5 Langkah untuk kulit yang hebat

5 Langkah untuk kulit yang hebat

Terdapat 5 langkah untuk kulit yang hebat dan mereka: membersih, nada, melayan, sementara, dan penjagaan mata.

Langkah pertama yang anda harus mempunyai dalam Rejimen penjagaan kulit anda adalah untuk membersih. Pembersih membuang makeup, kotoran dan kuman tanpa menanggalkan minyak semula jadi yang meninggalkan kulit yang lebih lembut dan lebih segar daripada menggunakan Sabun. Pembersih perlu diurut dengan hujung jari kemudian dicuci kaki dengan air ke kulit. Apabila exfoliators digunakan dilengkapi antara pembersihan dan toning.

Langkah kedua yang anda harus mempunyai dalam Rejimen penjagaan kulit anda adalah dengan menggunakan toner. Toner juga dikenali sebagai astringent dan sering di atas dipaparkan oleh ramai orang. Toner adalah sangat penting terutamanya bagi mereka yang normal untuk kulit berminyak. Ia mengembalikan kulit kepada imbangan pH yang sesuai. Terdapat beberapa produk 2-dalam-1 yang membersih dan nada pada masa yang sama bagi mereka yang mempunyai jadual yang sibuk.

Langkah ketiga adalah untuk merawat sebarang masalah yang anda hadapi berkenaan. Kebanyakan jenama-jenama penjagaan kulit telah banyak produk yang memberikan manfaat yang disasarkan, luar lembapan. Contohnya rawatan anti-penuaan boleh membuatkan kulit berasa dan kelihatan lebih lembut, lebih muda, licin dan, lebih sihat. Produk rawatan lain boleh mengurangkan bintik-bintik dan discolorations, mengurangkan garis-garis halus dan kedutan, atau mengurangkan jerawat. Langkah rawatan Rejimen sejagat adalah satu langkah di mana produk boleh diperibadikan untuk melayan keperluan khusus individu.

Langkah yang keempat adalah untuk melembapkan. Pelembab membantu mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit dan membantu mengelak manfaat rawatan yang telah digunakan. Membuat pelembab kulit rasa lembut dan lembut dan boleh mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedutan.

Pelembab siang hari mengandungi pelindung matahari dan pelembab waktu malam tidak. Jika anda pelembap mengandungi pelindung matahari, menggunakannya selepas semua produk-produk penjagaan kulit yang lain supaya produk-produk penjagaan kulit yang lain tidak menutup bahan pelindung matahari.

Penjagaan mata merupakan langkah akhir dalam Rejimen penjagaan kulit sejagat. Kulit halus sekitar mata memerlukan pengendalian khusus dan lebih rapuh dan sensitif berbanding kulit pada seluruh muka. Mata produk yang dirumus khas untuk mengurangkan puffiness, memperbaiki penampilan dan Lingkaran hitam, garis-garis halus, kedutan dan meningkatkan keanjalan dan ketegasan.

Walaupun ia mungkin berbunyi rumit pada mulanya, Rejimen penjagaan kulit seluruh ini dapat disiapkan dalam masa lima minit. Ia adalah penting untuk menggunakan Rejimen ini dua kali sehari, pagi dan malam, untuk menerima maksimum yang memanfaatkan setiap satu produk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *