5 Langkah untuk memahami bagaimana Leader pensijilan mempengaruhi anda

5 Langkah untuk memahami bagaimana Leader pensijilan mempengaruhi anda

Ia boleh menjadi agak menakutkan cuba untuk memahami undang-undang yang baru atau berubah seperti mudah-alih insurans kesihatan dan Akta kebertanggungjawaban, juga dikenali sebagai Leader. Terdapat beberapa bahagian dasar yang secara langsung akan menjejaskan anda dan tanggungan anda dan beberapa bahagian yang tidak akan.

Sebelum anda boleh mengambil apa-apa tindakan, anda mesti mengikuti langkah lima pertama untuk memahami bagaimana Leader mempengaruhi anda terus.

•Identify dan memahami pelbagai jenis perlindungan kesihatan. Langkah ini adalah penting kerana undang-undang Leader menjejaskan setiap jenis perlindungan kesihatan yang berbeza. Terdapat tiga jenis utama perlindungan kesihatan: insurans kesihatan individu, pelan Kumpulan kesihatan dan perlindungan yang setanding melalui sebuah kolam berisiko tinggi (tidak terdapat di semua negeri).

•Find mengetahui kesan daripada Pre-exiting keadaan. Keadaan yang sedia ada adalah mereka yang individu menghidap sebelum mendaftar di dalam pelan insurans kesihatan. Dahulu, ia adalah biasa untuk boleh dinafikan perlindungan jika anda mempunyai apa-apa keadaan yang sedia ada. Leader telah membantu untuk mengelakkan Penafian yang sedia ada dalam majoriti kes. Sebagai peraturan am, syarikat insurans masih boleh menafikan perlindungan kepada individu yang telah disahkan oleh pakar perubatan dengan keadaan sedia ada yang layak dalam enam bulan terus sebelum hari pendaftaran. Jika apa-apa keadaan perubatan yang didiagnosis lebih daripada enam bulan sebelum tarikh pendaftaran, dalam kebanyakan kes, pembekal insurans kesihatan yang tidak dapat menafikan perlindungan berdasarkan keadaan sedia ada.

•Find keluar jika anda boleh mengurangkan tempoh pengecualian. Jika anda mengetahui anda mempunyai keadaan yang sedia ada yang layak untuk Penafian atau pengecualian manfaat insurans, Terdapat beberapa langkah-langkah yang boleh anda ambil untuk memendekkan tempoh masa anda akan dinafikan perlindungan. Panjang purata adalah 18 bulan selepas pendaftaran. Sebagai contoh, jika anda berada di bawah liputan pelan kesihatan lain manakala pada keadaan sedia ada anda didiagnosis, tempoh pengecualian mesti dikurangkan mengikut Leader.

•Know anda lain liputan perlindungan. Langkah ini akan berbeza-beza sangat dari satu individu kepada individu kerana ia banyak bergantung pada setiap Pelan insurans kesihatan dan situasi tertentu. Perkara-perkara yang akan menjejaskan keadaan kesihatan anda, dasar-dasar kemasukan khas yang tertentu untuk rancangan anda tersedia di tempat kerja atau sebaliknya, dan hak-hak anda untuk pendaftaran dan pembaharuan insurans kesihatan. Ia adalah penting untuk mengetahui hak-hak anda apabila ia datang kepada keadaan kesihatan anda. Jika anda mendaftar untuk pelan kesihatan koleksi, menurut undang-undang, anda tidak boleh dinafikan perlindungan bagi mana-mana syarat-syarat yang berikut: taraf kesihatan, keadaan mental atau fizikal, pengalaman tuntutan, kaunter penyambut tetamu Kesihatan, sejarah perubatan, maklumat genetik, bukti insurabiliti, atau hilang upaya.

•Find keluar di mana untuk pergi untuk maklumat lanjut. Sampai kepada penyedia jagaan kesihatan anda, kesihatan pelan pentadbir anda, atau Jabatan Kesihatan awam untuk mengetahui di mana anda boleh mendapatkan maklumat yang lebih terperinci. Mereka harus mampu untuk menawarkan sumber-sumber untuk memahami bagaimana Leader mempengaruhi anda dan situasi anda secara langsung. Mencari seorang profesional yang mempunyai pensijilan Leader untuk membantu anda mengetahui lebih lanjut.

Sebaik sahaja anda telah mengambil langkah-langkah yang lima ini, anda akan cara untuk memahami bagaimana Leader yang mempengaruhi anda. Selepas anda mempunyai kefahaman yang baik tentang undang-undang, anda akan lebih baik kawalan perlindungan insurans kesihatan dan kesihatan anda.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami pensijilan Leader.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami Leader pensijilan di

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *