juga perlu Elakkan gaya rama-rama dan Kuak dada jika anda bercadang untuk menggunakan renang sebagai usaha untuk menghapuskan kesakitan coccyx.

Ranjau tulang belakang

Mereka bertujuan untuk berehat di belakang yang lebih rendah dan merangsang aliran darah pada tulang belakang. Untuk melakukan langkah ini, pastikan anda terletak dengan belakang atas tanah. Meninggalkan anda lutut kanan yang dilanjutkan sebagaimana anda meningkatkan lutut kiri anda ke dada anda. Selepas ini anda kemudian rendahkan lutut kiri anda ke kaki kiri anda. Ia adalah penting untuk memastikan bahagian ini untuk sekurang-kurangnya 45 minit.

Berjalan kaki

Seperti yang ditulis dalam Kesihatan tulang belakang, berjalan kaki boleh benar-benar melegakan kesakitan di rantau coccyx atau tailbone. Berjalan kaki selama 30 minit setiap hari akan meningkatkan aliran darah kepada rantau ini dan akhirnya mengakibatkan penyembuhan. Malah, kekurangan berjalan senaman antara penduduk yang bekerja telah menyumbangkan kepada kes-kes yang semakin tailbone kecederaan pada masa kini.

Jambatan

Senaman jambatan bekerja dengan regangan otot-otot abdomen serta merangsang aliran darah ke rantau coccyx melalui tulang belakang. Seperti yang anda baring dengan lutut bengkok, bahagian bawah kaki menyentuh lantai, perlahan-lahan mengangkat batang-tubuh anda bermula dengan pinggul anda. Kekalkan kedudukan ini selama seminit, seperti yang anda menyedut amat. Selepas ini, anda boleh kembali ke kedudukan permulaan dan melakukan latihan lagi.

Dengan latihan coccyx begitu banyak disediakan anda benar-benar mempunyai alasan untuk tidak melakukan apa-apa senaman fizikal yang akan memberi manfaat kepada tailbone anda. Anda boleh bermula dengan salah satu latihan di atas dan mengetahui mana satu sut terbaik anda dan yang anda adalah paling selesa dengan. Beberapa minit sehari boleh pergi jauh untuk menyihatkan dan bebas rasa sakit di belakang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *