5 langkah mudah untuk mengurangkan tekanan kronik

5 langkah mudah untuk mengurangkan tekanan kronik

Terdapat satu masalah yang melanda orang-orang yang banyak dalam masyarakat hari ini. Kebanyakan orang akan menyedari bagaimana memudaratkan ianya untuk kesihatan mereka, walaupun mereka mungkin tahu bahawa ianya tiada, mereka seolah-olah mengabaikannya.

Ia dipanggil tekanan kronik.Jenis tekanan, itu hari demi hari memakai jauh pada tubuh yang menyebabkan masalah-masalah kesihatan yang terlalu lama untuk menyenaraikan.

Yang akhirnya boleh anda sakit untuk tidak menyebut, orang yang kurang bahagia dan dipenuhi.

Pengalaman setiap tekanan dari masa ke semasa. Kematian yang tersayang, penceraian, masalah kewangan, walaupun bergerak boleh menyebabkan banyak tekanan. Ia tidak perlu menjadi acara utama untuk menyebabkan tekanan yang kronik. Ia juga boleh menjadi perkara sehari-hari serta mengganggu pekerja co, kesesakan lalu lintas, masalah kereta anda cara untuk bekerja dan sebagainya. Kebanyakan daripada kita mempunyai perkara-perkara yang besar dan perkara-perkara kecil yang berlaku dalam kehidupan kita.

Jadi kita menjadi tidak sedar overreactions kami dan kami cenderung untuk menormalkan mereka dan menerima tekanan kronik sebagai hanya sebahagian daripada kehidupan sehari-hari.

Jadi di sini adalah beberapa cara yang mudah untuk membantu menghentikan tekanan yang kronik dari ruing kesihatan dan keseronokan dalam hidup anda.

1) Kesedaran.

Hanya akan menyedari bagaimana anda sedang bertindak balas kepada keadaan masing-masing. Terutamanya yang tidak penting telah terdapat bahaya yang sebenar bahawa anda bertindak balas seperti itu hidup atau mati.

Selain itu, apa yang membimbangkan anda paling, dan berapa kerap anda bimbang tentang perkara-perkara ini? yang menyebabkan anda pada waktu malam? Jujur dengan diri sendiri.

Bahagian yang penting adalah untuk tidak merasa buruk tentang bagaimana anda telah bertindak atau perasaan. Hanya menyedari reaksi dan tingkah laku tanpa penghakiman ini.

Ini adalah langkah pertama untuk memperbaiki hidup anda!

2) Penginapan jelas orang-orang yang negatif

Berkali-kali, anda mendengar ini dari orang-orang berjaya yang paling positif.Anda perlu memeriksa yang anda menghabiskan kebanyakan masa anda dengan.

Hampir setiap kali kita mempunyai seseorang yang negatif di sekeliling kita, tidak kira bagaimana kuat kita berada, ia pasti mempengaruhi cara kita merasa dan bertindak. Negatif adalah berjangkit. Memilih rakan-rakan dan rakan-rakan dengan berhati-hati. Jika ada yang mengadu terlalu, merengek, gosip, apa-apa yang berlebihan seperti itu, anda perlu membuangnya. Jika orang di sekeliling anda marah dan tertekan, kebanyakan masa akan hanya banyak menyumbang kepada tekanan yang kronik dalam kehidupan anda.

3) Mengelakkan berita yang berlebihan

Ia adalah penting untuk ambil perhatian tetapi berita yang mengerikan dan tekanan menghasilkan hanya bercakap tentang orang-orang yang mati dan mendapat cheated dan mendengar tentang jenayah yang dahsyat. Terlalu banyak menonton berita boleh memberi anda gambaran yang skewed dunia dengan keluar anda menyedarinya.

Ia boleh memupuk rasa takut anda bahawa adalah tidak munasabah. Tanya diri anda, Adakah anda rasa gembira dan santai selepas menonton berita?

4) Sertai kumpulan sokongan

Terdapat banyak Kumpulan-Kumpulan untuk semua jenis isu-isu dan kepentingan.

mencari kumpulan anda boleh mendapatkan sokongan tetap bagi isu-isu anda dan kebimbangan merupakan salah satu hal terbaik yang boleh anda lakukan untuk memerangi tekanan yang kronik.

Kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang mengasingkan tidak hidup bahagia. Kita semua memerlukan sokongan untuk membantu dengan masalah yang datang dalam kehidupan kita.

Saya tidak perlu menjadi Kumpulan terapi. Walaupun sekumpulan orang yang berkongsi minat yang sama dengan boleh membantu.

5) Mengubah tumpuan anda

Fokus pada penyelesaian dan bukannya masalah.

di mana-mana yang anda meletakkan fokus kami anda akhirnya akan mendapat. Jika kita fokus pada apa yang tidak kena dalam hidup kita dan kelemahan kita, kita akan mendapat lebih banyak contoh-contoh itu menunjukkan secara konsisten. Tetapi jika kita fokus pada apa yang sedang berlaku hak serta kekuatan, kita akan lebih gembira dan lebih berkesan dalam kehidupan harian kita.

Ini adalah hanya langkah pertama dalam menangani tekanan yang kronik, tetapi setakat ini yang paling penting. Jadi, pastikan anda memberikan mereka cuba betul-betul.

Hakcipta Terpelihara (c) 2008 Raymond Miller

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *